Advantage Austria Indicare navigare

Privire de ansamblu

Prin formarea unor rețele internaționale între unitățile de învățământ, Austria a devenit un centru deosebit de atractiv de învățământ și cercetare. Oferte din domeniile economiei, life science, turism, precum și din nenumărate alte domenii stau la dispoziția clienților de pretutindeni. Ofertele de servicii pentru învățământ sunt foarte variate și acoperă toate domeniile începând cu școlarizarea, continuând cu trainingurile adaptate cerințelor pentru piețele globale și ajungând la cursuri universitare pe plan internațional. Cursurile, seminariile, direcțiile de studiu din Austria și din afara granițelor țării, cât și ofertele on-line corespund trendului societății științifice și își aduc contribuția la competitivitatea unei piețe, care este din ce în ce mai complexă.

Conţinut structurat:

Oferta de învățământ pentru o economie dinamică

Cererea pentru ofertele de învățământ este în continuă creștere. Dezvoltările dinamice ale economiei în țările aflate în tranziție, creșterea continuă a nevoii de calificare în multe domenii ale economiei și procesul continuu de studiu din partea angajaților contribuie la creșterea pieței ofertanților de programe de studiu. Ofertanții austrieci de servicii în domeniile învățământului, care își exportă serviciile cunosc exact situația clienților lor externi și dezvoltă pentru aceștia programe de învățământ și cursuri adaptate cerințelor lor.

Transferul de resurse și de cunoștințe din partea ofertanților austrieci de servicii în domeniul învățământului, care activează la nivel internațional se face în cadrul unor programe de învățământ pentru străinătate („Outgoing“) și pentru Austria („Incoming“). Clienții din străinătate pot să aleagă programul dorit din partea mai multor ofertanți austrieci, ce oferă servicii pentru formare sau instruire universitară, sau pentru formare sau instruire pentru producție.

Ofertanții de servicii austriece orientați către export au unități de pregătire în afara țării, unde se organizează instruiri și traininguri, și prin intermediul carora exportul de programe de învățământ și de know how este asigurat la un standard foarte ridicat. Centrele de pregătire din Austria sunt afiliate la rețele naționale și internaționale, astfel că mulți ofertanți pun la dispoziție programe de E-Learning, ce reprezintă o soluție flexibilă pentru clienții din întreaga lume.

Varietate pentru exportul de programe de învățământ

Printre exportatorii din Austria găsiți

 • Unități pentru formarea și instruirea adulților
 • Ofertanți de servicii de traininguri
 • Școli generale, școli de meserii, universități, Cursuri și
 • Programe de instruire
care sunt orientate către clienții din străinătate.

Ofertele pentru formare acoperă foarte multe domenii. Pe lângă specialiști pentru formarea și instruirea pe produs există ofertanți de programe pe următoarele domenii:

 • Economic
 • Administrativ
 • Turism
 • Construcții și mediu înconjurător
 • Medicină
 • Social și sănătate
 • Life Sciences
 • Media și IT
 • Cultură și știința formării profesionale

Exemple de ofertanți austrieci de programe de formare, care activează la nivel internațional

WIFI International dezvoltă parteneriate în sistem de franciză prin intermediul institutelor de instruire din Bulgaria, Croația, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Cehia și Ungaria, după modelul WIFI. Oferta constă de la seminarii până la cursuri de management, cele mai multe dintre ele fiind susținute ca trainunguri în cadrul firmelor.

Universitatea Dunărea din Krems este unul dintre cei mai mari ofertanți pentru cursuri de formare în meserii din Austria, care are și un centru de competențe pentru instruire universitară în Europa. Oferta cuprinde 150 direcții de studiu, printre altele în domeniile economic, drept și medicină.

Centrul de management MCI Innsbruck oferă programe de studii academice, cursuri, seminarii și traininguri în domeniile economic, management, turism, drept, IT, social, sănătate și tehnic și cooperează printre altele cu
Frankfurt School of Finance & Management.

Cele mai importante piețe țintă pentru Școala de meserii din Krems , care formează personal în domeniile științelor economice, Life Science și științe medicale se află actualmente în Orientul Apropiat (Azerbaijan, Iran, Iordania, Oman și Siria).

WU Executive Academy oferă instruire în management și oferă programe adaptate fiecărei piețe externe.
In țările din Europa Centrală și de Sudest este unul dintre liderii de piață.

Ca specialist în trainingurile pentru programul SAP,Biz-Consult Unternehmensberatung GmbH este partenerul pentru instruirea adulților în acest program din Croația și Ungaria.

Universitatea tehnică Graz – „Life Long Learning“ activează în domeniul instruirii profesionale post universitare pentru domeniile tehnic și științele naturii.

Sistemele de trainig ale Bilfinger VAM Anlagentechnik GmbH (vormals MCE Industrietechnik Linz GmbH & Co) ,activă în domeniile tehnica sudurii și instruire CNC sunt implementate în câteva țări printre care Libia, China, Indonezia, Vietnam, Filipine, Sri Lanka, Arabia Saudită, Nigeria, Boznia-Herțegovina.

Grupul EMCO oferă programe și soluții pentru dezvoltarea profesională în industria așchietoare și este un partener competent pentru turnătorii și lăcătușerii. Instruiește personal la nivel mondial pentru utilizarea și programarea mașinilor și pentru service.

Bit best in training este un partener pentru dezvoltarea și introducerea tehnologiei informaticii în procesul de învățământ. Având 6 filiale în Germania, Elveția, Croația, Polonia, Rusi și Cehia cât și nenumărate parteneriate de colaborare dezvoltă proiecte în străinătate.

Domeniul de activitate alBody & Health Academy GmbH este răspândirea științei în domeniul sănătății prin intermediul seminariilor, a workshopurilor, a programelor de dezvoltare și a cursurilor academice.

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA