Advantage Austria Indicare navigare

Privire de ansamblu

Industria chimică este una dintre cele mai mari branșe industriale din Austria.  În ceea ce privește valoarea producției și numărul de angajați ea se situează de departe pe primul loc. Mediul atractiv de afaceri, apropierea de piețele în plină dezvoltare din Europa de Est și gradul de instruire excepțional al colaboratorilor au creat cele mai bune premize pentru cercetare, dezvoltare și producție.  Mai mult decât atât, două treimi din producție pleacă la export, o dovadă de internaționalizare a acestei branșe.

Conţinut structurat:

Chimia implementată în mai multe domenii

Firmele din industria chimică din Austria sunt preponderent firme mijlocii și au circa 150 colaboratori. Multe firme internaționale de top din industria chimică privesc cu încredere Austria ca o poartă către Europa Centrală și Sudestică. Printre acestea se numără, ca exemplu Beiersorf și Henkel.

Fie în calitate de reprezentanță sau ca punct de lucru a unei firme străine, Austria oferă cele mai bune condiții pentru desfășurarea activității, care au fost apreciate și exploatate de firmele mari. Firmele din industria chimică austriacă sunt prezente prin intermediul asociației de profil, în toate organizațiile cele mai importante din Europa.

Realizări ale industriei chmice

Cea mai mare pondere a realizărilor din industria chimică se regăsește în domeniul produselor din material plastic, urmată de produsele din industria farmaceutică. Mai multe informații despre aceste domenii găsiți accesând:

Lacuri, vopsele și culori

Industria austriacă de lacuri este un vârf de lance important al industriei chimice. Ea a preluat conducerea preponderent la nivel european, datorită produselor și procedeelor pentru realizarea acestora, prietenoase mediului. În mod special în domeniul lacurilor pe bază de apă, prietenoase mediului, industria de lacuri își aduce un aport important la protecția climaterică și la puritatea aerului. Aproape 35% din cifra totală de afaceri este realizată prin exporturi. Printre altele se produc:

  • Lacuri pentru mașini
  • Vopsele și lacuri pentru industria construcțiilor
  • Culori de dispersie
  • Protecții pentru lemn
  • Straturi pentru mase plastice
  • Lacuri pentru mobilă și hârtie
  • Lacuri pulbere
  • Culori protecția rosturilor
  • Pigmenți pentru ciment

Calitatea ridicată a acestor produse și vastitatea domeniul lor de aplicabilitate contribuie foarte mult la succesul activității de export a branșei.

Mai mult de 10.000 produse se regăsesc în paleta de produse a ADLER-Werk Lackfabrik , o afacere de familie din Tirol. Mai mult de 60% din produse sunt realizate pe bază de apă.

Rembrandtin Lack GmbH Nfg. KG se numără printre firmele de top din industria austriacă de lacuri. Ea produce lacuri speciale, ce se exportă în proporție de 70%. Cele mai importante piețe sunt în Europa, respectiv în Germania, Franța, Suedia, Ungaria, Republica Cehă, Slovacia, Slovenia și Bulgaria. Printre cele mai importante piețe din afara Europei se numără China, India, Japoni și Brazilia.

MUREXIN AG este o firmă austriacă de tradiție cu reprezentanțe în Germania, Polonia, Ungaria, Slovenia, Cehia și Slovacia, care produce vopsele pentru fațade, lacuri și glazuri.

TIGER Coatings GmbH & Co KG este unul dintre cei mai mari producători de sisteme de stratificare. Încă din 1968 firma se ocupă cu tehnologia lacurilor sub formă de pulbere. Cel mai important domeniu de activitate îl reprezintă dezvoltarea și producția eficientă de pulberi folosite ca straturi protectoare, prietenoase față de mediul înconjurător.

Donauchem GmbH este membru grupului Donau Chemie, care își are rădăcinile înca în anii 1828. Această firmă livreaza printre altele materii prime pentru industria de lacuri și vopesele.

Cleiuri, Produse pentru lipit, Șmirghele....

Cleiurile pentru industria construcțiilor își găsesc utilizatori în toată Europa. Și în cazul produselor pentru șmirgheluit, a grăsimilor și a uleiurilor există producători austrieci, care realizează produse inovative și foarte calitative utilizate în multe domenii de activitate.

Murexin Klebetechnik oferă un sortiment cuprinzător de soluții pentru lipit pentru construcțiile interioare, cât și produse prientenoase față de mediul înconjurător pentru parchet, covorare, PVC, tapete, linoleuri sau plastic.

Donauchem GmbH produce și cleiuri pentru etichete.

Henkel produce printre altele cleiuri de un înalt nivel calitativ ce sunt întrebuințate în multe domenii. Paleta de produse acoperă de la produse tradiționale pentru lipit pentru casă, birou, școală până la produse de lipit foarte performante pentru industrie.

Fibre chimice

Fibrele chimice în Austria sunt produse momentan în 4 companii și în 3 locații.

Asota GmbH produce în Linz pe cele 5 benzi de producție anual până la 25.000 tone fibre în stivă. Cota la export de 97% contribuie la renumele internațional al firmei.

Evonik Fibres produce la Lanzing fibre din polyamidă și plasă multifilament, care sunt utilizate la sitele pentru filtrarea prafului. Alte domenii de utilizare sunt echipamentele de protecție împotriva incendiilor și materialele izolatoare.

Lenzing AG produc fibre din vâscoză și fibră modală respectiv TENCEL®, o fibra din celuloză obținută prin procedeul Lyocell.

Mașini pentru industria chimică

Firmele austriece în domeniul construcțiilor de mașini exportă cu succes în toată lumea. Standardul lor tehnic ridicat și know-how-ul inovativ sunt apreciate pe toate piețele.

Ofertanți austrieci produc nu numai mașini, ci livrează mai mult decât atât și module, scule și automatizări, care garantrează clienților lor productivitate și calitate. Forța de muncă înalt calificată, conștiința înaltei calități și legăturile cu producători din alte țări reprezintă unii dintre factorii de succes.

Andritz AG produce printre altele pompe speciale și filtre pentru presele folosite în producția de pigmenți, de culori, precum și produse pentru umplere și alte produse chimice intermediare.

Punctul forte al Josef Bertsch Ges. m.b.H. & Co. KG îl reprezintă aparatele pentru industria chimică și petrochmică.

Domeniul de competență al constructorului de aparate și tehnica sudurii Bilfinger Chemserv GmbH îl reprezintă producerea și reprarea rezervoarelor și aparatelor pentru industria chimică și petrochimică.

Ortner GesmbH construiește de mai bine de 40 de ani echipamente pentru industria farmaceutică, chimică, de semiconductori și alimentară.

Cercetare și inovație

Industria chimică ne-a schimbat foarte mult viața în ultimii 100 ani. De la produsele chimice de bază precum amoniac și acid sulfuric pentru industrie, materiale inteligente și mase plastice până la produsele farmaceutice și biochimice: este imposibil să gândim viața de azi fără chimie, fără rezultatele și progresele ei științifice care sunt vârfuri de lance ale unei societăți moderne.

Deplină responsabilitate și conștiință înaltă pentru mediul înconjurător

Responsable Care (comerțul responsabil) și Corporate Social Responsibility (responsabilitatea socială) sunt obiective, care pentru industria chimică austriacă sunt foarte clar cunoscute. În ceea ce privește acest comerț responsabil, în centrul activității stă protecția mediului înconjurător, sănătatea și siguranșa angajatului și a consumatorului.

Programul Responsible Care din Austria se derulează din 1992 și este parte a unui program internațional care permite tuturor firmelor, indiferent de mărimea lor să participe la această inițiativă globală. 33 firme austriece, care împreună acoperă 40% din cifra de afaceri a industriei participă la acest program.

Indusrtria chimică austriacă s-a dezvoltat încă din anii 1990 ca o industrie cu o deplină conștiință în ceea ce privesc emisiile de CO2. Ea lucrează cu o eficiență sporită și utilizează în procesul de producție cele mai moderne tehnologii pentru a împiedica emisiile și efectul de seră.

Cercetare intensivă

Legătura dintre industria chimică și cercetare are tradiție îndelungată în Austria. Astfel Carl Auer von Welsbach, unul dintre cei mai importanți cercetători din timpurile sale a pus în 1898 bazele fabricilor chimice din Treibacher.

Astăzi Treibacher Industrie AG este lider de piața mondial în domeniul chimiei și metalurgiei, care are reprezentanțe în Canada, Slovenia, China și Japonia și o cotă la export de 83%.

Sistemul austriac de promovare a cercetării reprezintă un propulsor important pentru cercetarea în industrie. Finanțarea În Austria provenită din surse externe pentru cercetarea la nivelul firmelor este dublă față de media țărilor din UE. Industria chimică care alocă pentru cercetare și dezvoltare 10,4% din cheltuielile sale se situează pe primul loc în industrie.

Sectorul farmaceutic care include și biotehnologia este domeniul care alocă cele mai mari cheltuieli pentru cercetare, prevăzute pe fiecare angajat. Mai multe informații vă oferă: Life Science și Farmaceutică

Și domeniul maselor plastice alocă investiții mai mari decât media în cercetare și dezvoltare și influiențează prin acesata standardul internațional. Mai multe informații găsiți pe: Mase plastice .

Conexiuni

Datorită conexiunii extraordinare între economie și știință, industria chimică austriacă este strâns conectată la prezent, dacă este vorba despre cele mai noi rezultate ale cercetării și dezvoltării. Un exemplu îl reprezintă asociația Kunststoff-Cluster din Austria Superioară, care are circa 400 parteneri. Prin ea se va dezvolta în viitor potențialul industriei și se vor dezvolta inițiative în domeniul cercetării maselor plastice.

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA