Advantage Austria Navigatie tonen

Met leder kan je alle kanten op!

10 augustus 2017

In de werkplaats van de meester schoenmaker Georg Sima  worden verfijnde handgemaakte accessoires gerealiseerd die verzonden worden over de hele wereld.

Meer dan 33 jaar geleden richtte schoenmaker Georg Sima het bedrijf "Gürtel Sima" op. In het begin realiseerde hij bijna uitsluitend het klassieke werk van schoenmaker. Na de val van de Berlijnse muur sloot hij goede deals door het kopen van oude militaire artikelen zoals zakken of munitietassen. "Wanneer de 50.000 militaire lederen riemen die waren besteld zijn geleverd, was ik toch een beetje geschrokken. Ik begon met het versieren met elementen zoals sluitingen in leer of metaal, huiden en folkloristische toepassingen die ik zelf heb getekend. Elk stuk is uniek," glundert Georg Sima.

Dankzij zijn creatieve ideeën werden de orderboeken snel gevuld. En dat is nog steeds het geval op dit moment. Vanuit nieuwe of oude materialen worden de meest diverse producten gecreëerd zoals riemen in leder, sieraden, tassen, broches, riemgespen en ook knopen in hertshoorn. De firma produceert voor de detailhandel, in eerste instantie voor de leder- en traditionele kledingwinkels. Maar de boetieks kopen ook meer en meer van "Gürtel Sima" die nog een van de weinige ondernemingen is die ook kleine series produceert. "We willen niet te groot worden, maar mikken op de handgemaakte producten van uitstekende kwaliteit", aldus Georg Sima.

Verwante links

 
Sima Gürtel GmbH
Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA