Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Tranzitkereskedelem

száguldó vonat az országút mellett © ADVANTAGE AUSTRIA

© ADVANTAGE AUSTRIA

A tranzitkereskedelem a világpiac globalizációja folytán egyre jobban növekszik és egyre jelentősebbé válik. Az alábbiakban többet megtudhat az osztrák külkereskedők kompetenciájáról.

Tartalom:

Az osztrák külkereskedő vállalatok know-how-ja

Az osztrák kereskedő cégek évtizedes tapasztalataiknak köszönhetően rendkívül nagy világpiaci ismerettel rendelkeznek, ezáltal nagy segítséget tudnak nyújtani az export- és importüzletek lebonyolításában. A tranzitkereskedelem, ami két piac összekapcsolását jelenti - ez esetben az osztrák vállalatok által -, egyre nagyobb jelentőségű.

Különösen a közép- és kelet-európai piacokat ismerik alaposan az osztrák vállalatok. Természetesen a külkereskedelmi cégek gyakorlatilag a világ összes piacán jelen vannak. A nagy flexibilitás, az áruk eljuttatása a kívánt helyre, valamint az ehhez tartozó know-how szállítása teszi az osztrák külkereskedelmi vállalatokat megbízhatóvá és keresett partnerré.

Értéktermelés

Az osztrák külkereskedelem igazi sikertörténet. 2006-ban mind az import, mind az export vonatkozásában átlépték a lélektani határnak számító 100 Mrd eurós értékhatárt. Ily módon minden harmadik munkahely közvetlenül vagy közvetetten a külkereskedelemhez kapcsolódik. A Bundesgremium des Außenhandels (a Külkereskedők Országos Szakmai Testülete) a külkereskedelmi vállalatok részesedését az összes importból 30%-ra becsüli, exportból való részesedésük szintén 30%. A testület a következő évekre is növekedéssel számol, amihez jelentős mértékben hozzájárul a tranzitkereskedelem.

A Bundesgremium des Außenhandels becslése szerint a tranzitkereskedelem nagysága Ausztria értéktermelésében 3 Mrd euró nagyságú. Az osztrák külkereskedelmi vállalatok know-how-ja az elmúlt években az exportsikerek jelentős tényezője volt.

European Experts in Trade

A mi ajánlatunk – az Ön előnye

Egy új és talán nehéz út tapasztalt partnerrel jobban járható. Sok esetben az exportpiacok megdolgozásához, a közvetlen piacra lépéshez gazdaságilag a legjobb alternatíva egy osztrák külkereskedelmi vállalattal való partnerség és kooperáció.

Az osztrák külkereskedelmi vállalatokkal való határon belüli és kívüli együttműködés a gyártóknak számos előnyt kínál, így a következőket:

 • kockázatcsökkentés új piacok bekapcsolásánál és azok megdolgozásában
 • a sok év alatt felhalmozódott kereskedelmi know-how kihasználása kedvező költséggel
 • a távolság és az időeltolódás áthidalása
 • a finanszírozási stratégia és a logisztika ismerete és használata

Találja meg az Ön „European Experts in Trade” partnerét a www.foreign-trade.at weboldalon!

Ez a weboldal az alábbiakat kínálja Önnek:

 • partnert valamely export- és importügylet hatékony lebonyolításához,
 • az European Experts in Trade gazdag adatállományának szolgáltatásait,
 • partnerkeresési lehetőséget,
 • termékkeresési lehetőséget,
 • országkeresési lehetőséget,
 • az optimális út megtalálását a termékek EU-n belüli, Közép- és Kelet-Európába, Ázsiába, Ausztráliába vagy a tengerentúlon történő eladásához, és megbízható partner megtalálását költségkímélő importhoz, valamint
 • széleskörű információt a külkereskedelemről.

Bundesgremium des Außenhandels
Bundesgremium des Außenhandels
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Wien
Österreich
 
+43 5 90 900 3561
 
+43 5 90 900 292
foreign-trade@wko.at
 
http://www.foreign-trade.at
Szerző:
Dr. Manfred Kandelhart
Forrás:
Bundesgremium des Außenhandels

Linkek a témához

 
European Experts in Trade
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA