Advantage Austria Pokazati navigaciju

Pregled

Zbog međunarodne umreženosti obrazovnih institucija Austrija je posebno atraktivna kao mjesto za izobrazbu i znanost. Klijentima iz cijelog svijeta na raspolaganju stoje ponude iz područja ekonomije, life sciences, turizma i mnoštva drugih smjerova. Usluge iz segmenta obrazovanja su raznolike te pokrivaju područje od izobrazbe vezane uz proizvod preko treninga po mjeri za globalna tržišta sve do međunarodnih tečajeva na visokim školama. Tečajevi i seminari u Austriji i inozemstvu te online ponuda reagiraju na trend uspostave društva znanja te doprinose konkurentnosti na sve kompleksnijim tržištima.

Sadržaj:

Ponuda obrazovanja za dinamičnu ekonomiju

Potražnja za obrazovanjem u stalnom je porastu. Dinamičan razvoj ekonomije u zemljama u razvoju, povećana potražnja za kvalificiranjem u mnoštvu ekonomskih grana te cjeloživotno obrazovanje zaposlenika uzrokuju porast obrazovnog tržišta. Izvozno orijentirani austrijski ponuđači usluga u sektoru obrazovanja točno poznaju položaj svojih klijenata iz drugih zemalja te za njih razvijaju optimalno ustrojene programe i tečajeve.

Transfer znanja i resursa obrazovnih ustanova iz Austrije aktivnih na međunarodnom tržištu obuhvaća mogućnost obrazovanja u inozemstvu („Outgoing“) i u Austriji („Incoming“). Inozemni klijenti mogu birati između mnoštva austrijskih ponuđača obrazovnih programa iz sektora visokih škola i ustanova za doškolovanje te između proizvodnih i uslužnih tvrtki.

Austrijski ponuđači usmjereni na izvoz raspolažu ustanovama za izobrazbu i centrima za treniranje u inozemstvu putem kojih se izvoze visoki austrijski obrazovni standardi i vrijedno znanje. Njihove ustanove u Austriji su unutar Austrije i na međunarodnom tržištu dobro umrežene te mnoge od tih tvrtki u ponudi imaju E-učenje – fleksibilno rješenje za klijente širom svijeta.

Raznolikost u izvozu obrazovanja

U na izvoz orijentiranoj Austriji možete pronaći

 • ustanove za izobrazbu i dokvalifikaciju odraslih osoba
 • ponuđače programa za trening
 • škole, visoke strukovne škole, sveučilišta, studijske tečajeve i
 • programe izobrazbe
usmjerene na klijente u inozemstvu.

Postoji širok spektar sadržaja u ponudi obrazovanja. Pored stručnjaka za školovanje vezano uz proizvod i dokvalifikaciju postoje ponuđači usluga izobrazbe u sljedećim područjima:

 • ekonomija
 • uprava
 • turizam
 • građevina i okoliš
 • medicina
 • socijalne i zdravstvene struke
 • life Sciences
 • mediji i IT
 • kulturne i obrazovne znanosti

Primjeri međunarodno aktivnih ponuđača obrazovnih programa iz Austrije

Putem WIFI International se uz pomoć franšiznih partnera provode programi dokvalifikacije prema WIFI predlošku i to u Bugarskoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rumunjskoj, Srbiji, Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj. Ponuda obuhvaća područje od seminara do tečajeva menadžmenta, koji se najvećim dijelom održavaju u svojstvu treninga u tvrtkama.

Danube University Krems je jedan od najvećih ponuđača tečajeva uz posao u Austriji i centar kompetentnosti za sveučilišnu dokvalifikaciju u Europi. Ponuda obuhvaća više od 150 studijskih programa, između ostalog i studijske programe iz područja ekonomije, prava i medicine.

MCI Management Center Innsbruck u svom programu nudi akademske studije, tečajeve, seminare i trening u području ekonomije, menadžmenta, turizma, prava, IT-a, socijalnih znanosti, zdravstva i tehnike te između ostalog surađuje sa ustanovom Frankfurt School of Finance & Management.

Najvažnija odredišna tržišta ustanove IMC University of Applied Sciences Krems , koja nudi izobrazbu u području ekonomskih znanosti, Life Sciences i zdravstva, nalaze se trenutno na Bliskom Istoku (Azerbajdžan, Iran, Jordan, Oman i Sirija).

WU Executive Academy nudi izobrazbu i dokvalifikaciju u području menadžmenta te razvija programe usklađene s određenim inozemnim tržištem. U svojim srednjeeuropskim i istočnoeuropskim tržištima ubraja se u vodeće ponuđače obrazovnih programa.

Kao specijalist za SAP trening korisnika Biz-Consult Unternehmensberatung GmbH je u svojstvu partnera ustanova za izobrazbu odraslih trenutno prezentan u Hrvatskoj i Mađarskoj.

Sveučilište Graz University of Technology - „Life Long Learning“ je aktivno na području postdiplomske tehničke i prirodoznanstvene daljnje izobrazbe.

Sustavi treninga ustanove Bilfinger VAM Anlagentechnik GmbH (vormals MCE Industrietechnik Linz GmbH & Co) , aktivne u području varenja i CNC-izobrazbe, implementirani su u mnoštvu država, između ostalog u Libiji, Kini, Indoneziji, Vijetnamu, na Filipinima, u Šri Lanci, Saudijskoj Arabiji, Nigeriji te Bosni i Hercegovini.

EMCO Group nudi programe izobrazbe za industriju u kojoj se koristi oblikovanje blanjanjem te je partner za kompetentnost u području tokarstva i glodanja. Širom svijeta obrazuje programere, upravitelje strojeva i servisno osoblje.

Bit best in training je partner za razvoj i uporabu informacijskih tehnologija u izobrazbi. Uz pomoć šest tvrtki kćeri u Njemačkoj, Švicarskoj, Hrvatskoj, Poljskoj, Rusiji i Češkoj te brojnim kooperantima realizira projekte u inozemstvu.

Poslovno područje ustanove Body & Health Academy GmbH je transfer znanja u području zdravstva. U tom području na raspolaganju stoje seminari, radionice, programi dokvalifikacije, diplomski i akademski programi.

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA