Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Áttekintés

Egy ország életminőségének jelentős tényezői az optimális infrastruktúra, az innovatív építési technológiák és a működő forgalomtechnika. Hagyományokban gazdag és innovatív osztrák vállalatok kínálják szakértelmüket az építőipar, a közlekedés- és az információtechnológia, a tanácsadás és a mérnöki tevékenység területén. 

Tartalom:

Innováció az építőipari és az infrastrukturális szektorokban

Ausztria vállalatai a közlekedés-technológia területén kifejlesztett innovatív megoldásaikkal megfelelnek a jövő kihívásainak. Az osztrák építőipar új fejlesztéseket hajt végre, a hangsúlyt pedig a kooperációra helyezi.

Példa a "jövő háza"

Nagyon sok lehetőséget kínál az úgynevezett "jövő háza": új épületek és felújított régi épületek az alábbi innovációkkal:

  • energiahatékonyság,
  • hőszigetelés,
  • szolár építészet,
  • megújuló energiahordozók,
  • ökológiai építőanyagok.

További információt talál a http://www.hausderzukunft.at/english.htm weboldalon.

Információtechnológia

Sok specializált kis- és középvállalat és kiváló kutatói és fejlesztői környezet fémjelzi Ausztria információtechnológiai telephelyét. Sok vállalat, az Alcatel-Lucent-től a Hewlett-Packard-on át a Siemensig, illetve a Sony-ig, már használja Ausztria információtechnológia és telekommunikáció telephelyének számos előnyét. Nemzetközi kutatási osztályokat és műhelyeket hoznak itt létre minőségi termékek gyártására.

Szállítás és közlekedési technológiák

Az osztrák üzemeket kiemelten foglalkoztatják a közlekedéstechnológia területén folyó technológiai fejlesztések, mivel ezek alkalmazása oldja meg a jövő környezet- és közlekedéspolitikai problémáit.

Így Ausztria például a vasúti technológiák területén évtizedes tapasztalatokkal és nagyon sok exportképes know-how-val rendelkezik. A Plasser&Theurer, a voestalpine Schienen GmbH és a voestalpine VAE GmbH cégekkel Ön azonnal három világpiaci vezetőt talál a vágányépítő gépek, váltók és speciális sínek területén. Más osztrák vállalatok a telematika területén bevezetett innovatív megoldásokhoz, mint a GPS-re alapozott navigációs rendszerek és autópálya-díjbeszedő technika, szükséges know-how-val rendelkeznek.

Közép- és Kelet-Európa a jövő piacai

Ausztria szerepének, mint a "Kelet kapujának", érdekes története van. Hallgasson erről többet az audio streamben. Austria, a strategic location in Europe (angolul) [mp3, 898.4kb]

A közlekedési szektorban és az építőiparban Közép- és Kelet-Európa országai a jövő piacai. Keleten a növekvő ipari piac az építőipari vállalatoknak terjeszkedési lehetőségeket kínál, így különösen fontos a kelet-európai vállalatokkal történő kooperáció.

A siker építőkövei

Az osztrák építőipar külföldi sikereinek receptje a következőkből áll:

  • hatékony, operatív és egységes stratégiai kockázatkezelés,
  • hatékony kooperáció a beszállítókkal és az alvállalkozókkal,
  • ügyfélorientált együttműködés a megbízókkal és a kivitelezőkkel,
  • modern vállalatvezetés.

Az osztrák építőipar Keleten

A STRABAG, a legnagyobb osztrák építőipari cég időközben már forgalmának kereken 25%-át Ausztria keleti szomszédainál éri el. Legnagyobb téglagyártója a Wienerberger is évek óta jelen van a kelet-európai piacokon. Ez persze csak két példa az osztrák cégek külföldi szerepvállalásáról.

Gépek az építőipar számára

Az osztrák gépgyártó vállalatok világszerte sikeresen exportálnak. Az európai és a nemzetközi piacokon is elismerik az innovatív gépgyártási ágazat magas technikai színvonalát és know-how-ját.

Az osztrák szállítók nemcsak gépeket gyártanak, hanem modulokat, szerszámokat és automatizálást is szállítanak, amelyek az ügyfeleiknek a legmagasabb minőséget és produktivitást garantálják. A siker kulcsa a jól képzett szakemberekben, a magas minőségtudatban és a más országok gyártóival való együttműködésben rejlik.

További információért lépjen kapcsolatba az ADVANTAGE AUSTRIA-irodával vagy forduljon közvetlenü az alábbi szövetséghez:

Fémtechnológiai Iparszövetség
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Bécs
Ausztria
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA