Advantage Austria Navigatie tonen

Vibratiebescherming uit Oostenrijk voor de Eiffeltoren

26 september 2017

Een windturbine op de Eiffeltoren, die de eerste verdieping van het Franse monument van stroom voorziet, rust op elastische elementen van de firma Getzner.

De voor de Eiffeltoren benodigde elektriciteit komt gedeeltelijk uit hernieuwbare energie: de exploitant van de Eiffeltoren liet in het kader van het energie- en klimaatplan van de stad Parijs een windkrachtcentrale op 127 meter hoogte plaatsen, die wind in energie omzet. De ongeveer zeven meter hoge windmolen staat op een metalen basis direct op het dak van het restaurant.

Om ervoor te zorgen dat er in de restaurantruimtes niets te merken is van de vibraties of het lawaai van, rust het fundament ervan op Sylodyn-elementen. Dit door de firma Getzner in Oostenrijk ontwikkeld en geproduceerd materiaal minimaliseert bewegingen en vibraties al aan de bron. Het plan voor de juiste oplossing werd vooraf op basis van gedetailleerde berekeningen door de Getzner-ingenieurs ontworpen. Getzner was ook bij de installatie ter plaats om de assemblage perfect te laten verlopen.

Getzner Werkstoffe is toonaangevend specialist in bewegings- en schokbescherming. De oplossingen zijn gebaseerd op zelf ontwikkelde en vervaardigde producten en worden gebruikt bij de spoorwegen, in de bouw en in de industrie. Ze verminderen vibraties en lawaai, verlengen de levensduur van de opgebouwde componenten en verlagen zo de onderhouds- en reparatiekosten.

In 2016 produceerde Getzner met 380 medewerkers een omzet van 80 miljoen euro. Hun exportaandeel bedraagt 90%. Naast vestigingen in Oostenrijk en Duitsland zijn er ook in China, Frankrijk, India, Japan, Jordanië en de VS. Partners in 35 landen verdelen Getzner producten.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA