Advantage Austria Pokaži navigaciju

STIPENDIJE ZA EvROPSKI Forum Alpbach 2018

13. Mart 2018

Od 15. do 31. avgusta 2018. tirolsko planinsko selo Alpbach će ponovno postati mjesto susreta angažiranih pojedinaca s područja nauke, ekonomije, politike, kulture i civilnog društva, koji će diskutirati o suvremenim temama. Mladi iz cijelog svijeta su pozvani, da se prijave za stipendiju za sudjelovanje na Forumu. Krajnji rok za prijavu: 30. mart 2018. 

Evropski Forum Alpbach 2018 pruža sudionicima 20 naučnih seminara te preko 200 plenarnih diskusija i breakout sessions-a koji se bave temom "Raznolikost & elastičnost" iz najrazličitijih uglova. Pored toga  razgovori u Alpbachu će kroz interaktivne diskusije temu promatrati i s fokusom na zdravlje, obrazovanje, tehnologiji, politici, pravu, ekonomiji i kulturi građenja.

Kosmopolitska i interdisciplnarna atmosfera je zaštitni znak Evropskog Foruma Alpbach. Stoga je alpski stipendijski program otvoren ne samo studentima i diplomantima svih austrijskih i međunarodnih visokih škola nego i mladim stvarateljima kulture i onima iz Creative Industries-a.

Informacije o ponudi stipendija i mogućnostima prijave pronaći ćete pod www.alpbach.org/scholarships .

K tome su u mnogim europskim regijama aktivne Alpbach inicijativne grupe i klubovi koji samostalno raspisuju stipendije: www.alpbach.org/members

Krajnji rok za prijavu: 30. mart 2018.

zadnji puta aktualizirano:
15. Mart 2018
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA