Advantage Austria Pokazati navigaciju

Blaue Karte EU (Plava EU karta)

Osobe iz zemalja koje nisu članice EU-a mogu se pod sljedećim uvjetima na temelju dozvole „Blaue Karte EU" doseliti u Austriju:

  • Završili su studij u najmanjem trajanju od 3 godine. 
  • Imaju ponudu za posao u trajanju od najmanje godinu dana koji odgovara visokokvalificiranom zaposlenju i njihovoj naobrazbi. 
  • Mogu dokazati da će sa svojim budućim poslom zarađivati minimalnu propisanu plaću:
    minimalna plaća za 2017. iznosi 59.718 eura bruto godišnje
  • Zavod za zapošljavanje ustanovio je u okviru provjere tržišta rada (postupak utvrđivanja mogućnosti za dodjelu jednogodišnje dozvole za zapošljavanje) da za željeni posao na austrijskom tržištu rada nema primjerene radne snage.

Dozvola „Blaue Karte EU" može se dodijeliti na 24 mjeseca; nakon toga postoji mogućnost podnošenja zahtjeva za izdavanje dozvole „Rot-Weiß-Rot – Karte plus“.

Ovdje ćete pronaći dodatne informacije o preduvjetima i postupku za podnošenje zahtjeva za dozvolu Blaue Karte EU .

Posljednji put aktualizirano:
2017.08.11
Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA