Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Overzicht

Een optimale infrastructuur, innovatieve bouwtechnologieën en een goed functionerende verkeerstechniek zijn de belangrijkste factoren voor de levenskwaliteit van een land. Bedrijven uit Oostenrijk die innovatief en rijk aan tradities zijn, bieden u hun know-how in zake bouw, verkeers- en informatietechnologieën, voorlichting en engineering aan.

Inhoud:

Innovaties in de sectoren bouw en infrastructuur

Oostenrijkse bedrijven bieden toekomstige uitdagingen het hoofd door innovatieve oplossingen in de sector verkeerstechnologieën. De Oostenrijkse bouwsector zet vaart achter nieuwe ontwikkelingen en zet in op coöperatie.

Voorbeeld "Huis van de toekomst" ("Haus der Zukunft")

Het zgn. "Huis van de toekomst" biedt heel veel potentieel. Nieuwbouw en gesaneerde oude huizen, waarbij innovaties op het gebied van

  • energie-efficiëntie
  • warmte-isolatie
  • constructies voor zonne-energie
  • duurzame energiedragers
  • ecologische bouwstoffen

ingezet worden. Meer informatie kunt u vinden onder http://www.hausderzukunft.at/english.htm .

Informatietechnologie

Veel gespecialiseerde midden- en kleinbedrijven en een hoogwaardig onderzoeks- en ontwikkelings-milieu zijn kenmerkend voor Oostenrijk als vestigingsplaats voor informatietechnologie. Veel bedrijven, zoals o.a. Alcatel, Hewlett-Packard, Siemens en Sony, maken reeds gebruik van de vele voordelen die Oostenrijk als vestigingsplaats voor ICT biedt. Ze richten hier internationale onderzoekafdelingen op en bouwen fabrieken voor de productie van kwaliteitsproducten.

Transport- en verkeerstechnologieën

Wat Oostenrijkse bedrijven bijzonder aan het hart ligt, zijn technologische ontwikkelingen in de sector verkeerstechnologieën. Omdat hun omzetting de milieu- en verkeerspolitieke problemen van morgen oplost.

Zo beschikt Oostenrijk bijvoorbeeld bij spoorwegtechnologieën over tientallen jaren ervaring en heel veel know-how dat capabel genoeg is om geëxporteerd te worden. Met de firma's Plasser&Theurer, voestalpine Schienen GmbH en voestalpine VAE GmbH vindt u in Oostenrijk drie wereldmarktleiders in de sectoren machinebouw voor de spooraanleg, wissels en speciale rails. Andere Oostenrijkse bedrijven beschikken over het nodige know-how voor innovatieve toepassingen op het gebied van telematica zoals op GPS gebaseerde navigatiesystemen en technieken t.b.v. de tolheffing.

Toekomstige markt Centraal- en Oosteuropa

De rol van Oostenrijk als poort naar het oosten heeft een interessante geschiedenis. Luister naar een audio stream om meer te weten te komen. Austria, a strategic location in Europe (in English) [mp3, 898.4kb]

Voor de sectoren infrastructuur en bouw zijn de landen van Centraal- en Oosteuropa de markt van de toekomst. De groeimarkten in Oost-Europa bieden ook uitbreidingsmogelijkheden voor bouwondernemers in de industriële sector. Daarbij zijn coöperaties met Oost-Europese bedrijven zeer belangrijk.

Bouwstenen van het succes

Het succes van de Oostenrijkse bouwindustrie in het buitenland heeft een recept en dat bestaat uit:

  • effectief, operatief en in zijn geheel strategisch risicomanagment,
  • efficiënte coöperatie met toeleveranciers en onderaannemers,
  • klantgerichte samenwerking met opdrachtgevers en het bouwteam en een moderne bedrijfsvoering.

De Oostenrijkse bouwindustrie in Oost-Europa

Als grootste Oostenrijkse bouwonderneming behaalt de STRABAG intussen reeds 25% van haar omzet in de oostenlijke buurlanden van Oostenrijk. Ook de firma Wienerberger, de grootste producent van bakstenen in Oostenrijk, is al jaren op de Oost-Europese markt vertegenwoordigd. En dat zijn slechts twee voorbeelden van de buitenlandse betrokkenheid van Oostenrijkse bedrijven.

Machines voor de bouwindustrie

Oostenrijkse bedrijven, die werkzaam zijn in de sector machinebouw, exporteren met succes over de hele wereld. De hoge technische standaard en het know-how van deze innovatieve tak van de machine- en installatiebouw worden op de Europese en internationale markten gewaardeeerd.

Oostenrijkse aanbieders produceren niet alleen machines, maar leveren bovendien ook modules, gereedschappen en automatisering, die kun klanten de hoogste kwaliteit en productiviteit garanderen. Goed geschoolde werknemers, een hoog besef van kwaliteit en de netwerkvorming met producenten uit andere landen behoren tot de factoren van hun succes.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot uw  ADVANTAGE AUSTRIA-bureau  of direkt tot:

Vakvereniging van de metaal-technische industrie
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Wenen
Oostenrijk
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA