Advantage Austria Gezinme çubuğunu göster

Mavi Kart

AB üyesi olmayan ülkelerden gelen kişiler “Mavi Kart” yoluyla şu koşullarda Avusturya’ya göç edebilirler:

  • En az 3 yıl süreli bir üniversite eğitimini tamamlamış olmalılar.
  • Üstün nitelikte ve eğitimine uygun olan en az bir yıllık bir iş pozisyonunu ibraz etmeliler.
  • Gelecekteki işlerinde öngörülen asgari ücreti kazanacaklarını ispat edebilirler:
    2017 yılında asgari ücret: Yıllık brüt 59.718 €.
  • İş bulma kurumu bir piyasa araştırması yaparak (yedek işgücü yöntemi) talep edilen iş için Avusturya iş piyasasında uygun işgücünün mevcut olmadığını tespit eder.

“Mavi Kart” 24 aylığına verilebilmektedir. Akabinde “Kırmızı-Beyaz-Kırmızı– Kart plus” için başvurma imkanı doğmaktadır.

Mavi Kart başvuru işlemleri ve koşulları hakkında ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Son güncelleme:
2017.08.11
Yazdır
©©ADVANTAGE AUSTRIA