Advantage Austria Navigatie tonen

Globaliseringsindex: Oostenrijk behoort tot de koplopers

16 mei 2017

In de gerenommeerde KOF-globaliseringsindex van ETH Zürich staat Oostenrijk op een totaal van 187 onderzochte landen op de vierde plaats.

In de jongste globaliseringsindex van het Zwitsers bureau voor conjunctuuronderzoek KOF van de ETH Zürich (federale technologische hogeschool Zürich) staat Oostenrijk na Nederland, Ierland en België op een uitstekende vierde plaats. Hiermee is Oostenrijk wereldwijd een van de meest geglobaliseerde landen. Daarna volgen Zwitserland, Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Hongarije.

Dat vooral kleinere landen sterker geglobaliseerd zijn is niet verwonderlijk. Door de omvang van hun binnenlandse markt zijn de grote economieën meer op zichzelf gericht en staan ze bijgevolg lager in de globaliseringsindex. Zo staat de VS - de grootste economie ter wereld - op de 27e plaats, China op de 71e, Japan op de 39e en Duitsland op de 16e plaats.

De huidige KOF Globaliseringsindex weerspiegelt aan de hand van 23 variabelen de economische, sociale en politieke globalisering van 187 landen in 2014. Volgens die index is de globaliseringsgraad in 2014 ten opzichte van het jaar voordien (2013) gestegen en was de toename het grootst sinds 2007.

Verwante downloads

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA