Advantage Austria Pokaži navigaciju
Pretpostavljamo da ste iz Izaberite svoju državuPromena države

Pregled

Privredne grane kao što su  proizodnja delova za automobilsku industriju i proizvodnja automobila razvile su se u Austriji u značajne privredne faktore sa visokom stopom izvoza. Zbog ograničenosti domaćeg tržišta, austrijska preduzeća su bila prinuđena da se  svojim tehnički viskokvalitetnim proizvodima dokažu na svetskom tržištu. Samim tim značajnu ulogu igraju stalni razvoj i istraživanja.  Austrijski proizvođači i distributeri pružaju inovativne usluge i učinke prema potrebama kupaca.

Sadržaj:

Zajedno smo jači

Visok nivo tehnike i fleksibilnost srednjih preduzeća dve su prednosti austrijske automobilske industrije. Postojeće interesne zajednice i spajanje preduzeća u udruženja i klastere odlični su preduslovi za uspešan izvoz proizvoda.

U Austriji je započela karijeru Niki Lauda, legenda sportskog automobilizma, ali to je daleko od onoga šta austrijska automobilska industrije može da ponudi. Preko audio prezentacije (Audio Streams) možete da čujete nešto više o tome. Austrian Automotive Industries (na engleskom) [mp3, 873.1kb]

Urduženje austrijske automobilske industrije

Kada je u pitanju dinamična privredna grana sa jakom konkurencijom podsticanje saradnje i pomoć preduzeća na privrednom i socijalnom polju od posebne su važnosti. Urduženje austrijske automobilske industrije trudi se da udovolji tim zahtevima. Trenutno ovo udruženje okuplja oko 160 srednjih preduzeća sa ukupno 30.000 zaposlenih.

Kao vid posebnog servisa na internet portalu Udruženja možete da pronađete banku podataka sa važećim profilima preduzeća-članica kao i pretraživač proizvoda .

Sinergija klastera

Mnogi od uspešnih proizvođača delova su zapravo proizvođači retkih delova posebne namene. Ulažući u visokoj meri u istraživanja i razvoj, njihovi proizvodi su međunarodno priznati. Mala i srednja preduzeća industrije automobilskih delova sarađuju kroz poslovnu mrežu sledeća tri automobilska klastera (AC):

Pomuću ovih automobilskih klastera preduzećima je omogućeno da razviju svoje regionalne jačine i sinergije sa ciljem uspešnog poslovanja na međunarodnim tržištima.

Postrojenja, mašine za automobilsku industriju

Austrijska preduzeća iz oblasti mašinogradnje uspešno izvoze u ceo svet. Visok standard tehnike i stručno znanje ove inovativne privredne grane cenjene su na međunarodnom tržištu.

Austrijski ponuđači ne proizvode samo mašine, već isporučuju i module, alat i automatizaciju koji kupcima garantuje viskok kvalitet i produktivnost. Visoko obrazovan kadar, razvijena svest o kvalitetu kao i razrađena poslovna mreža sa proizvođačima iz drugih zemalja značajni su faktori uspeha.

Dodatne informacije možete dobiti kod naših ADVANTAGE AUSTRIA-ispostava ili se neposredno obratite udruženju:

Industrijski savez tehnike za preradu metala
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Wien
Austria
 
+43 (0)5 90 900-3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA