Advantage Austria Navigatie tonen

Netwerkevenement rond creatieve industrie in Brussel

De organisatoren van het netwerkevent van Kreativwirtschaft Austria (KAT) © Kreativwirtschaft Austria (KAT)

© Kreativwirtschaft Austria (KAT)

10 mei 2017

„Creative Industries: The Next Phase“ geeft nieuwe impulsen en presenteert innovatieve strategieën.

Op 25 april 2017 vond in Brussel onder het motto „Creative Industries: The Next Phase – Benefits of Creative Industries Crossover Effects“ een netwerkevenement van Kreativwirtschaft Austria (KAT) plaats.

Een prominent panel belichtte en bediscussieerde met ongeveer 100 deelnemers het potentieel van de creatieve sector en wees in het bijzonder op de positieve effecten van samenwerking tussen de creatieve industrieën en de traditionele waardeketen.

Het indrukwekkende innovatiepotentieel van de Oostenrijkse creatieve sector werd uit de doeken gedaan aan de hand van drie succesvolle showcases:

  • Cross-overeffecten voor de regionale ontwikkeling werden voorgesteld door Christoph Kargruber, Executive Vice President Innovation & Product Management van Swarovski en Alexander Koll, directeur van Werkstätte Wattens , een bedrijven- en starterscentrum dat gevestigd is in de historische fabrieksgebouwen van de firma Swarovski.

  • Communicatiemanager Nicole Herb vertelde over het succesvolle samenwerkingsproject DIE KØJE dat metaalvrije bedden uit alpendennenhout ontwikkelt en produceert en al verschillende prijzen in de wacht gesleept heeft.

  • Susanne Hartinger, zaakvoerster van Hartinger Consulting , beschreef hoe Cristallo aan een grotere omzet en export geholpen werd. Er werd een nieuwe strategie ontwikkeld die geleid heeft tot een nieuw businessmodel voor Cristallo en een designproces voor glazen en flessen op maat.


De geslaagde avond werd afgesloten met netwerking bij een hapje en een drankje.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA