Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Overzicht

In de sector advisering en engineering zijn veel Oostenrijkse op de export georiënteerde bedrijven met speciale expertise. Of het nu gaat om diensten van ingenieurs, bedrijfs- en IT-advisering, wettelijke en belastingtechnische advisering of diensten op het gebied van reclame en PR: de Oostenrijkse advies- en engineeringbranche is op service en concurrentie georiënteerd.

Inhoud:

Uitmuntend in het exporteren van dienstverleningen

Kennisintensieve dienstverleners nemen vaak op hun rekening een voortrekkersrol in de export en vereenvoudigen door hun dienstverleningen de toegang tot de markt voor exporteurs. Talloze Oostenrijkse ondernemingen kunnen succesvol afgesloten internationale projecten aantonen. Zij onderscheiden zich naast hun vakbekwaamheid ook door een extreem hoog vermogen tot innovatie en coöperatie.

Al naar gelang de behoefte kunnen deze experts hun deskundigheid aanbieden op het gebied van architectuur, ingenieurswezen, informatie- en communicatietechnologiën, management-, economische-, financiële- en belastingadvisering, toerisme of gemeentelijke technologieën en samenwerkingen aangaan met Oostenrijkse en internationale partners en consortia vormen.

Belangstellenden uit de hele wereld vinden op hun zoektocht naar Oostenrijkse topprestaties een competente partner met de beste kennis over in het land beschikbare knowhow met directe contacten naar de meest geschikte aanbieders.

Adviseringsbedrijven die internationaal opereren, kunt u vinden op de website onder “Oostenrijkse bedrijven”.

Prestaties van ingenieurs en architecten

Wereldwijd komt met topprestaties van Oostenrijkse architecten en ingenieurs tegen. Bruggen, tunnels, hotels en kantoorgebouwen getuigen van de creativiteit en professionaliteit van de Oostenrijkse experts.

Energie en bouw

Oostenrijks knowhow op het gebied van energie-efficiëntie en duurzaam ontwerpen en bouwen is internationaal sterk in trek en wordt succesvol gebruikt bij het ontwerpen en bouwen van krachtcentrales en fabrieken, in de water- en afvalwaterbehandeling evenals in de gehele sector van uitbreiding van de infrastructuur.

Ontwerpers, adviseurs, mediators

Oostenrijjkse civil engineers, architecten, ingenieursconsulenten en -bureaus worden internationaal als deskundige ontwerpers, adviseurs en mediators gewaardeerd. Zeer gekwalificeerde specialisten zijn op alle technische en natuurwetenschappelijke gebieden werkzaam. Hun uitstekende vakkennis staat garant voor de optimale omzetting van projecten hoe ingewikkeld ook.

Bedrijven met expertise - een selectie

iC consulenten ZT GmbH biedt integratieve oplossingen bij complexe projecten; o.a. in de sectoren ingenieurswezen en economie, gebouwen en draagconstructies, energie en milieu, verkeer en logistiek.

ILF consulting engineers ZT GmbH bestaat uit meerdere internationaal werkzame, onafhankelijke ingenieurs- en adviseringsbureaus, die hun klanten bij de realisatie van complexe industrie- en infrastructuurprojecten ondersteunt. Het bedrijf houdt zich o.a. bezig met de sectoren olie en gas, bouw en infrastructuur.

ALLPLAN , een internationaal consultingbedrijf in de sectoren technische gebouwenuitrusting en energie- en milieumanagment, begeleidt niet alleen klanten in Centraal- en Oosteuropa, maar is ook werelwijd werkzaam op het gebied van energie en milieu.

Het bedrijf Architekten Frank + Partner ZT GmbH vertegenwoordigt architectuur in het spanningsveld van vorm, functie en duurzaamheid. Men streeft naar optimale economische, technische en functionele oplossingen op het gebied van architectuur en stedenbouw.

DTA - DUDA, TESTOR. ARCHITEKTUR ZIVILTECHNIKER GMBH is werkzaam in de sectoren openbare gebouwen, woningbouw, bedrijven en passiefhuis.

Bedrijfsadvisering en IT

De groeiende branche van bedrijfsadviseurs en de Oostenrijkse IT-branche zijn een verbindende schakel tussen onderzoek, technologie en economische innovatie.

Bedrijfsadvisering

Oostenrijkse bedrijfsadviseurs zijn als generalisten net zo gewild als specialisten; of nu het totale bedrijf met het oog op het heden of op de toekomst moeten worden bekeken of dat er solide oplossingen voor speciale problemen gevonden moeten worden. Verantwoording en duurzaamheid zijn basisnormen voor de Oostenrijkse bedrijfsadviseurs

Bedrijfsadviesbureaus zijn voor veel opdrachten de juiste contactpersoon; o.a. bij:

  • internationalisering
  • bedrijfssanering
  • mediation
  • innovatie
  • scholing van medewerkers

Een aantal voorbeelden voor het spectrum aan diensten van Oostenrijkse bedrijfsadviseurs:

denkstatt – sustainable thinking adviseert nationaal en internationaal opererende organisaties in alle vragen die te maken hebben met economische, ecologische en sociale duurzaamheid.

CAPMEX – The Financial Sector, Capital Markets and Corporate Finance Experts is een bedrijfsadviesbureau dat gespecialiseerd is in services en oplossingen voor de kapitaalmarkt.

HARL Consulting is expert in zake bedrijfsoptimering en - restructurering. Het bedrijfsadviesbureau staat zijn klanten terzijde in alle fases van de positionering via de verdere ontwikkeling tot aan de overgave.

IT-Branche

Oostenrijk is een belangrijke vestigingsplaats voor onderzoek, technologie en innovatie. Bij dit succes speelt ook de Oostenrijkse IT-branche een toonaangevende rol. Bijzonder bekend en ook internationaal sterk in trek, zijn de intelligente en gebruiksvriendeiljke oplossingen van Oostenrijkse bedrijven die zich bezighouden met e-government.

Recht en economie

Een uitstekend juridisch advies en een wettelijk kader dat goed werkt, zijn belangrijke voorwaarden voor Oostenrijk als economische vestigingsplaats. Om te kunnen voldoen aan de vraag naar internationale juridische diensten, werken Oostenrijkse advocaten en advocatenkantoren samen met buitenlandse advocatenkantoren in het kader van vennootschappen en coöperaties.

Oostenrijkse accountants zijn experts op het gebied van belastingadvie, boekhouding en jaarbalansen. Hun omvangrijk portfolio maakt hen in het geheel tot gewaardeerde adviseurs voor de economie.Wirtschaft.

Advocaten

Oostenrijkse advocaten beschikken over een bijzonder goed netwerk en zijn vooral in Oost- en Zuidoost-Europa goed vertegenwoordigd. Opleiding en nascholing garanderen dat de experts ook bij snelgroeiende, complexe en internationaal verweven rechtsbestanden steeds deskundig en actueel juridisch advies bieden.:

Wolf Theiss behoort tot de toonaangevende advocatenkantoren met accent op Centaal-, Oost- en Zuidoost-Europa. Meer dan 50 jaar geleden opgericht in Wenen, heeft het kantoor vandaag de dag ca. 300 advocaten in dienst in kantoren in 12 landen.

e|n|w|cs één van de toonaangevende Oostenrijkse juridische adviesbureaus met vestigingen in Wenen, Boedapest, Praag, Brno, Bratislava, Warschau en Kiev. De kerncompetenties liggen bij het economisch recht en in de private client business.

Accountants

Oostenrijkse accountants, belastingadviseurs en registeraccountants evenals boekhouders en zelfstandige boekhouders onderscheiden zich door een hoog opleidingsniveau en de verplichting tot voortdurende nascholing ter bescherming van het kwaliteitsniveau. Bovendien zijn alle leden van deze beroepsgroep verplicht tot vertrouwelijkheid en zwijgplicht; iets dat door zowel nationale alsook internationale klanten wordt gewaardeerd.

TPA Horwath European & Technology Consultants GmbH , één van de grootste belastingadvies- en accountantskantoren van Oostenrijk, dat 24 vestigingen in Oostenrijk, Bulgarije, Croatië, Polen, Roemenië, Slowenië, Tsjechië en Hongarije heeft, is internationaal deskundig.

Ecc ECOCARE Wirtschaftsberatung GmbH biedt bedrijfseconomisch advies met specialisatie op het gebied van o.a. ontwerp en omzetting of het oprichten van een particuliere stichting. Het adviesbureau heeft dochterondernemingen in Roemenië en Tsjechië evenals filialen en samenwerkingsbureaus in Slowakije en de Oekraïne.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA