Advantage Austria Pokaži navigaciju
Pretpostavljamo da ste iz Izaberite svoju državuPromena države

Pregled

Obrazovne institucije Austrije raspolažu razgranatom mežom na međunarodnom tržištu, te je Republika Austrija posebno atraktivna kao mesto za obraovanje i nauku. Ponude iz oblasti ekonomije, prirodnih nauka, turizma i mnogih drugih na raspolaganju su klijentima širom sveta. Širok spektar usluga obrazovanja obuhvata počev od obuke za proizvode preko treninga za globalno tržište po individualnoj meri, do kurseva pri međunarodnim visokim školama. Kursevi, seminari i obuke u Austriji i inostranstvu kao i online-ponude oblikovani su u skladu sa vladajućem trendu obrazovanog društva i daju svoj doprinos u povećanju konkurentnosti na sve složenijim tržištima.

Sadržaj:

Ponuda obrazovanja za dinamičnu privredu

Potreba za obrazovnim ponudama stalno raste. Dinamični privredni rast novih industrijskih zemalja, rastuća potreba za kvalifikacijama u mnogim privrednim granama kao i doživotno usavršavanje zaposlenih stalno proširuju tržište za obrazovne ponude. Austrijski obrazovni ponuđači dobro poznaju situaciju svojih inostranih klijenata i stalno rade na razvoju individulano skrojenih programa i kurseva za njih.

Transfer znanja i resursa na međunarodnom tržištu aktivnih obrazovnih institucija iz Austrije obuhvata ponudu obrazovanja u inostranstvu („Outgoing“) kao i u Austriji („Incoming“). Inostrani klijenti mogu da biraju iz mnoštva austrijskih ponuđača iz oblasti visoke škole i usavršavanja kao iz velikog niza proizvodnih i uslužnih preduzeća.

Austrijski ponuđaći, okrenuti izvozu, raspolažu obrazovnim institucijama i centrima za obuku u Autriji, kroz koje se visko austrijski obrazovni standardi i dragoceno stručno znanje izvozi. Njihove institucije u Austriji su dobro umreženi na nacionalom i internacionalnom tržištu, mnoga preduzeća nude program "e-learnimg", što je felksibilno rešenje za klijente iz celog sveta.

Raznovrsnost izvoznog obrazovanja

U izvozno orijentisanoj Austriji možete pronaći

 • Institucije za obrazovanje odraslih i za usavršavanje
 • ponuđaće treninga
 • škole,visoke škole strukovnih studija, univerzitete, studijske programe i
 • programe za obuku
koje su usredsređene na klijente u inostranstvu.

Ponude obrazovanja nude širok spektar sadržaja. Pored specijalista za obuku i usavršavanje za proizvode, ponuđači obrazovanja nude svoje usluge i za sledeće oblasti:

 • privreda
 • uprava
 • turizam
 • gradnja i okolina
 • medicina
 • socijalne i zdravstvene profesije
 • prirodne nauke
 • medije i IT
 • kulturne i obrazovne nauke

Primeri na međunarodnom tržištu aktivnih ponuđača obrazovanja iz Austrije

U okviru mreže WIFI International , po principu franšize, brojni obrazovni instituti primenjuju obrazovne profile WIFI-a i to u sledećim državama : Bugarska, Hrvatska, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Češka i Mađarska. Spektar ponde seže od seminara do obuke za menadžment, koji se većinom održavaju kao interni treninzi u okviru preduzeća.

Univerzitet Donau-Universität Krems je jedan od najvećih ponuđača profesionalnih obuka u Austriji, a istovremeno je i centar kompetentnosti za univerzitetsko usavršavanje u Evropi. Ponuda obuhvata preko 150 studijskih programa, između ostalog iz oblasti privrede, prava i medicine.

Centar MCI Management Center Innsbruck nudi programe za akademske studije, kurseve, seminare i obuke iz oblasti privrede, menadžmenta, turizma, prava, IT, socijalnog, zdravstva i tehnike, a održava imeđu ostalog saradnju sa Frankfurt School of Finance & Management.

Najvažnija namenska tržišta Internacionalnog centra za menadžment (IMC) tj. visoke škole za strukovne studije Fachhochschule Krems , koja nudi obrazovanje iz oblasti privrednih , prirodnih i zdravstvenih nauka, jesu trenutno na Bliskom istoku (Azerbejdžan, Iran, Jordan, Oman i Sirija) .

Privredni univerzitet WU Executive Academy nudi programe za obuku i usavršavanje u oblasti menadžmenta i razvija programe, specijalno definisane za određeno strano tržište. Na svojim namenskim tržištima srednje i istočne Evrope ova obrazovna institucija spada u vodeće ponuđače.

Kao specijalista za SAP-obuke za primenu Biz-Consult Unternehmensberatung GmbH je kao partner sa institucijama za obrazovanje odraslih već prisutan na tržištima Hrvatske i Mađarske.

Tehnički univerzitet u Gracu Technische Universität Graz – „Life Long Learning“ svoju delatnost usredsredio je na postgradualnom usavršavanju iz oblasti tehnike i prirodnih nauka.

Sistemi obuke Bilfinger VAM Anlagentechnik GmbH (vormals MCE Industrietechnik Linz GmbH & Co) , koji se bave zavarivanjem i CNC-obukom, implementirani su već u brojim državama, između ostalog u Libiji, Kini, Indoneziji, Vijetnamu, na Filipinama, Sri Lanci, Saudi Arabiji, Nigeriji i Bosni i Hercegovini.

EMCO Gruppe nudi obrazovna rešenja za industriju svake vrste strugarstva i stručan je partner iz oblasti struganja i glodanja. Širom sveta obučavaju se programeri, upravljači mašina i servisno osoblje.

Bit best in training je partner za razvoj i i primenu informacione tenologije u obrazovanju. Šest podružnica ostvaruju saradnju na projektima u inostranstvu, i to sa državama kao što je Nemačka, Švarjcerska, Hrvatska, Poljska, Rusija i Češka kao i sa brojnim kooperacionim partnerima.

Poslovna delatnost Body & Health Academy GmbH jeste prenos znanja na temu zdravlja i to nudeći seminare, radionice, programe usavršavanja kao i diplomske i akademske studije.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA