Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Overzicht

Door de internationale netwerkvorming van zijn opleidingsinstituten is Oostenrijk als opleidings- en onderzoeksplaats bijzonder aantrekkelijk. Aanbiedingen uit de sectoren economie, life sciences, toerisme en nog veel meer staan voor klanten van over de hele wereld ter beschikking. De diensten op het gebied van opleidingen zijn veelvuldig en strekken zich uit van de productscholing en de op maat gemaakte training voor globale markten tot aan internationale cursussen op universiteiten. Cursussen, seminars, leergangen in Oostenrijk en in het buitenland evenals online-aanbiedingen reageren op de trend van de kenniseconomie en dragen bij aan het concurrentievermogen op de steeds gecompliceerder wordende markt.

Inhoud:

Opleidingsaanbod voor een dynamische economie

De behoefte aan opleidingen stijgt voortdurend. Dynamische economische ontwikkelingen in de jonge industrielanden, een voortdurende behoefte aan kwalificeringen in vele sectoren van de economie en een leven lang leren voor arbeidnemers laten de markt voor opleidingen groeien. Oostenrijkse aanbieders die op de export zijn georiënteerd, kennen de situatie van hun buitenlandse klanten en ontwikkelen op hen optimaal afgestemde programma's en cursussen.

De kennis- en ressourcentransfer van internationale aanbieders van opleidingen uit Oostenrijk omvat opleidingen in het buitenland ("outgoing") en in Oostenrijk ("incoming"). Buitenlandse klanten kunnen kiezen uit een veelvoud van Oostenrijkse aanbieders uit de sectoren universiteit en bijscholing evenals uit productie- en dienstverleningsbedrijven.

De op de export georiënteerde aanbieders uit Oostenrijk beschikken over opleidings- en trainingscentra in het buitenland, die de hoge Oostenrijkse opleidingsnorm en het waardevolle knowhow exporteren. Hun instituten in Oostenrijk vormen nationale en internationale netwerken en vele van deze bedrijven bieden E-learning aan; een flexibele oplossing voor klanten over de hele wereld.

Verscheidenheid in de opleidingsexport

In het op de export georiënteerde Oostenrijk vindt u

 • instituten voor volwassenenonderwijs en mogelijkheden tot bijscholing
 • trainingsinstituten
 • scholen, hoge scholen, universiteiten, studieleergangen en opleidingsprogramma's
die zich op klanten in het buitenland oriënteren.

De inhoud van het opleidingsaanbod is breed. Naast specialisten voor productscholingen en -bijscholingen zijn aanbieders van opleidingen o.a. ook op onderstaande gebieden werkzaam:

 • Economie
 • Administratie
 • Toerisme
 • Bouwen en milieu
 • Geneeskunde
 • Sociale- en gezondheidsberoepen
 • Life sciences
 • Media en IT
 • Cultuurwetenschappen en wijsbegeerte

Voorbeelden van internationaal werkzame opleidingsaanbieders uit Oostenrijk

Via het WIFI International worden door franchisepartners bijscholingsinstituten naar het voorbeeld van het WIFI geleidt en wel in Bulgarije, Croatië, Polen, Roemenië, Servië, Slowakije, Tsjechië en Hongarije. Het aanbod bevat seminars en managmentcursusen die voor het grootste gedeelte als bedrijfsinterne trainingen worden gegeven.

De Donau-Universität Krems is één van de grootste aanbieders van beroepsbegeleidende cursussen in Oostenrijk en een competentiecentrum voor universitaire bijscholing in Europa. Het aanbod bevat meer dan 150 studieleergangen; o.a. uit de sectoren economie, recht en geneeskunde.

Het MCI Management Center Innsbruck heeft academische studies, leergangen, seminars en trainingen op het gebied van economie, managment, toerisme, recht, IT, maatschappij, gezondheid en techniek in zijn programma en werkt o.a. samen met de Frankfurt School of Finance & Managment.

De belangrijkste doelmarkten van de IMC Fachhochschule Krems , die opleidingen in de sectoren economische wetenschappen, life sciences en gezondheidswetenschappen aanbiedt, liggen op het ogenblik in het Midden-Oosten (Azerbeidjan, Iran, Jordanië, Oman en Syrië).

De WU Executive Academy biedt opleidingen en bijscholingen aan op het gebied van managment en ontwerpt programma's die op de betreffende buitenlandse markt zijn afgestemd. Op haar Midden- en Oost-Europese doelmarkten hoort zij bij de toonaangevende aanbieders.

Als specialist voor SAP-gebruikerstrainingen is Biz-Consult Unternehmensberatung GmbH als partner voor instituten op het gebied van volwassenenonderwijs in Croatië en Hongarije aanwezig.

Technische Universität Graz – „Life Long Learning“ is werkzaam op het gebied van postgraduale technisch-natuurwetenschappelijke opleidingen.

De trainingssystemen van de Bilfinger VAM Anlagentechnik GmbH (vormals MCE Industrietechnik Linz GmbH & Co) , die werkzaam zijn op het gebied van lassen en CNC-opleidingen, zijn in talrijke landen geïmplementeerd; o.a. in Libië, China, Indonesië, Vietnam, Filipijnen, Sri Lanka, Saudi-Arabië, Nigeria en Bosnië-Herzegowina.

De EMCO Gruppe biedt opleidingen aan voor de verspanende industrie en is een deskundige partner op het gebied van draaien en frezen. Wereldwijd worden programmeerders, gebruikers van machines en onderhoudspersoneel geschoold.

Bit best in training is een partner voor de ontwikkeling en het inzetten van informatietechnologieën op het gebied van opleidingen. Samen met zes dochterondernemingen in Duitsland, Zwitserland, Croatië, Polen, Rusland en Tsjechië evenals vele samenwerkingspartners worden in het buitenland projecten gerealiseerd.

Het werkgebied van Body & Health Academy GmbH is de kennisoverdracht met betrekking tot het thema gezondheid door seminars, workshops, bijscholingsprogramma's en universitaire leergangen en leergangen met diploma aan te bieden.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA