Advantage Austria Näytä navigointi
Oletamme että olette maasta Tälle maasivustolleVaihda maata

Yleiskatsaus

Kansainvälisesti verkostuneiden oppilaitosten ansiosta Itävalta on kiinnostava opiskelu- ja tutkimusmaa. Opiskelumahdollisuudet talouden, life scinece, matkailun sekä monelta muulta alalta ovat kansainvälisten asiakkaiden saavutettavissa. Opiskelupalvelut ovat monipuolisia aina tuotekoulutusopetuksesta globaalien markkinoiden räätälöityyn valmennuksseen ja kansainvälisiin korkeakoulukursseihin. Kussit, seminaarit, valmennukset Itävallassa ja ulkomailla kuin myös Online-tarjonta vastaavat tietoyhteiskunnan tarpeisiin ja edesauttavat kilpailukykyä alati monimuotoisimmiksi muuttuvilla markkinoilla.

Sisältö

Opetustarjonta dynaamiselle elinkeinoelämälle

Opetustarjonnan kysyntä kasvaa jatkuvasti. Dynaaminen talouskehitys useissa maissa, kasvava pätevöitymisen tarve useilla talouden aloilla ja työväestö koko elämän kestävä opiskelu kasvattavat opetustarjontaa. Vientiin orientoituneet itävaltalaiset oppilaitokset tiedostavat ulkomaalaisten asiakkaidensa tilanteen selvästi ja kehittävät heille optimaalisesti suunniteltuja opintokokonaisuuksia ja kursseja.

Kansainvälisesti toimivien Itävaltalaisten koulutustarjoajien tietojen- ja voimavarojensiirto sisältää opintotarjontaa ulkomailla (”outgoing”) ja Itävallassa (”incoming”). Ulkomaalaisilla asiakkailla on mahdollisuus valita usean itävaltalaisen koulutustarjoajan korkeakoulu- ja jatkokoulutuksen kuten myös tuotanto- ja palveluyrityksen väliltä.

Itävaltalaisilla vientiä harjoittavilla koulutuksentarjoajilla on oppilaitoksia ja harjoittelukeskuksia ulkomailla, joiden kautta itävaltalaisia korkeatasoisia koulutusstandardeja ja arvokasta tietotaitoa viedään ulkomaille. Itävallassa sijaitsevat oppilaitokset ovat kansallisesti kuin myös kansainvälisesti hyvin verkottuneita ja useat koulutuksentarjoajat tarjoavat e-oppimisympäristöjä, joustavia ratkaisuja asiakkaille maailmanlaajuisesti.

Moninaisuus koulutusviennissä

Vientiin orientoituneesta Itävallasta löydätte

 • aikuiskoulutus- ja jatkokoulutuslaitoksia
 • harjoittelukeskuksia
 • kouluja, ammattikorkeakouluja, yliopistoja, opintokursseja ja
 • koulutusohjelmia
jotka on suunniteltu ulkomaalaisille asiakkaille.

Koulutustarjonnan sisältö on monialaista. Tuotekoulutusten- ja jatkokoulutuksen lisäksi koulutuksentarjoajat toimivat mm. seuraavilla aloilla:

 • talous
 • hallinto
 • matkailu
 • rakentaminen ja ympäristö
 • lääketiede
 • sosiaali- ja terveydenalan ammatit
 • life science
 • media ja IT
 • kulttuuri- und sivistystiede

Esimerkkejä kansanvälisesti toimivista itävaltalaisista koulutuksentarjoajista

Franchisepartnereiden kautta jatkokoulutusinstituutit käyttävät WIFI International ’iä Bulgariassa, Kroatiassa, Puolassa, Romaniassa, Serbiassa, Slovakiassa, Tshekeissä ja Unkarissa. Tarjonta kattaa seminaareista aina johtaja koulutukseen, jotka suurimmaksi osaksi järjestetään yrityksen sisäisenä koulutuksena.

Donau-Universität Krems on eräs suurimmista työn ohella suoritettavan koulutuksen tarjoajista Itävallassa sekä yliopistojatkokoulutuksen kompetenssikeskus Euroopassa. Tarjonta käsittää yli 150 opintokokonaisuutta, esim. talouden, oikeustieteellisen ja lääketieteen aloilta.

MCI Management Center Innsbruck ’illa on akateemisia opintoja, opintojaksoja, seminaareja ja harjoittelua talouden, johdon, hallinnon, matkailun, oikeustieteellisen, IT:n, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan aloilta ohjelmassa ja koululla on yhteistyötä mm. Frankfurt School of Finance & Management kanssa.

Koulutusta taloustieteiden, life science ja terveystieteiden aloilta tarjoavan IMC Fachhochschule Krems tärkeimmät kohdemaat ovat tällä hetkellä Lähi-idässä. (Azerbaidžan, Iran, Jordania, Oman ja Syyria).

WU Executive Academy tarjoaa johtajakoulutusta ja jatkokoulutusta ja suunnittelee opintokokonaisuuksia vastaamaan eri markkina-alueiden vaatimuksia. Yrityksen Keski- ja Itäeurooppalaisilla kohdemarkkinoilla yritys lukeutuu johtaviin koulutustarjoajiin.

SAP käyttäjäkoulutuksen spesialisti Biz-Consult Unternehmensberatung GmbH toimii Kroatiassa ja Unkarissa aikuiskoulutuslaitosten yhteistyökumppanina.

Technische Universität Graz – „Life Long Learning“ toimii teknis-luonnontieteellisen alan tieteellisenä jatkotutkimuskeskuksena.

Hitsaus- ja CNC-koulutusta tarjoavan Bilfinger VAM Anlagentechnik GmbH (vormals MCE Industrietechnik Linz GmbH & Co) harjoitusjärjestelmä on omaksuttu useissa maissa, esimerkiksi Libyassa, Kiinassa, Indonesiassa, Vietnamissa, Filippiineillä, Sri Lankassa, Saudi Arabiassa, Nigeriassa ja Bosnia-Hertsegovinassa.

EMCO Gruppe tarjoaa koulutusratkaisuja lastuavalle teollisuudelle ja on sorvauksen ja jyrsimisen kompetenssikeskus. Ohjelmoijia, koneenkäyttäjiä ja palveluhenkilöitä koulutetaan maailmanlaajuisesti.

Bit best in training on koulutuksessa käytettävän informaationteknologian kehityksen ja käyttöönoton yhteistyökumppani. Kuusi tytäryhtiötä Saksassa, Sveitsissä, Kroatiassa, Puolassa, Venäjällä ja Tshekeissä sekä useat yhteistyökumppanit toteuttavat lukuisia projekteja ulkomailla.

Body & Health Academy GmbH on terveydenalan tietokeskus, joka tarjoaa seminaareja, työpajoja, jatkokoulutusohjelmia, diplomi- ja akateemisia tutkintoja.

Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA