Advantage Austria Pokaži navigaciju

Pregled

Austrijski sektor proizvođača auto-dijelova kao i  autoindustrija u cjelosti, razvili su se u važan privredni faktor s visokim postotkom izvoza. Obzirom da je domaće tržište malo,  kompanije se s tehnički visokokvalitetnim proizvodima, moraju dokazati u čitavom svijetu. Razvoj i istraživanje prema tome imaju jako veliko značenje. Austrijski proizvođači i dobavljači nude inovativne usluge i proizvode koje se orijentiraju prema potrebama kupca.

sadržaj:

Snažni putem saradnje

Visoki tehnički nivo kao i fleksibilnost kompanija srednje veličine  jake su strane austrijske auto branše. Podrška od strane interesnih udruženja te udruživanje u tzv. umrežene klastere, stvaraju dobre pretpostavke za izvozne proizvode

Legenda o sportskim automobilima započela je u Austriji a austrijska automobilska industrija ima da ponudi još mnogo, mnogo više. Poslušajte više o tome na audio streamu. Austrian Automotive Industries (in Englisch) [mp3, 873.1kb]

Strukovni Savez austrijske autoindustrije

U dinamičnoj privrednoj grani s jakom konkurencijom  posebno je važno poticanje saradnje, ali  i pružanje podrške kompanijama u ekonomskim  i socijalnim pitanjima.  Strukovni Savez austrijske autoindustrije ispunjava te zadaće. Trenutačno Strukovni Savez objedinjuje 160 kompanija članica koje ukupno zapošljavaju 30.000 osoba.

Kao posebnu uslugu, Strukovni Savez Vam na svojoj web stranici stavlja na raspolaganje bazu podataka s aktuelnim informacijama o kompanijama kao i pretraživanje po proizvodima

Sinergija u klasteru

Mnogi uspješni dobavljači nude nišne proizvode. Mnogo investiraju u razvoj i istraživanje i njihovi proizvodi su međunarodno priznati. Male i srednje kompanije (KMU*s) kao dio dobavljačke industrije, sarađuju u tri regionalne klaster-mreže:

Kroz ove automobilske klastere kompanije razvijaju svoju regionalnu snagu, a učinke sinergije koriste za nastupe na međunarodnim tržištima.

Proizvodni pogoni, mašine za automobilsku industriju

Austrijske kompanije iz sektora mašinogradnje izvoze uspješno u čitav svijet. Visoki tehnički standardi kao i know-how ovog inovativnog dijela mašinogradnje,  visoko se cijene na evropskom i svjetskim tržištima.

Austrijski ponuđači ne proizvode samo mašine već dostavljaju i module, alate i automatizaciju, koje njihovim klijentima garantuju najviši kvalitet i produktivnost. Dobro obrazovana stručna radna snaga, visoko izražen osjećaj za kvalitetu i povezivanje s proizvođačima u drugim zemljama, ubrajaju se u faktore uspješnosti.
Za daljnje informacije molimo da kontaktirate Vaš Ured austrijskog trgovinskog savjetnika ili se obratite direktno na:

Stručno udruženje metalno-tehničke idustrije
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Beč
Austria
 
+43 (0)5 90 900-3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA