Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Áttekintés

Ausztria oktatási intézményei nemzetközi beágyazottsága miatt különösen vonzó oktatási és kutatási hely. A gazdaság, Life Sciences, idegenforgalom és sok egyéb más terület áll az egész világról érkező ügyfelek rendelkezésére. Ezek a képzési szolgáltatások sokrétűek és a termékek oktatásától, a globális piacok céljait szolgáló testreszabott tréningeken át, a nemzetközi felsőoktatási kurzusokig terjednek. A különböző ausztriai és külföldi kurzusok, szemináriumok és tanfolyamok, valamint az on-line kínálat szem előtt tartja a tudásalapú társadalom trendjét és hozzájárul ahhoz, hogy versenyképesek legyenek az egyre összetettebbé váló piacokon.

Tartalom:

Képzési kínálatok a dinamikus gazdaságért

A képzések kínálata iránti igény folyamatosan növekszik. A küszöbországok gazdaságainak dinamikus fejlődése, a gazdaság számos ágának növekvő képzettségi igénye és a munkaerő élethosszig tartó tanulása a képzési kínálatok piacának bővülését eredményezi. Az exportorientált osztrák képzőhelyek pontosan ismerik külföldi ügyfeleik helyzetét és optimálisan hozzájuk igazított programokat és kurzusokat fejlesztenek.

A nemzetközileg tevékenykedő osztrák képzőhelyek tudás- és forrástranszfere kiterjed a külföldi („Outgoing”) és az ausztriai („Incoming”) oktatási kínálatra. A külföldi ügyfelek a felsőoktatási és továbbképzési terület számos osztrák intézménye, valamint termelő és szolgáltató cégek közül választhatnak.

Az exportorientált osztrák intézmények olyan külföldi oktatóhelyekkel és képzési központokkal rendelkeznek, amelyek magas osztrák oktatási színvonal és értékes know-how exportját eredményezik. Ausztriai intézeteik országos és nemzetközi szinten beágyazottak, és e vállalatok közül sokat e-learninget kínálnak, ami szerte a világon rugalmas megoldás az ügyfelek számára.

Sokszínű oktatási export

Az exportorientált Ausztriában a külföldi ügyfelekhez igazodó

 • felnőttképző és továbbképző helyek
 • tréningek
 • iskolák, főiskolák, egyetemek, képzőtanfolyamok és
 • képzőprogramok
találhatóak.

Az oktatási kínálat tartalma széleskörű. A termékoktatás és –továbbképzés specialistái mellett az oktatást kínálók többek között a következő területeken tevékenykednek:

 • gazdaság
 • közigazgatás
 • idegenforgalom
 • építészet és környezetvédelem
 • orvostudomány
 • szociális és egészségügyi hivatások
 • Life Sciences
 • média és IT
 • kulturális és oktatástudományok

Néhány nemzetközi szinten tevékenykedő osztrák oktatási intézet

A WIFI International –ön keresztül a WIFI mintájára üzemeltetnek továbbképzési intézeteket franchise partnerek révén Bulgáriában, Horvátországban, Lengyelországban, Romániában, Szerbiában, Szlovákiában, Csehországban és Magyarországon. A kínálat a szemináriumtól a menedzsment tanfolyamokig terjed, amelyek túlnyomórészt belső céges tréningként kerülnek megtartásra.

A Donau-Universität Krems az egyik legnagyobb osztrák szakmai tanfolyamszervező és kompetenciaközpont az európai egyetemi továbbképzés számára. A kínálat több mint 150 tanmenetet tartalmaz, többek között a gazdaság, a jog és az orvostudomány területéről.

Az MCI Management Center Innsbruck programja felsőfokú tanulmányokat, tanfolyamokat, szemináriumokat és tréningeket tartalmaz a gazdaság, menedzsment, idegenforgalom, jogtudomány, informatika, társadalomtudományok, egészségügy és műszaki tudományok területéről és többek között a Frankfurt School of Finance & Management együttműködő partnere.

A gazdaságtudományi, Life Sciences és egészségtudományi területen oktatást kínáló IMC Fachhochschule Krems legfontosabb célpiacai jelenleg a Közel-Keleten találhatók (Azerbajdzsán, Irán, Jordánia, Omán és Szíria).

A WU Executive Academy menedzsmentképzést és –továbbképzést kínál, és olyan programokat tervez, amelyek az adott külföldi piachoz illeszkednek. Kelet- és közép-európai célpiacain a vezető oktatási intézetek közé tartozik.

Az SAP alkalmazások oktatására szakosodott Biz-Consult Unternehmensberatung GmbH Horvátországban és Magyarországon a felnőttképzés intézményeinek partnereként van jelen.

A Technische Universität Graz – „Life Long Learning“ a posztgraduális műszaki és természettudományos továbbképzés területén tevékenykedik.

Számos országban alkalmazzák az Bilfinger VAM Anlagentechnik GmbH (vormals MCE Industrietechnik Linz GmbH & Co) tréningrendszereit, amelyek a hegesztés és a CNC-képzés területén zajlanak, többek között Líbiában, Kínában, Indonéziában, Vietnámban, a Fülöp-szigeteken, Sri-Lankán, Szaúd-Arábiában, Nigériában és Bosznia-Hercegovinában.

Az EMCO Gruppe a forgácsolóipar számára kínál képzési megoldásokat és kompetens partner az esztergálás és marás területén. Világszerte oktatnak programozókat, gépkezelőket és szervizszemélyzetet.

A Bit best in training az oktatási informatikai technológia fejlesztésében és alkalmazásában partner. Hat németországi, svájci, horvát, lengyel, orosz és cseh leányvállalattal, valamint számos együttműködő partnerrel valósít meg külföldi projekteket.

A Body & Health Academy GmbH területe az egészség témájával kapcsolatos tudás átadása, szemináriumok, workshopok, továbbképző programok graduális és felsőoktatási tanfolyamok keretében.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA