Advantage Austria Pokaži navigaciju

Informacije o vizama

zastava BiH
9. Januar 2009

Zbog učestalosti upita u zadnje vrijeme, navodimo još jednom dokumente koji su potrebni za dobijanje vize:

Kako bi se dobila austrijska poslovna viza, koja važi za cjelokupni schengenski prostor, podnosilac zahtjeva mora priložiti sljedeće: 

- poziv u originalu, sa konkretnim razlogom putovanja i vremenom putovanja, kao i adresom smještaja
- garantno pismo (pored toga bh podnosilac zahtjeva mora dokazati da posjeduje dostatna sredstva za put   i boravak u Austriji) 
- ovjeru poziva od strane Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine
- Izvod iz sudskog registra
- popunjen zahtjev za vizu
- potvrdu o zaposlenju
- rezervaciju leta (ne mora se pokazati kupljena karta, rezervacija je dovoljna) i smještaja
- uplata konzularnih naknada
- putničko zdravstveno osiguranje, zaključeno za period boravka u Austriji

Termini za predavanje dokumentacije se mogu zakazati putem sljedećeg broja telefona +387 33 279419 od 09.00 do 12.00 sati.

Obrada zahtjeva pod uslovom da su dostavljena sva relevantna dokumenta traje 7 kalendarskih dana. Troškovi idavanja vize (također i tranzitne vize) iznose EUR 35,-. Uslove za dobijanje vize možete downlodirati sa stranice  Ambasada Republike Austrije u Sarajevu .

Molimo da Vaše austrijske partnere uputite na sljedeći link: Uputstva za vizu na njemačkom jeziku



štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA