Advantage Austria Pokaži navigaciju

Pregled

Optimalna infrastruktura, inovativne građevinske tehnologije i funkcionirajuča saobraćajna tehnika, najznačajniji su faktori kvalitete života jedne zemlje. Tradicijom bogate i za inovacije raspoložene kompanije iz Austrije, nude Vam znanje u oblasti gradnje, saobraćajnih i informacionih tehnologija, savjetovanje i inžinjering.

sadržaj:

Inovacije u oblasti građevine i infrastrukture

Budućim izazovima na području prometnih tehnologija austrijske kompanije se suočavaju sa inovativnim rješenjima. Austrijski građevinski sektor podupire razvoj i saradnju.

Mnogo potencijala i mogućnosti nudi tzv. "Kuća budućnosti" : Novogradnja te sanirana stara gradnja oblasti su kod kojih inovacije na područjima

  • energetske efikasnosti
  • toplinske izolacije
  • solarne arhitekture
  • obnovljivih nosača energije
  • ekoloških građevinskih materijala

dolaze do primjene.Više informacija pronaći ćete na http://www.hausderzukunft.at/english.htm .

Informaciona tehnologija

Položaj Austrije kao informacijsko središte, određuju mnoge male i srednje kompanije, ali isto tako i visoko- kvalitetno istraživačko i razvojno okruženje. Mnoge kompanije, od alcatela preko Hewlett-Packarda do Siemensa i Sonya, već koriste mnogobrojne prednosti Austrije kao središta za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (IKT). Pritom otvaraju međunarodne istraživačke odjele i tvornice za proizvodnju kvalitetnih proizvoda.

Transportne i prometne tehnologije

Posebnu pažnju austrijske kompanije daju tehnološkom razvoju na području prometnih tehnologija. Njegova implementacija rješava ekološke i prometne probleme za sutrašnjicu.

Na ovaj način Austrija posjeduje više desetljetno iskustvo na području željezničke tehnologije sa mnogo izvoznog znanja.. S Plasser&Theurer, voestalpine Schienen GmbH i voestalpine VAE GmbH, u Austriji se nalaze tri svjetska lidera na području mašina za izgradnju kolosijeka, željezničkih skretnica i posebnih tračnica. Druge austrijske kompanije raspolažu potrebnim know-how-om za inovativnu primjenu telematike kao što su na GPSu bazirani sistemi navigacije i tehnika za naplatu cestarina.

Centralna i istočna Evropa kao tržišta budućnosti

Uloga Austrije kao vrata prema istoku ima interesantnu povijest. Poslušajte više o tome na audio streamu. Astria, a strategic location in Europe (in English) [mp3, 898.4kb]

Za sektor infrastrukture i građevinski sektor, zemlje Srednje i Istočne Evrope predstavljaju tržište budućnosti. Istočna tržišta koja se nalaze u ekspanziji,  nude za građevinske kompanije  iz oblasti obrtničkih poslova mogućnosti iste. Posebnu važnost pri tome ima saradnja s kompanijama  iz istočne Evrope. 

Kocke uspjeha

Uspjeh austrijske građevinske privrede u inostranstvu ima svoj recept, a on je sastavljen od:

  • efektivnog, operativnog i cjelokupnog strateškog upravljanja rizicima,
  • efikasne kooperacije sa dobavljačima i podizvođačima,
  • saradnje s nalogodavcima i građevinskim timom usmjerenim prema klijentu i
  • modernog upravljanja kompanijom.

Austrijska građevinska industrija na istoku 

STRABAG kao najveća austrijska građevinska kompanija, više od 25% svog prometa ostvaruje u istočnim susjednim zemljama. Najveći austrijski proizvođač cigle  Wienerberger je isto tako već godinama prisutan na istočnoeuropskim tržištima. Ovo su samo dva primjera aktivnosti austrijskih kompanija u inostranstvu.

Mašine za građevinsku industriju

Austrijske kompanije  iz oblasti mašinogradnje,  uspješno izvoze u čitav svijet. Visoki tehnički standardi i know-how ovog inovativnog dijela mašinstva visoko se cijene na evropskom i svjetskim tržištima.

Austrijski ponuđači ne proizvode samo mašine već dostavljaju i module, alate i automatizaciju koje njihovim klijentima garantuju najvišu kvalitetu i produktivnost. Dobro obrazovani zaposlenici imaju snažan osjećaj za kvalitetu i povezivanje s proizvođačima u drugim zemljama te se ubrajaju u faktore uspješnosti.

Za daljnje informacije kontaktirajte Vaš ured austrijskog trgovinskog savjetnika ili se direktno obratite na:

Stručno udruženje metalno-tehničke idustrije
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Beč
Austrija
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA