Advantage Austria Navigatie tonen

Hightechkabel uit Oostenrijk voor internationale auto-industrie

11 mei 2017

Gebauer & Griller is wereldwijd een van de belangrijkste aanbieders van hoogwaardige kabels voor de auto-industrie.

Gebauer & Griller produceert kabels, draden en kabelsystemen voor de auto-, lift- en roltrapindustrie en ook voor speciale toepassingen. De onderneming is wereldwijd een van de toonaangevende aanbieders van hoogwaardige kabels voor de auto-industrie. Jaarlijks wordt ongeveer 2,5 miljoen km kabels verkocht.

De wereldwijde doorbraak kwam er in 1999, toen Gebauer & Griller zijn eerste gepatenteerde aluminiumverbindingstechnologie – lichter en goedkoper dan de tot dan toe gebruikelijke koperen kabel – op de markt bracht en de aandacht trok van de auto-industrie. Inmiddels behoort de Who’s who van de autoproducenten zoals Mercedes, Audi, Volkswagen, Ford en Chrysler tot het klantenbestand.
 
Een nieuwe impuls krijgt de technologie van de elektromobiliteit. De eerste grote contracten voor elektrische auto’s in de VS heeft het bedrijf al op zak.
 
Rond de 88% van de omzet wordt in de autosector bereikt. In het boekjaar 2015-2016 realiseerden 3.200 werknemers in 12 vestigingen een omzet van 425 miljoen euro. Behalve drie vestigingen in Oostenrijk heeft Gebauer & Griller fabrieken in onder andere Tsjechië, Moldavië, Mexico, India en China. 

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA