Postavke kolačića

Ovdje možete vidjeti i promijeniti postavke kolačića različitih alata koji se koriste na stranici www.advantageaustria.org i njenim subdomenama.


Spasi postavke
Advantage Austria Pokaži navigaciju

7. konferencija evropskih regija i gradova (KERS) 18. do 20. septembar 2011, Linz, Austrija

Logo © Institut der Regionen Europas (IRE)

© Institut der Regionen Europas (IRE)

5. August 2011

Institut regija Evrope (IRE) poziva na 7. konferenciju evropskih regija i gradova, koja će se ove godine održati u Linzu. U središtu priredbe stoji strategija Evropa 2020 kao i njena implementacija na regionalnoj i lokalnoj razini.

Ovogodišnja 7. konferencija Evropskih regija i gradova održava se od 18.-20. septembra u Linzu i bavi se implementacijom strategije Evropa 2020 na regionalnoj i lokalnoj razini. Konferencija će započeti 18. septembra forumom stručnjaka na temu “Evropska digitalna agenda kao prilika za manje razvijene regije” s referentima iz Austrije i EU.

Dana, 19. septembra konferencija će biti službeno otvorena u nazočnosti dr. Johannesa Hahna, EU-komisara za regionalnu politiku. U nastavku će se održati podijska diskusija na temu “Inteligentni, podnošljivi i integrativni rast na regionalnoj i lokalnoj razini”. Osim toga će biti uspostavljene 4 radne grupe sa sljedećim težištima:


  • Restoration of Regional and Local Public Budgets
  • Intelligent Smart Grid-Solutions – E-mobility
  • Modernization of traffic system for a resource-preserving Europe – financing of infrastructure
  • Energy Efficiency in Cities and Energy Performance Contracting


Trodnevna priredba će završiti 20. septembra znanstvenim simpozijemInstituta Regija Evrope (IRE) na temu “Dodatne mogućnosti financiranja za regionalna sveučilišta”. Pri tome će biti predstavljena najbolja iskustva visokih predstavnika univerziteta iz cijele Evrope.

Sudjelovanje predstavnika gradova i regija kao i studenata je besplatno. Naknada za sudjelovanje ostalih sudionika iznosi 350 eura. Očekuje se oko 300 sudionika.

Daljnje informacije o priredbi uključujući prijavnicu, program i rezervaciju hotela nudi Vam web-stranica:  http://www.institut-ire.eu/de/veranstaltung.htm

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA