Advantage Austria Navigatie tonen

Duaal leren in Vlaanderen: ervaringen uit Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland

11 mei 2017

De Vlaamse Regering onder leiding van minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Muyters organiseerde op 3 mei 2017 in Brussel een seminarie over duale opleiding en nodigde daarvoor experten uit Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland uit om van gedachten te wisselen over ervaringen en beste praktijken.

De Vlaamse Regering wil school en werk beter op elkaar laten aansluiten. Door middel van “duaal leren” verwerft een leerling vaardigheden en kennis zowel op de werkvloer als op de schoolbank. Nu al draaien er meerdere proefprojecten. In september 2018 moet het nieuwe wettelijke kader vastgelegd worden.

Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland hebben op dit vlak een jarenlange expertise opgebouwd. Het seminarie was dan ook de ideale gelegenheid om te leren van hun positieve en negatieve ervaringen.

Thomas Mayr van ibw Austria (Research & Development in VET) stelde het duale opleidingssysteem in Oostenrijk voor en lichtte de belangrijke rol van de sociale partners in de beroepsopleiding toe. Hier vindt u de volledige presentatie van de heer Mayr

meer over het seminarie over duaal leren...

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA