Advantage Austria Pokazati navigaciju

Pregled

Na području savjetovanja i inženjeringa u Austriji postoje brojna specijalizirana poduzeća koja svoje usluge nude i u inozemstvu. Bilo da je riječ o inženjerskim uslugama, konzalting uslugama za poduzeća, IT-savjetovanju, pravnom i poreznom savjetovanju ili na području propagande i odnosa s javnošću: Austrijska branša savjetovanje i inženjering orijentirana je prema uslugama i konkurentnosti.

Sadržaj:

Izvrsnost u izvozu usluga

Znanjem intenzivni pružatelji usluga često preuzimaju pionirsku ulogu u izvozu i svojim postignućima pojednostavljuju tržišni ulazak izvoznicima robe. Brojna austrijska poduzeća mogu se pozvati na svoje uspješno realizirane međunarodne projekte. Sve se oni odlikuju ne samo stručnim znanjem nego i krajnje visokom sposobnošću za inovacije i suradnju.

Po potrebi ovi stručnjaci mogu ponuditi svoju ekspertizu na području arhitekture, projektiranja i inženjerstva, informacijskih i komunikacijskih tehnologija, menadžerskog, gospodarskog, financijskog i poreznog savjetovanja, usluga u zdravstvu, turizma ili tehnologije zaštite okoiša, stupiti u suradnju s austrijskim i međunarodnim partnerima te stvoriti konzorcije.

Interesenti iz cijelog svijeta u potrazi za austrijskim vrhunskim uslugama nalaze kompetentnog sugovornika s najboljim znanjima o u zemlji raspoloživom know-howu i s direktnim kontaktima s najprikladnijim ponuditeljima.

Međunarodno aktivna konzalting poduzeća pronaći ćete na ovoj web stranici pod „Austrijske tvrtke“.

Usluge inženjera i arhitekata

Vrhunske usluge austrijskih arhitekata i inženjera susreću se diljem svijeta. Mostovi, tuneli, hoteli i uredske zgrade svjedoče o kreativnosti i profesionalnosti austrijskih stručnjaka.

Energija i graditeljstvo

Austrijski know-how na području energetske efikasnosti i održivog projektiranja i gradnje veoma je tražen diljem svijeta te uspješno primijenjen: u projektiranju kao i u gradnji elektrana i proizvodnih pogona, u pročišćavanju otpadne vode kao i na cijelom području infrastrukture.

Projektanti, savjetnici, medijatori

Austrijski samostalni inženjeri, arhitekti, inženjerski konzultanti i inženjerski uredi cijenjeni su diljem svijeta kao kompetentni planeri, savjetnici i posrednici. Visoko kvalificirani specijalisti aktivni su na svim tehničkim i prirodoslovnim područjima. Njihovo izvanredno stručno znanje jamči optimalnu provedbu projekata bilo koje kompleksnosti.

Poduzeća s ekspertizom – Izbor

iC consulenten ZT GmbH nudi integrativna rješenja kod kompleksnih projekata, između ostaloga na područjima inženjerstva i gospodarstva, građevinarstva, energije i okoliša, prometa i logistike.

ILF Beratende Ingenieure ZT GmbH sastoji se od više međunarodno aktivnih, neovisnih inženjerskih i konzalting poduzeća, koja podržavaju svoje klijente pri realizaciji kompleksnih industrijskih i infrastrukturnih projekata. U područja poslovanja ovog poduzeća ubrajaju se između ostaloga nafta i plin, građevina i infrastruktura.

ALLPLAN međunarodno konzalting poduzeće na područjima tehničkog opremanja zgrada kao i upravljanja energijom i zaštitom okoliša ne brine se samo o klijentima na prostoru Srednje i Istočne Europe, nego i diljem svijeta.

Tvrtka Architekten Frank + Partner ZT GmbH predstavlja arhitekturu u opsegu od forme i funkcije do održivosti. Teži se ka optimalnim, gospodarskim, tehničkim i funkcionalnim rješenjima u arhitekturi i izgradnji gradova.

Tvrtka DTA - DUDA, TESTOR. ARCHITEKTUR ZIVILTECHNIKER GMBH aktivna je na području javnih građevina, stambenih zgrada, obrta i pasivnih kuća.

Savjetovanje poduzeća i IT sektor

Rastuća branša konzultantskih poduzeća i austrijski IT-sektor predstavljaju značajnu sponu između istraživanja, tehnologije i gospodarske inovacije.

Savjetovanje poduzeća

Austrijski konzultanti za poduzeća traženi su kao stručnjaci na generalnom planu i kao specijalisti bez obzira na to mora li se ukupnost jednog poduzeća promotriti u pogledu njegove sadašnjosti i budućnosti ili se trebaju pronaći rješenja za specifične probleme. Odgovornost i održivost temeljne su vrijednosti austrijskih konzalting poduzeća.

Tvrtke s područja savjetovanja poduzeća nude odgovarajuće sugovornike između ostaloga pri:

  • internacionalizaciji
  • sanaciji poduzeća
  • posredništvu
  • inovaciji
  • školovanje suradnika

Slijedi nekoliko primjera za paletu usluga austrijskih konzultanata za poduzeća:

denkstatt – sustainable thinking savjetuje u svim pitanjima ekonomske, ekološke i socijalne održivosti organizacije koje su aktivne na nacionalnom i međunarodnom planu.

CAPMEX – The Financial Sector, Capital Markets and Corporate Finance Experts (na engleskom) je konzalting poduzeće koje se specijaliziralo na usluge i rješenja na području tržišta kapitala.

HARL Consulting je stručnjak na području optimizacije i restrukturiranja poduzeća. Ovo poduzeće svojim klijentima stoji na raspolaganju u svim fazama od pozicioniranja preko daljnjeg razvoja sve do predaje.

IT sektor

Austrija je važan međunarodni centar istraživanja, tehnologije i inovacija. Znatne zasluge u tome ima i austrijski IT sektor. Veoma poznata i internacionalno tražena su inteligentna i korisniku prikladna rješenja austrijskih poduzeća u e-governmentu.

Pravo i gospodarstvo

Izvanredno pravno savjetovanje i pravni okvir koji funkcionira važni su preduvjeti za austrijsko gospodarsko središte. Kako bi pokrili potrebu za međunarodnim pravnim uslugama, austrijski odvjetnici se udružuju sa stranim odvjetnicima u okviru društava ili kooperacija.

Austrijski porezni savjetnici i revizori su stručnjaci za porezno savjetovanje, reviziju, računovodstvo i bilance. Njihov opsežni portfelj usluga čini ih cijenjenim potpunim savjetnicima za gospodarstvo.

Odvjetnici

Austrijski odvjetnici su veoma dobro povezani i zastupljeni prije svega u Južnoj i Istočnoj Europi. Obrazovanje i usavršavanje ovih stručnjaka garantiraju uvijek kompetentno i aktualno pravno savjetovanje bez obzira na brz rast i kompleksnost međunarodnog prava.

Wolf Theiss (na engleskom) ubraja se u vodeća odvjetnička društva s težištem na Srednjoj, Istočnoj i Jugoistočnoj Europi. Osnovano je prije 50 godina u Beču, danas zapošljava ca. 300 odjetnika u uredima u 12 zemalja.

e|n|w|c je vodeće austrijsko pravno savjetodavno poduzeće s sjedištem u Beču, Budimpešti, Pragu, Brnu, Bratislavi, Varšavi i Kijevu. Njegova težišta su gospodarsko pravo i Private Client Business.

Porezni savjetnici i revizori

Austrijski porezni savjetnici, revizori i knjigovođe odlikuju se visokim stupnjem obrazovanja i obvezom za konstantno daljnje usavršavanje kako bi se osigurao visok nivo kvalitete. Osim toga svi pripadnici ove struke obvezani su na povjerljivost i čuvanje službene tajne, što veoma cijene klijenti u zemlji i inozemstvu.

Međunarodne kompetencije pokazuje TPA Horwath European & Technology Consultants GmbH , jedno od najvećih poduzeća Austrije za porezno savjetovanje i reviziju poduzeća sa 24 sjedišta u Austriji kao i Bugarskoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Slovačkoj, Sloveniji, Češkoj i Mađarskoj.

Ecc ECOCARE Wirtschaftsberatung GmbH nudi savjetovanje sa specijalizacijom između ostalog na planiranje ili osnivanje privatnih zaklada. Ovo poduzeće ima tvrtke kćeri u Rumunjskoj i Češkoj kao i vanjske urede i urede s kojima surađuje u Slovačkoj i Ukrajini.

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA