Advantage Austria Navigatie tonen

Europees Octrooibureau: recordaantal octrooi-aanvragen uit Oostenrijk

20 april 2017

 Meer dan 2.000 octrooi-aanvragen uit Oostenrijk werden vorig jaar ingediend bij het Europese Octrooibureau (EPA), een nieuw record.

Volgens het recente jaarverslag van het Europese Octrooibureau (EPA) steeg het aantal Europese octrooi-aanvragen uit Oostenrijk in 2016 met 2,6% tot 2.040 (2015: 1.989). Daarmee staat Oostenrijk in Europa op de 9e plaats en wereldwijd op de 13e plaats.

De grootste aanvrager in Oostenrijk was AVL List GmbH , gevolgd door Zumtobel/Tridonic en Julius Blum GmbH . De meeste Oostenrijkse octrooi-aanvragen kwamen uit de sectoren “elektrische machines, toestellen en energie” (10,5%) en “burgerlijke bouwkunde” (6,4%).

In totaal bleef het aantal octrooi-aanvragen bij het EPA in vergelijking met 2015 ongeveer gelijk, wat erop wijst dat ondernemingen uit de hele wereld steeds meer behoefte hebben aan octrooibescherming. De top vijf van landen met de meeste aanvragen waren de VS, Duitsland, Japan, Frankrijk en Zwitserland.

In verhouding tot het aantal inwoners staat Oostenrijk met 234,2 aanvragen per miljoen inwoners op de 7e plaats. Dat is duidelijk boven het gemiddelde van de 28 EU-landen dat rond de 122 aanvragen ligt.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA