Advantage Austria Pokaži navigaciju

Pregled

U Austriji postoji veliki broj specijalizovanih preduzeća koja svoje usluge iz oblasti konsaltinga i inženjeringa nude i u inostranstvu. Austrijska privredna grana vezana za konsalting i inženjering orijentisana je na pružanje servisa i usluga iz oblasti inženjeringa, konsaltinga za preduzeća, IT-konsaltinga, pravnog ili poreskog konsaltinga, kao i u području reklame i odnosa s javnošću.

sadržaj:

Izvrsnost u oblasti izvoza usluga

Znanstveno intenzivne usluge često preuzimaju pionirsku ulogu u izvozu i pojednostavljuju putem svojih usluga ulazak na tržišta za izvoznike roba. Mnogobrojna austrijska preduzeća mogu kao referencu navesti uspješno završene intenacionalne projekte. Svi se oni odlikuju ne samo stručnim znanjem i umijećem, nego i ekstremno visokom sposobnošću inovacija i suradnje.

U zavisnosti od potrebe, ovi eksperti mogu ponuditi ekspertize u oblastima inženjeringa, informacionih i komunikacionih tehnologija, menadžment konsaltinga, privrednog konsaltinga, finansijskog i poreskog konsaltinga, turizma i ekologije, a također mogu brzo i direktno da se povežu, uspostave saradnju i osnuju konzorcijume.

Zainteresovani iz cijelog svijeta u potrazi za austrijskim vrhunskim uslugama pronaći će kompetentne sagovornike sa najboljim znanjima o dostupnom Know-how u zemlji sa direktnim kontaktima ka optimalnim ponuđačima.

Međunarodno aktivne konsalting firme naći ćete na ovoj stranici pod "austrijske firme".

Inžinjerske i arhitektonske usluge

Širom svijeta nailazite na vrhunske usluge austrijskih arhitekata i inženjera. O kreativnosti i profesionalnosti austrijskih stručnjaka svjedoče mostovi, tuneli, hoteli i poslovni objekti.

Energetika i građevina

Austrijski know-how iz oblasti energetske efikasnosti i postojanog projektovanja i izgradnje veoma je tražen širom svijeta i uspješno se primjenjuje u projektovanju i izgradnji elektrana i proizvodnih pogona, u segmentu tretmana voda i otpadnih voda, kao i u kompletnom segmentu izgradnje infrastrukture.

Projektanti, konsultanti i medijatori

Austrijski samostalni inženjeri, arhitekte, inženjeri-konsultanti i inženjerski biroi cenjeni su širom svijeta kao kompetentni projektanti, konsultanti i medijatori. Visokokvalifikovani stručnjaci rade u svim poljima tehnike i prirodnih nauka. Njihova izuzetna stručnost garantuje optimalnu realizaciju projekata bez obzira na njihovu kompleksnost.

Preduzeća sa ekspertizom – odabir

iC consulenten ZT GmbH nudi integrativna rješenja u oblasti kompleksnih projekata. Između ostalog, u oblasti inženjerstva i privrede, građevinskih objekata i nosećih konstrukcija, energije i ekologije, saobraćaja i logistike.

ILF Beratende Ingenieure ZT GmbH sastoji se od više nezavisnih inženjering i konsalting preduzeća aktivnih na međunarodnom planu, koja podržavaju svoje klijente pri realizaciji kompleksnih industrijskih i infrastrukturnih projekata. Djelatnost preduzeća čine, između ostalog, nafta i gas, izgradnja i infrastruktura.

ALLPLAN je međunarodno konsalting preduzeće u oblasti tehničkog opremanja objekata, kao i menadžmenta u segmentu energije i ekologije. Ono servisira ne samo klijente u centralnoj i istočnoj Evropi, već u oblasti energije i ekologije radi širom svijeta.

Architekten Frank + Partner ZT GmbH predstavlja arhitekturu u opsegu od forme i funkcije do postojanosti. Teži ka optimalnim ekonomskim, tehničkim i funkcionalnim rješenjima u oblasti arhitekture i gradskog planiranja.

DTA - DUDA, TESTOR. ARCHITEKTUR ZIVILTECHNIKER GMBH posluje u oblasti izgradnje javnih objekata, stanova, poslovnog prostora i pasivnih kuća.

Konsalting preduzeća i IT

Konsalting za preduzeća i austrijski IT sektor su grane koje se sve više razvijaju i predstavljaju karike između istraživanja, tehnologije i ekonomskih inovacija.

Konsalting za preduzeća

Autrijski konsultanti za preduzeća su jednako traženi kao stručnjaci na generalnom planu i kao specijalisti, bilo da je potrebno posmatrati preduzeće u cjelosti u odnosu na njegovu sadašnjost i budućnost ili da je potrebno naći prihvatljiva rješenja za specifične probleme. Odgovornost i postojanost su osnovne vrijednosti austrijskih konsultanata za preduzeća.

Firme iz oblasti konsaltinga za predzeća za veliki broj zadataka nude pravog sagovornika, između ostalog, u sljedećim oblastima:

  • internacionalizacije
  • saniranje preduzeća
  • medijacija
  • inovacija
  • školovanje suradnika

Evo nekoliko primjera za paletu usluga austrijskih konsultanata:denkstatt – sustainable thinking pruža organizacijama koje posluju u zemlji i inostranstvu sve vrste konsalting usluga u vezi sa ekonomskom, ekološkom i socijalnom postojanošću.

CAPMEX – The Financial Sector, Capital Markets and Corporate Finance Experts (in Englisch) je konsalting preduzeće koje se specijalizovalo za pružanje usluga i rješenja u oblasti tržišta kapitala.

HARL Consulting je ekspert po pitanju optimiranja i restrukturiranja preduzeća. Ovo konsalting preduzeće svojim klijentima stoji na raspolaganju u svim fazama od pozicioniranja, preko razvoja, do predaje.

IT-sektor

Austrija je važno mjesto gdje su se stacionirale međunarodne kompanije iz oblasti istraživanja, tehnologije i inovacija. Tom uspjehu je mnogo doprinjela i austrijska IT-grana. Inteligentna i lako primjenljiva rješenja austrijskih preduzeća u oblasti e-uprave posebno su poznata i na internacionalnom tržištu veoma tražena.

Pravo i ekonomija

Odlična pravna pomoć i pravni okviri koji funkcionišu, važni su preduslovi za stacioniranje preduzeća u Austriji kao centru privrede. Kako bi pokrili segment međunarodnih pravnih usluga, austrijski advokati i advokatske kancelarije udružuju se sa advokatskim kancelarijama u inostranstvu u obliku zajedničkih društava ili na bazi kooperacije.

Austrijski poreski savjetnici i revizori su stručnjaci u oblasti revizije, knjigovodstva i sastavljanja bilansa. Širok spektar njihovih usluga čini ih cijenjenim savetnicima za sektor privrede.

Advokati

Austrijski advokati su vrlo dobro povezani i veoma prisutni, prije svega, u istočnoj i jugoistočnoj Evropi. Bez obzira na brz rast i kompleksnost međunarodnog prava, obrazovanje i usavršavanje ovih stručnjaka garantuju kompetentnu i aktuelnu pravnu pomoć.

Wolf Theiss (na engleskom) ubraja se u vodeće advokatske kancelarije čije je težište poslovanja u centralnoj, istočnoj i južnoj Evropi. Osnovana je prije 50 godina u Beču, a danas u svojim kancelarijama zapošljava oko 300 advokata u 12 zemalja svijeta.

e|n|w|c je jedno od vodećih austrijskih preduzeća za pružanje pravne pomoći sa sjedištem u Beču, Budimpešti, Pragu, Brinu (Brünn), Bratislavi, Varšavi i Kijevu. Njihova glavna kompetencija leži u privrednom pravu i poslovanju sa privatnim klijentima.

Poreski savjetnici i revizori

Austrijski poreski savjetnici i revizori, knjigovođe i ovlašćene računovođe posjeduju visok nivo obrazovanja i u obavezi su da se neprestano usavršavaju kako bi bili u mogućnosti da pruže visok nivo usluga. Osim toga, svi iz ove profesije su osobe od povjerenja i u obavezi su čuvanja službene tajne, što znaju da cijene kako domaći tako i strani klijenti.

Kompetentnost na internacionalnom nivou nudi   TPA Horwath European & Technology Consultants GmbH , jedno od najvećih preduzeća za poresko savjetovanje i reviziju koje ima 24 kancelarije u Austriji kao i kancelarije u Bugarskoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rumuniji, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj.

Ecc ECOCARE Wirtschaftsberatung GmbH nudi konsalting usluge u oblasti ekonomije. Specijalizovano je za planiranje, osnivanje i izmjene kod već osnovanih privatnih zadužbina. Ovo konsaltig preduzeće ima podružnice u Rumuniji i Češkoj i ekspoziture i kooperacione partnere u Slovačkoj i Ukrajini.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA