Advantage Austria Navigatie tonen

Bloomberg Innovation Index 2017: Oostenrijk op plaats 12

16 maart 2017

Op het gebied van innovatiepotentieel – een essentiële factor bij de beoordeling van een vestigingsplaats voor bedrijven – behoort Oostenrijk volgens Bloomberg tot de internationale eredivisie.

Volgens de recente globale innovatieranglijst van het financiële nieuwsagentschap Bloomberg behoren Zuid-Korea, Zweden, Duitsland, Zwitserland, en Finland tot de meest innovatieve landen van de wereld. Op plaatsen 6 tot 10 volgen Singapore, Japan, Denemarken, de VS en Israël. Ook Oostenrijk doet het goed in de meeste categorieën en is van de 13 e plaats vorig jaar geklommen naar de 12e plaats.

Bloomberg beoordeelt elk jaar landen op basis van verschillende criteria zoals overheidsuitgaven voor onderzoek en ontwikkeling, productietechniek, aantal onderzoekers en academici. Oostenrijk scoorde hoog in de categorieën aantal academici en natuurwetenschappelijke studies (plaats 6), onderzoek en ontwikkeling (plaats 7), productietechniek (plaats 7) en productiviteit (plaats 11).

De ranglijst van Bloomberg zegt veel over het innovatie- en concurrentievermogen van landen en regio’s. China staat in de recente ranglijst op de 21e en Rusland op de 26e plaats. Afrika is met twee landen vertegenwoordigd in de ranglijst: Tunesië op plaats 45 en Marokko op plaats 50. Uit Latijns- en Zuid-Amerika heeft alleen Argentinië (plaats 49) de ranglijst gehaald.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA