Advantage Austria Navigatie tonen

Een huis uit de printer

3ddrucker-Contour-Crafting © Contour Crafting Corporation

© Contour Crafting Corporation

12 juli 2017

De Oostenrijkse bouwspecialist Doka Ventures biedt binnenkort volautomatisch geproduceerde huizen aan. Dit dankzij de urbanisering en de bevolkingsgroei.

Binnen enkele dagen een eigen huis, met één druk op de knop. Deze visie wil Werner Bittner - bestuurslid van Doka Ventures – binnenkort waarmaken. Kortelings heeft het Oostenrijkse bedrijf een 30% belang in de Amerikaanse ‘3d-printer voor de bouw’-onderneming Contour Crafting Corporation verworven. Vanaf volgend jaar begint de massaproductie van de eerste mobiele 3D-printrobots voor de bouw.

Met deze robots wordt de bouwtijd van gebouwen verminderd naar dagen of zelfs uren’, zei Bittner. Een eengezinswoning kan in een tiende van de tijd klaar zijn. Ook de kostbesparing is indrukwekkend. 

Deze mobiele 3D-printer voor de bouw zal overal worden ingezet waar snelle en kostenbesparende woonruimte en infrastructuur nodig zijn. Naast toepassing voor de sociale woningbouw is de methode ook interessant voor hulpverlening na een ramp, bijvoorbeeld om kort na een aardbeving nieuwe gebouwen neer te zetten.

Verwante downloads

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA