Advantage Austria Pokaži navigaciju
Pretpostavljamo da ste iz Izaberite svoju državuPromena države

Pregled

Odlična infrastruktura, inovativne tehnologije za izgradnju i efikasna saobraćajna tehnika značajni su faktori za kvalitet života jedne države. Niz austrijskih preduzeća sa dugom tradicijom, a smislom za inovacije pružaju Vam stručno znanje iz oblasti gradnje, tehnologije saobraćaja i komunikacije, konsaltinga i inžinjeringa.

Sadržaj:

Inovacije iz oblasti gradnje i infrastrukture

Izazove iz oblasti saobraćajne tehnologije austrijska preduzeća rešavaju inovativnim solucijama. Austrijska građevinska privreda stalno podstiče nove tehnologije i ceni saradnju.

Primer „Kuća budućnosti“

Projekat sa velikim potencijalom jeste tzv. "Kuća budućnosti": Novogradnja i sanacija starogradnje, gde se primenjuju inovacije iz oblasti :

  • energetska efikasnost
  • toplotna izolacija
  • solarna arhitektura
  • obnovljiva energija
  • ekološki građevinski materijal

Dodatne informacije možete naći na internet portalu:http://www.hausderzukunft.at/english.htm .

Informatička tehnologija

Mnošto specijaliziranih malih i srednjih preduzeća i visokokvalitetni istraživački i razvojni resursi karakterišu Austriju kao sedište informatičke tehnologije. Čitav niz preduzeća - počev od Alcatela preko Hewlett-Packard pa sve do preduzeća Siemens i Sony koriste brojne prednosti Austrije kao sedište informatičko-komunikacijske tehnologije i podižu ovde međunarodna istraživačka odeljenja i postrojenja za izradu visokokvalitetnih proizvoda.

Tehnologije za transport i saobraćaj

Za austrijska preduzeća razvoj tehnologije u oblasti saobraćaja jeste od posebnog značaja, s obzirom na to da realizacija tih inovacija rešava buduće saobraćajne i ekološke probleme.

Austrija otuda, recimo, na polju železničke tehnologije već decenijama raspolaže iskustvom i stručnim znanjem. Sa preduzećima Plasser&Theurer, Voestalpine Schienen GmbH i voestalpine VAE GmbH u Austriji imate čak tri vodeća preduzeća koja svojim proizvodima, kao što su mašine za izgradnju pruga, smernica i specijalnih šina, prednjače na svetskom tržištu. A tu su i druga austrijska preduzeća koja raspolažu neophodnim stručnim znanjem za realizaciju inovacija u telematici, kao što su navigacioni sistemi na bazi GPS-tehnologije i maut tehnologija.

Centralna i istočna Evropa - tržišta budućnosti

Uloga Austrije kao „vrata ka Istoku“ ima interesantnu istoriju. Preko audio prezentacije (Audio Streams) možete da čujete nešto više o tome. Austria, a strategic location in Europe (na engleskom) [mp3, 898.4kb]

Države centralne i istočne Evrope su za sektor infrastrukture i građevinske industrije tržišta budućnosti. Istočno tržište je za građevinska preduzeća i njihove zanate mesto za ekspanziju.Od posebnog značaja je tu saradnja sa istočnoevropskim preduzećima.

Komponente uspeha

Uspeh austrijskih preduzeća iz oblasti građevinske privrede u inostranstvu proizstiče iz recepta čiji su sastojci:

  • efektivan, operativan i sveobuhvatno-strategijski menedžment rizika,
  • efikasna saradnja sa proizvođačima materijala i podizvođačima,
  • pedantno izvođenje radova u skladu sa projektom nalogodavca, saradnja sa izvođačima uz modernu upravu preduzeća.

Austrijska građevinska industrija na istoku

Strabag kao najveće austrijsko građevinsko preduzeće u međuvremenu 25% svog prihoda ostvaruje u susednim istočnim zemljama. I najveći austrijski proizvođač opeke Wienerberger je već više godina zastupljen na istočno-evropskim tržištima. Pri tome su ovo samo dva primera austrijske aktivnosti u inostranstvu.

Mašine za građevinsku industriju

Austrijska preduzeća iz oblasti mašinogradnje uspešno izvoze u ceo svet. Visok standard tehnike i stručno znanje ove inovativne privredne grane cenjene su na međunarodnom tržištu.

Austrijski ponuđači ne proizvode samo mašine, već isporučuju i module, alat i automatizaciju koji kupcima garantuje viskok kvalitet i produktivnost. Visoko obrazovan kadar, razvijena svest o kvalitetu kao i razrađena poslovna mreža sa proizvođačima iz drugih zemalja značajni su faktori uspeha.

Dodatne informacije možete dobiti kod kancelarije ADVANTAGE AUSTRIA tj. Trgovinskog savetnika u Vašoj zemlji ili se neposredno obratite udruženju:

Industrijski savez tehnike za preradu metala
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Wien
Austria
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA