Advantage Austria Pokazati navigaciju

Pregled

Važni faktori kvalitete življenja jedne zemlje su optimalna infrastruktura, inovativna tehnologija građenja i funkcionirajuća prometna tehnika. Austrijske tvrtke s dugom tradicijom i željom za inovacijama nude Vam know-how na području građevine, prometne i informacijske tehnologije, kao i savjetovanje i upravljanje.

Sadržaj:

Inovacije u sektorima građevine i infrastrukture

Austrijske tvrtke suočavaju se s budućim izazovima inovativnim rješenjima na području prometnih tehnologija. Austrijski građevinski sektor podupire razvoj i suradnju.

Primjer «Kuća budućnosti»

Takozvana «Kuća budućnosti» raspolaže s mnogo potencijala: Nova gradnja i sanirana stara gradnja kod kojih inovacije na područjima

  • energetske efikasnosti
  • toplinske izolacije
  • solarne arhitekture
  • obnovljivih nosača energije
  • ekoloških građevinskih materijala

dolaze do primjene. Više informacije pronaći ćete pod http://www.hausderzukunft.at/english.htm .

Informacijska tehnologija

Položaj Austrije kao informacijskog središta određuju mnoge male i srednje tvrtke kao i visoko kvalitetno istraživačko i razvojno okruženje. Mnoge tvrtke, od alcatela preko Hewlett-Packarda do Siemensa i Sonya, koriste već mnogobrojne prednosti Austrije kao središta za informacijsku i komunikacijsku tehnologiju (IKT). Otvaraju međunarodne istraživačke odjele i tvornice za proizvodnju kvalitetnih proizvoda.

Transportne i prometne tehnologije

Austrijske tvrtke posebnu pozornost daju tehnološkom razvoju na području prometnih tehnologija. Njegova implementacija rješava ekološke i prometne probleme od sutra.

Tako Austrija posjeduje više desetljetno iskustvo na području željezničke tehnologije i jako puno know-howa za izvoz. S Plasser&Theurer, voestalpine Schienen GmbH i voestalpine VAE GmbH u Austriji se nalaze tri svjetska lidera na području strojeva za izgradnju kolosijeka, željezničkih skretnica i posebnih tračnica. Druge austrijske tvrtke raspolažu potrebnim know-how-om za inovativnu primjenu telematike kao što su na GPSu bazirani sustavi navigacije i tehnika za naplatu cestarina.

Središnja i Istočna Europa kao tržište budućnosti

Povijest sportskog vozila pisana je u Austriji, no to nije sve što nudi austrijska Automotive Industry. Poslušajte više o tome u audio streamu. Austria, a strategic location in Europe (na engleskom) [mp3, 898.4kb]

Za sektor infrastrukture i građevinski sektor, zemlje Središnje i Istočne Europe predstavljaju tržište budućnosti. Istočna tržišta u ekspanziji nude i za građevinske tvrtke iz sektora obrtničkih poslova mogućnosti ekspanzije. Posebnu važnost pri tome igra suradnja s tvrtkama iz istočne Europe.

Sastavnice uspjeha

Uspjeh austrijskog građevinskog sektoru u inozemstvu se sastoji od

  • efektivnog, operativnog i cjelokupnog-strateškog upravljanja rizicima,
  • efikasne suradnje s dobavljačima i podizvođačima,
  • suradnje s nalogodavcima i građevinskim timom koja je usmjerena prema klijentu i
  • od modernog vođenja tvrtki.

Austrijska građevinska industrija na Istoku

Tvrtka STRABAG kao najveća austrijska građevinska tvrtka ostvaruje već više od 25% svog prometa u istočnim susjednim zemljama. Najveći austrijski proizvođač opeke Wienerberger je isto tako već godinama prisutan na istočnoeuropskim tržištima. I to su samo dva primjera inozemnih aktivnosti austrijskih tvrtki.

Strojevi za građevinsku industriju

Austrijske tvrtke iz sektora strojarstva izvoze uspješno u čitav svijet. Visoki tehnički standardi i know-how ovog inovativnog dijela strojarstva visoko se cijene na europskom i svjetskim tržištima.

Austrijski ponuđači ne proizvode samo strojeve već dostavljaju i module, alate i automatizaciju, koje njihovim klijentima garantiraju najvišu kvalitetu i produktivnost. Dobro obrazovani stručni djelatnici, snažan osjećaj za kvalitetu i povezivanje s proizvođačima u drugim zemljama ubrajaju se u faktore uspješnosti.

Za daljnje informacije kontaktirajte molimo Vaš, ADVANTAGE AUSTRIA-office ili direktno:

Strukovno udruženje metaloprerađivačke industrije
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Beč
Austrija
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA