Advantage Austria Prikaži navigacijo

Pregled

Optimalna infrastruktura, inovativne gradbene tehnologije, v delovanje usmerjena prometna tehnologija so pomembni dejavniki za kakovost življenje države. S tradicijo bogata in za inovacije odprta podjetja iz Avstrije vam nudijo know-how na področju gradbeništva, prometne in informacijske tehnologije, svetovanja in inženiringa.

Vsebina:

Inovacije v gradbenem in infrastrukturnem sektorju

Prihodnji izzivi avstrijska podjetja soočajo z inovativnimi rešitvami na področju prometnih tehnologij. Avstrijsko gradbeno gospodarstvo pospešuje razvoj novih tehnologij in stavi na sodelovanje.

Primer „hiše prihodnosti “

Veliko potenciala nudi t.i. "hiša prihodnosti ": novogradnje in sanirane starogradnje, pri katerih se uporabljajo inovacije na področjih

  • energijske učinkovitosti
  • toplotne izolacije
  • solarne arhitekture
  • obnovljivih energetskih virov
  • ekoloških materialov

Več informacij najdete na http://www.hausderzukunft.at/english.htm .

Informacijska tehnologija

Številna specializirana mala in srednje velika podjetja ter kakovostno raziskovalno in razvojno okolje odlikujejo Avstrijo kot lokacijo za informacijsko tehnologijo. Številna podjetja, od alcatela do Hewlett-Packarda ter Siemensa in Sonyja, že izkoriščajo številne prednosti avstrijske IT lokacije. Tu odpirajo mednarodne raziskovalne oddelke in obrate za izdelavo kakovostnih proizvodov.

Transport in prometna tehnologija

Avstrijski obrati imajo posebno željo po tehnoloških razvojih na področju prometnih tehnologij. Njihovo delovanje namreč rešuje okoljske in prometno-politične težave jutrišnjega dne.

Tako npr. Avstrija na področju železniške tehnologije razpolaga z desetletnimi izkušnjami in obširnim izvoznim know-howom. S podjetji Plasser&Theurer, voestalpine Schienen GmbH in voestalpine VAE GmbH boste našli tri vodilna podjetja na svetovnem trgu za področje strojev za izdelavo tirov, kretnic in posebnih tračnic. Druga avstrijska podjetja razpolagajo s potrebnim know-howom za inovativno uporabo v telematiki, kot sta recimo navigacijski sistem na bazi GPS tehnologije in cestninska tehnologija.

Tržišča prihodnosti Srednje in Vzhodne Evrope

Funkcija Avstrije kot most na vzhod ima zanimivo zgodovino. Poslušajte več na to temo v avdio posnetku. Austria, a strategic location in Europe (v angleščini) [mp3, 898.4kb]

V infrastrukturnem sektorju in za gradbeno industrija so države Srednje in Vzhodne Evrope tržišče prihodnosti. Tržišča rasti na Vzhodu tudi za gradbena podjetja in obrtna področja nudijo možnosti za širitev. Posebej pomembna so pri tem sodelovanja z vzhodnoevropskimi podjetji.

Gradniki uspeha

Uspeh avstrijske gradbene industrije v tujini ima svoj recept, ki sestoji iz

  • učinkovitega, operativnega in celostno strateškega obvladovanja tveganja,
  • učinkovitega sodelovanja z dobavitelji polizdelkov in podizvajalci,
  • strankam prikrojenega sodelovanja z naročniki in gradbeno ekipo in
  • modernega vodenja podjetja.

Avstrijska gradbena industrija na Vzhodu 

Podjetje STRABAG je kot največje avstrijsko gradbeno podjetje v sosednjih vzhodnih državah dosegel okoli 25 % svojega prometa. Največji avstrijski proizvajalec opeke Wienerberger je prav tako že vrsto let zastopan na vzhodnoevropskem trgu. In to sta le dva primera delovanja avstrijskih podjetij v tujini.

Stroji za gradbeno industrijo

Avstrijska podjetja na področju strojništva uspešno izvažajo po celem svetu. Visok tehnični standard in know-how te inovativne panoge strojništva sta močno cenjena na evropskih in mednarodnih tržiščih.

Avstrijski ponudniki ne proizvajajo le strojev, temveč dobavljajo tudi module, opremo in avtomatizacijo, kar njihovim strankam zagotavlja visoko kakovost in produktivnost. Dobro usposobljena delovna sila, visoka zavest o kakovosti in povezovanje proizvajalcev sodijo k dejavnikom uspeha.

Za nadaljnje informacije se obrnite na Vaš ADVANTAGE AUSTRIA urad ali neposredno na:

Strokovno združenje kovinsko-tehnične industrije
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Dunaj
Avstrija
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA