Advantage Austria Pokazati navigaciju

Turbine i cijevi u superlativu

Održivi oblik proizvodnje energije u hidroelektranama zahtijeva vrhunsku tehničku opremu. Turbine i generatori tvrtke ANDRITZ HYDRO kontinuirano postavljaju svjetske rekorde u učinkovitosti i veličini.

Više od 170 godina iskustva i preko 30.000 isporučenih turbina ukupne učinkovitosti od oko 400.000 MW potvrđuju položaj tvrtke ANDRITZ HYDRO kao svjetski najvećeg ponuđača na tržištu proizvođača električne iz hidraulične energije.

U švicarskoj elektrani Cleuson-Dixence koriste se Peltonove turbine ANDRITZ HYDRO koje zahvaljujući svome učinku od 423 MW i visini od 1.869 m drže svjetski rekord. Najvećoj svjetskoj plimnoj elektrani na jezeru Sihwa u Južnoj Koreji tvrtka isporučuje osobito učinkovite strojeve. Zbog veličine i ograničenja u prijevozu glavne komponente su sastavljene tek na licu mjesta. Tlačna cijev i ogranci cijevi brane Tarbela u Pakistanu svojim unutrašnjim promjerom od 13,2 m i visinom središnjeg dijela od preko 16 m otprilike odgovaraju veličini četverokatnice. To je u svijetu toliko posebno, da je tvrtki ANDRITZ HYDRO osiguralo ulazak u Guinnessovu knjigu rekorda.
Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA