Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Áttekintés

A tanácsadás és mérnöki szolgáltatások területén Ausztriában számos exportorientált és különleges ismeretekkel rendelkező cég tevékenykedik. Legyen szó mérnöki szolgáltatásokról, vállalati- vagy IT-tanácsadásról, jogi vagy adójogi tanácsadásról vagy a reklám és a PR területéről: Ausztria tanácsadói és mérnöki ágazata szolgáltatás- és versenyorientált.

Tartalom:

Tökéletesség a szolgáltatásexportban

A tudásintenzív szolgáltatók gyakran vállalnak úttörő szerepet az export terén és szolgáltatásaik révén egyszerűbbé teszik a piacra lépést az exportáló cégek számára. Számos osztrák vállalat tud sikeresen lezárt nemzetközi projekteket felmutatni. Ezen cégek mindegyike szakmai tudása mellett rendkívül nagymértékű innovációs és kooperációs képességei révén is kitűnik.

Ezek a szakértők igény szerint az építészet, a tervezési és mérnöki szolgáltatások, az információs és kommunikációs technológiák, a menedzsmenttel, a pénz- és adóügyekkel kapcsolatos tanácsadás, egészségügyi szolgáltatások, turizmus vagy a környezet területein kínálják fel szakértelmüket, kooperálnak osztrák és nemzetközi partnerekkel és alkotnak konzorciumokat.

A világ minden tájáról származó érdeklődők az osztrák csúcsteljesítmények keresése során megtalálják azt a kompetens partnert, aki a legjobb ismeretekkel rendelkezik az országban fellelhető know-how terén és közvetlen kapcsolatban áll a legmegfelelőbb szolgáltatókkal.

Nemzetközi szinten tevékenykedő tanácsadó vállalatokat honlapunkon az „Osztrák cégek” menüpont alatt találhat.

Mérnöki és építészeti szolgáltatások

Az osztrák építészek és mérnökök csúcsteljesítményei világszerte megtalálhatóak. Hidak, alagutak, hotelek és irodaépületek a bizonyítékai az osztrák szakemberek kreativitásának és professzionalistásának.

Energia- és építőipar

Az energiahatékonyság, valamint a fenntartható tervezés és építés területein meglévő osztrák know-how nemzetközileg is igen keresett és sikeresen alkalmazott: erőművek és termelőüzemek tervezésében és építésénél, víz- és szennyvízkezelésben, valamint az infrastruktúra építés egész területén.

Tervezők, tanácsadók, közvetítők

Ausztria építőmérnökeit, építészeit, mérnöki konzulenseit és mérnöki irodáit nemzetközi szinten is kompetens tervezőknek, tanácsadóknak és közvetítőknek tartják. A magasan képzett szakemberek minden műszaki és természettudományi területen jelen vannak. Kitűnő szakmai tudásuk garantálja a bármilyen bonyolultságú projektek optimális megvalósítását.

Szakértő vállalatok nagy választéka

Az iC consulenten ZT GmbH komplex projekteknél, többek között a mérnöki szolgáltatások és a gazdaság, az épületek és teherhordó szerkezetek, az energia és környezet, a közlekedés és a logisztika területein kínál integrációs megoldásokat.

A több, nemzetközi szinten tevékenykedő, független mérnöki és tanácsadói vállalatból álló ILF Beratende Ingenieure ZT GmbH ügyfeleinek a komplex ipari és infrastrukturális projekteknél nyújt támogatást. A vállalat üzleti területei közé tartozik többek között az olaj- és gázipar, az építőipar és az infrastruktúra.

Az ALLPLAN , amely egy nemzetközi tanácsadó vállalat az épületgépészet, valamint az energia- és környezetipari menedzsment területein, nemcsak közép- és kelet-európai ügyfelekkel dolgozik együtt, hanem az energia- és környezetipar területein az egész világra kiterjed a tevékenységi területe.

Az Architekten Frank + Partner ZT GmbH a forma, funkció és tartósság ötvözetét garantálja az építészetben. A cég az építészetben és városépítésben az optimális gazdasági, műszaki és funkcionális megoldásokra törekszik.

A DTA - DUDA, TESTOR. ARCHITEKTUR ZIVILTECHNIKER GMBH a középületek, a lakásépítés, az ipar és a passzívházak területein tevékenykedik.

Vállalati tanácsadás és IT

A vállalati tanácsadók növekvő üzletága és az osztrák informatikai ágazat jelentős összekötő kapcsot képviselnek a kutatás, technológia és a gazdasági innováció között.

Vállalati tanácsadás

Az osztrák vállalati tanácsadók mind generalistaként, valamint szakértőként is keresettek: legyen szó egy adott vállalat egészének, jelene és jövője figyelembevételével történő vizsgálatáról, vagy akár kivitelezhető megoldások kereséséről specifikus problémákra. A felelősség és tartósság alapvető értékei az osztrák vállalati tanácsadóknak

A vállalati tanácsadással foglalkozó cégek sokféle feladathoz kínálnak megfelelő kontaktszemélyt, többek között:

  • nemzetközisítéshez
  • egy vállalat nyereségessé tételéhez
  • mediációhoz
  • innovációhoz és
  • a munkatársak betanításához.

Az alábbiakban néhány példa az osztrák vállalati tanácsadók széleskörű szolgáltatásaira:

A denkstatt – sustainable thinking nemzeti és nemzetközi szinten tevékenykedő szervezeteket lát el tanácsokkal a gazdasági, ökológiai és szociális fenntarthatóság minden kérdésében.

A CAPMEX – The Financial Sector, Capital Markets and Corporate Finance Experts (angolul) egy olyan vállalati tanácsadó, amely a tőkepiaci szolgáltatásokra és megoldásokra specializálódott.

A HARL Consulting szakértő a vállalati optimalizálás és újraszervezés területein. A tanácsadó vállalat az összes fázisban ügyfelei mellett áll, a pozicionálástól kezdve a továbbfejlesztésen át egészen az átadásig.

IT-ágazat

Ausztria egy fontos nemzetközi kutatási, technológiai és innovációs helyszín. Ennek sikeréhez az ausztriai IT-ágazat is jelentősen hozzájárul. Az osztrák vállalatok e-kormányzat terén alkalmazott intelligens és felhasználóbarát megoldásai különösen ismertek és nemzetközileg igen keresettek.

Jog és gazdaság

Ausztria, mint gazdasági székhely számára fontos feltételek a kiváló jogi tanácsadás és a működő jogi keretek. Annak érdekében, hogy a nemzetközi jogi szolgáltatások iránti igénynek meg tudjanak felelni, az osztrák ügyvédek és ügyvédi vállalatok külföldi ügyvédi irodákkal fognak össze társaságok és kooperációk keretein belül.

Az osztrák gazdasági vagyonkezelők az adótanácsadás, könyvvizsgálás, könyvelés és mérlegkészítés szakértői. Széles körű szolgáltatási portfoliójuk a gazdaság teljes értékű tanácsadóivá teszi őket.

Ügyvédek

Az osztrák ügyvédek különösen jó kapcsolatokkal rendelkeznek és elsősorban Kelet- és Délkelet-Európában vannak jelen. Az oktatás és továbbképzés garantálja, hogy a szakértők a gyorsan növekvő, komplex és nemzetközileg összefonódó jogi környezetben is mindig kompetens és aktuális jogi tanácsadást nyújtsanak:

A Wolf Theiss (angolul) egy vezető ügyvédi iroda, amely főként Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában tevékenykedik. A több mint 50 évvel ezelőtt Bécsben alapított iroda ma kb. 300 ügyvédet foglalkoztat 12 országban.

Az e|n|w|c szintén a vezető jogi tanácsadó vállalatok közé tartozik és székhellyel rendelkezik Bécsben, Budapesten, Prágában, Brünnben, Pozsonyban, Varsóban és Kijevben. A cég a gazdasági jog és Private Client szolgáltatok terén rendelkezik főbb kompetenciákkal.

Gazdasági vagyonkezelők

Az osztrák gazdasági vagyonkezelők, adótanácsadók és könyvvizsgálók, valamint a mérlegképes és önálló könyvelők messze kitűnnek magas szintű képzettségük és a minőségi szolgáltatási színvonal biztosítása érdekében elvégzett folyamatos továbbképzések révén. Ezen kívül a szakma valamennyi tagja köteles a bizalmas kezelés és a titoktartás elveit betartani, amit mind az ausztriai, mind pedig a nemzetközi ügyfelek értékelnek.

A TPA Horwath European & Technology Consultants GmbH is nemzetközi szinten tevékenykedik. A cég egyike Ausztria legnagyobb adótanácsadó és könyvvizsgáló vállalatainak és 24 kirendeltséggel rendelkezik Ausztriában, valamint Bulgáriában, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban és Magyarországon.

Az Ecc ECOCARE Wirtschaftsberatung GmbH többek között a magánalapítványok tervezése és átalakítása, illetve alapítása során nyújt gazdasági tanácsadást. A tanácsadó vállalatnak leányvállalata van Romániában és a Cseh Köztársaságban, valamint kirendeltségekkel és kooperációs irodákkal rendelkezik Szlovákiában és Ukrajnában.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA