Advantage Austria Indicare navigare

Prezentare de ansamblu

Infrastructura optimă, tehnologia inovativă în domeniul construcţiilor şi o tehnică funcţională a traficului sunt factori importanţi pentru calitatea vieţii unei ţări. Firmele austriece cu tradiţie bogată, înclinate către inovaţie vă pun la dispoziţie tehnologia lor de ultimă oră în domeniul construcţiilor, al tehnologiei informaţiilor şi al transporturilor, în consultanţă şi inginerie.

Conţinut structurat:

Inovaţia în domeniul construcţiilor şi al infrastructurii

Firmele austriece răspund provocărilor viitoare, oferind soluţii inovative în domeniul tehnologiei transporturilor. Domeniul construcţiilor acordă prioritate dezvoltarilor viitoare şi colaborărilor.

Exemplu "Casa viitorului"

Un potenţial foarte bun îl oferă aşa zisa "Casă a viitorului". Construcţiile noi cât şi cele vechi, care au fost asanate li s-au aplicat lucrări inovative în domeniile:

  • eficientizarea energiei
  • transferului de căldură
  • energiei solare
  • sistemelor noi de transfer energetic
  • resurselor ecologice

Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-ul http://www.hausderzukunft.at/english.htm .

Tehnologia informaţiei

Existenţa multor firme mici şi mijlocii de specialitate cât şi a unui mediu caracterizat prin calitatea cercetarii şi a dezvoltarii definesc tehnologia informaţională existentă în Austria. Multe firme printre care Alcatel, Hewlett - Packard, Siemens şi Sony utilizează deja numeroasele avantaje ale sistemului IKT austriac.
Ele înfiinţează aici departamente internaţionale de cercetare şi dezvoltare, cât şi fabrici hentru elaborarea produsele de calitate.

Tehnologia din domeniile circulaţiei şi al transporturilor

Pentru firmele austriece, dezvolatarea tehnologică în domeniul tehnologiei circulaţiei şi al transporturilor reprezintă o preocupare deosebită. De modul lor de implementare depinde rezolvarea problemelor viitoare legate de transport şi de mediu.

Austria dispune astfel, ca spre exemplu în cazul tehnologiei transporturilor pe căile ferate, de o experienţă de zeci de ani şi de un know -how care îi asigură capacitate la export. Firmele Plasser&Theurer,voestalpine Schienen GmbH şi voestalpine VAE GmbH care au sediul în Austria şi care activează în domeniile construcţiilor de căi ferate, al macazurilor şi al şinelor speciale sunt lider pe piaţa mondială în aceste domenii. Alte firme austriece dispun de know-how-ul necesar pentru utilizarea inovativă a sistemelor telematice, al celor bazate pe GPS, cât şi a tehnicii de încasare a taxelor.

Viitorul pieţei centrale si esteuropene

Rolul Austriei ca "Poartă către Est" are o istorie interesantă. Puteţi să auziţi mai multe, ascultând audio stream. Austria, a strategic location in Europe (în limba engleză) [mp3, 898.4kb]

Pentru sectorul infrastructurii şi pentru industria de construcţii, tările central si esteuropene reprezinta pieţele viitorului. Pieţele în creştere din est oferă posibilităţi de dezvoltare şi pentru firmele din construcţii autorizate pentru calificarea în diferite meserii.

Temelia succesului

Succesul industriei construcţiilor austriac în strainătate este bazat pe o reţetă proprie, care constă în:

  • un management de risc strategic operativ şi efectiv,
  • o cooperare eficientă cu furnizorii şi subcontractorii,
  • o colaborare intrenă şi externă care are la bază orientarea către client,
  • o stil de conducere modern

Industria austriacă de construcţii în estul Europei

Strabag, cea mai mare firma austriacă din domeniul construcţiilor realizează ca. 25% din cifra de afaceri în tările vecine din est. Wienerberger, cel mai mare producător de cărămidă din Austria este prezent de mai mulţi ani pe pieţele esteuropene. Şi acestea reprezintă numai 2 exemple de firme care au angajamente externe.

Maşini pentru domeniul construcţiilor

Firmele austriece care activează în domeniul construcţiilor de maşini pentru domeniul construcţiilor, înregistrează succese în activităţile la export la nivel mondial. Standardul tehnic ridicat şi know - how -ul acestui domeniu inovativ este apreciat pe pietele europene şi internaţionale.

Aceste firme nu produc numai maşini, ci mai mult decât atât, pot livra şi modulele, liniile automatizate şi unelte care garantează clienţilor lor calitate şi o productivitate ridicată. Personalul specializat, implicarea sa pentru obţinerea calităţii şi parteneriatele încheiate cu producătorii din alte ţări reprezintă unii dintre factorii de succes ai industriei.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm accesaţi pagina de internet  ADVANTAGE AUSTRIA-Büro sau să vă adresaţi direct asociaţiei de profil din industria de maşini şi prelucrarea a metalelor (FMMI)

Asociaţia de profil din industria tehnologiei metalelor
Wiedner Hauptstraße 63
1045 Viena
Austria
 
+43 5 90900 3482
 
+43 1 505 10 20
office@fmti.at
 
http://www.metalltechnischeindustrie.at/en/
Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA