Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Overzicht

De sector toelevering en de productie van auto's hebben zich in Oostenrijk ontwikkeld tot een belangrijke economische factor met een hoog exportaandeel. Omdat zij gebonden zijn door de kleine binnenlandse markt, moeten de bedrijven zich met technisch hoogwaardige producten op de markten in de hele wereld bewijzen. Ontwikkeling en onderzoek hebben een overeenkomstige grote betekenis. De Oostenrijkse producenten en toeleveranciers bieden u innovatieve en klantgerichte prestaties.

Inhoud:

Sterk door samenwerking

De sterkste kanten van de Oostenrijkse auto-branche zijn het hoge technische niveau en de flexibiliteit van bedrijven die tot de middenstand horen. De ondersteuning door belangengroeperingen en de oprichting van cluster-netwerken zijn goede voorwaarden voor producten die de capaciteit hebben om geëxporteerd te worden.

Een sportwagenlegende heeft in Oostenrijk zijn oorsprong. Maar dat is nog lang niet alles wat de Oostenrijkse auto-industrie te bieden heeft. Luister naar een audio stream om meer te weten te komen. Austrian Automotive Industries (in English) [mp3, 873.1kb]

Vakvereniging van de Oostenrijkse auto-industrie (Fachverband der Fahrzeugindustrie Österreichs)

In een dynamische branche met een harde concurrentie is de subsidiëring van coöperaties en het steunen van bedrijven in economische en sociale aangelegenheden zeer belangrijk. De Vakvereniging van de Oostenrijkse auto-industrie (Fachverband der Fahrzeugindustrie Österreichs) neemt deze taken op zich. Op het ogenblik heeft de vereniging zo'n 160 bedrijven die lid zijn met in totaal 30.000 werknemers.

Als bijzondere service stellt de vakvereniging op haar website een database met actuele bedrijfsinformatie en de mogelijkheid om producten te zoeken ter beschikking.

Synergie in het cluster

Veel succesvolle toeleveranciers zijn niche-aanbieders. Zij investeren sterk in onderzoek en ontwikkeling en hun producten zijn internationaal erkend. De midden- en kleinbedrijven van de toeleveranciers-industrie werken samen in drie regionale cluster-netwerken:

Door deze automobiel-clusters kunnen bedrijven hun regionale krachten ontwikkelen en synergiën voor hun optreden op de internationale markten benutten.

Productie-installaties, machines voor de auto-industrie

Oostenrijkse bedrijven, die werkzaam zijn in de sector machinebouw, exporteren met succes over de hele wereld. De hoge technische standaard en het know-how van deze innovatieve tak van de machine- en installatie-bouw worden op de Europese en internationale markten gewaardeerd.

Oostenrijkse aanbieders produceren niet alleen machines, maar leveren bovendien ook modules, gereedschappen en automatisering, die hun klanten de hoogste kwaliteit en productiviteit garanderen. Goed geschoolde werknemers, een hoog besef van kwaliteit en de netwerkvorming met producenten uit andere landen behoren tot de factoren van hun succes.

Voor verder informatie kunt u zich wenden tot uw ADVANTAGE AUSTRIA-bureau of direkt tot:

Vakvereniging van de metaal-technische industrie
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Wenen
Oostenrijk
 
+43 (0)5 90 900-3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA