Advantage Austria Prikaži navigacijo

Turbine in cevi samih superlativov

Trajnostno pridobivanje energije iz vodne energije je pogojeno z vrhunsko tehnično opremo. Turbine in generatorji podjetja ANDRITZ HYDRO vedno znova postavljajo svetovne rekorde glede zmogljivosti in velikosti.

Več kot 170 let izkušenj in preko 30.000 izdelanih turbin s skupno močjo okoli 400.000 MW utrjujejo položaj podjetja ANDRITZ HYDRO kot enega največjih svetovnih ponudnikov na trgu za proizvodnjo električnega toka iz vodne energije.

V švicarski elektrarni Cleuson-Dixence uporabljajo Peltonove turbine podjetja ANDRITZ HYDRO, ki so s svojo močjo 423 MW in višino padca 1.869 m svetovne rekorderke. Za največjo bibavično elektrarno na svetu na jezeru Sihwa v Južni Koreji je podjetje izdelalo posebno zmogljive stroje. Zaradi velikosti in transportnih omejitev so lahko glavne komponente sestavili šele neposredno na kraju samem. Tlačna cev in odcepnik za jez Tarbela v Pakistanu sta z notranjim premerom 13,2 m in višino v osrednjem delu več kot 16 m približno tako visoka kot štirinadstropna stavba. Jez je celo v svetovnem merilu tako poseben, da je podjetju ANDRITZ HYDRO z njim uspelo priti v Guinnessovo knjigo rekordov.
Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA