Advantage Austria Navigáció megjelenítése
Szerintünk Ön az alábbi országból jelentkezett be: Ennek az országnak az oldaláraMásik ország

Áttekintés

A gazdaság működőképessége és a lakosság jóléte szempontjából nagy jelentősége van a biztos energiaellátásnak. Az osztrák energiaipar a lehető legjobban felkészült a növekvő igényekre és az innovatív technológiák iránti keresletre – mindezt nemcsak az osztrák piac számára, hanem világszerte található ügyfeleik számára is.

Tartalom:

Erőműépítés Ausztriában

Ausztriában az erőműépítésnek hagyományai vannak. 1913-ban Viktor Kaplan találta fel a kisnyomású vízturbinát, amely elfordítható, szárnyjellegű lapátkerekei miatt képes nagy, de erősen ingadozó vízmennyiségeket hasznosítani kis esés mellett. Világszerte ezt az osztrák találmányt és ennek továbbfejlesztéseit alkalmazzák.

Motorok és nemesacél

Az ELIN Motoren vezető motor- és generátorgyártóként több mint 100 év tapasztalattal rendelkezik a nagyteljesítményű hajtástechnológia területén. Ez az osztrák vállalat kompetens partner valamennyi olyan vállalat számára, amely beletartozik a nagy erőművek beszállítói láncolatába.

A voestalpine Edelstahl GmbH erőművek számára szállít acélelemeket. Ez a vállalat a világpiac vezető cége az energiatermeléshez való precíziós turbinalapátok területén.

Hőkuplung

A hőkuplungos berendezések teszik lehetővé a termikus energiaelőállítás során a felhasznált energiahordozók legjobb hasznosítását. Ausztriában ebben a szegmensben is innovatív és exportképes gyártók gazdag választéka található.

Vízerő

Ausztriában nagy hagyománnyal rendelkezik a vízerőből történő tiszta és kibocsátásmentes villanyenergia termelés. Az osztrák energiaellátók fenntartható és hatékony technológiákra építenek, ha erőműprojektekről van szó, és sikeresen exportálják ezt a know-how-t. Így például Törökországban az összes épülőfélben lévő vízerőmű majdnem 1/3-ánál osztrák cégek működnek közre.

Piacvezetők Ausztriából

Az Andritz Hydro a világ egyik legnagyobb hidraulikus áramtermelő gyártója. A vállalat többek között egy costa-rica-i erőmű elektromechanikus felszerelését, valamint alagútbélelését és nagynyomású csővezetékeit szállította. Sikeres projekteket valósítottak meg Dél-Koreában, Pakisztánba, Peruban és Nigériában is.

A Verbund AG Ausztria legnagyobb vízerőmű-orientált áramtermelője. 90%-os vízerőmű részarányával a vállalat messze az élen áll Európában a megújuló áramtermelés területén. Az osztrák piac mellett jelentős a vállalat németországi szerepvállalása, valamint.

Felszerelések a bánya- és olajipar számára

Ausztriában a világszerte tevékenykedő bányafelszerelés-gyártók éppúgy megtalálhatóak, mint az olaj- és gáziparra szakosodott vezető világpiaci vállalatok. A termékek rendkívüli minősége és megbízhatósága mellett ezen a területen a cégek technológiai know-how-ja felelős az exportsikerekért.

A csúcstechnológia specialistái az olajmezőkön

A Schoeller-Bleckmann Oilfield Technology GmbH (SBOT) nagy pontosságú elemeket állít elő nem mágneses acélból irányfúráshoz. A vállalat a ternitzi székhelyű Schoeller-Bleckmannn Oilfield Equipment AG (SBO) része és világszerte vannak testvérvállalatai, valamint értékesítőhelyei. Az 1862-ben Alexander Ritter von Schoeller által alapított Schoeller Stahlwerke az Oilfield-Service az ipar szakosodott, tőzsdén jegyzett világpiacvezető cégévé fejlődött.

Varratmentes acélcsövek, minőségi osztrák termékek

A Schoeller Bleckmann Edelstahlrohr GmbH az olaj- és gázipar fontos partnere. 96%-os kiviteli arány mellett a világ több mint 40 országába szállítanak varratmentes nemesacélcsöveket.

A voestalpine Tubulars GmbH & Co KG számára fontos sikertényező az ügyfélközeliség. A vállalat kínálata 26,7-től 177,8 mm-ig terjedő külső átmérőjű varratmentes acélcsövekből áll, amelyek az olaj- és gáziparban a kitermelés és a szállítás lényeges elemei. A stájerországi vállalat világméretű értékesítési hálózata Houstonban, Dubaiban és Moszkvában található fiókokat is felölel.

Bányafelszerelés-gyártók

Ausztriában több világszerte tevékenykedő bányafelszerelés-gyártó található. A BBG Baugeräte GmbH az építő- és kőfejtőipar, a kohó- és acélműgyártás számára, valamint a felszín alatti bányászat számára gyárt berendezéseket.

Az SBM Mineral Processing GmbH világszerte az ásványok feldolgozásának specialistája. Ez az osztrák vállalat kulcsrakész feldolgozó-berendezéseket kínál terméskő, homok, kavics, illetve az újrahasznosítás területén.

A MAI International GmbH injektáló géptechnológiáját és injektáló szivattyúit az egész világon alkalmazzák az alagút- és mélyépítészet, valamint a bányászat területén.

A stájerországi Binder+Co cég a szén- és acélipari felhasználás számára, valamint ércekhez állít elő szitagépeket.

Fosszilis energiahordozók, ércek és ásványi anyagok

Ausztriában több évszázados bányászat után 2006-tól már nem termelnek ki szenet. Az osztrák vállalatok azonban vezető pozícióban vannak a földgáz- és olajkitermelés területén és nemzetközi jelentőségű az osztrák érc- és ásványanyag-bányászat is. Az alábbiakban az energiagazdaság osztrák partnereinek és a természetes erőforrások specialistáinak exportkompetenciájára vonatkozó példákat találhatnak.

Keresni, találni, kitermelni, tárolni

Az OMV Aktiengesellschaft többek között a finomítás, kutatás és kitermelés területén tevékenykedik. A vállalat központi tevékenységéhez tartozik a nyersolaj üzemanyaggá történő feldolgozása, a termékek szállítása, valamint benzinkúthálózaton keresztüli forgalmazása. E tevékenység földrajzi súlypontját Európa dinamikus piacai jelentik. Az OMV 17 országban kutat, fejleszt és termel ki olajat és gázt. Ezenkívül a cég Közép-Európa vezető gázkereskedelmi és logisztikai társaságai közé tartozik.

A Rohöl-Aufsuchungs AG RAG 1935 óta foglalkozik kőolaj- és földgázkutatással és -kitermeléssel. A vállalat – amely Európa vezető tárolókapacitás-kínálói közé tartozik – további üzletága a földgáztárolás. Az RAG emellett földgáz kereskedelemmel és szállítással foglalkozik, valamint a megújuló energiahordozók területén tevékenykedik különböző olyan projektekben, mint például a geotermia és a biogáz.

Ércek és ásványi anyagok

A VA Erzberg GmbH (német nyelven) stájerországi érchegyi külszíni fejtésén eddig 260 millió tonna ércet termeltek ki és a készletek még messze nem merültek ki. Naponta kb. 6.000 tonna ércet szállítanak a linzi és a donawitzi acélművekbe.

A Kärntner Montanindustrie GmbH waldensteini üzemében több mint 100 éve termelnek ki vaskristályt (finompikkelyes hematitet), hogy környezetbarát pigmensekké dolgozzák fel korrózióvédő festékek előállításához. Az utóbbi évek során a vaskristályt növekvő mértékben alkalmazzák a műanyagok tulajdonságainak javítására. Több mint 90%-os exportarányával a vállalat vezető pozíciót foglal el a világpiacon. Ezt a terméket a világ több mint 80%-ába exportálják.

A STYROMAG Styromagnesit Steirische Magnesitindustrie GmbH 1996 óta üzemelteti a nagy hagyományokkal rendelkező oberdorfi bánya- és kohóüzemet. Az ott előállított, kausztikusan égetett magnéziát ipari padlók, fékbetétek és csiszolókövek, valamint a tűzvédelem területén alkalmazzák.

A Graz melletti Breitenauban lévő MAGNIFIN Magnesiaprodukte GmbH & Co KG egy sor csúcsminőségű magnézium-oxid és magnézium-hidroxid port, valamint különleges nátrium-szilikátokat gyárt és forgalmaz.

Ausztria a világ legjelentősebb wolframérc termelői közé tartozik. Ez az érc nélkülözhetetlen a korszerű csúcstechnológiájú ipar számára. Nagy hőmérsékleten alkalmazzák az energia- és fénytechnikában, valamint az űrhajózásban. Salzburg Európa legnagyobb wolfram lelőhelye. A Wolfram Bergbau und Hütten AG ennek az ércnek a bányászatával és feldolgozásával foglalkozik.

Energiaelosztás, vizsgálati- és méréstechnika

Az osztrák gépipari vállalatok sikeresen exportálnak a világ minden tájára. Az energiagazdaság számára állítanak elő gépeket és berendezéseket és olyan modulokat, szerszámokat és automatizálást szállítanak ügyfeleiknek, ami garantálja a legjobb minőséget és a legnagyobb termelékenységet. Ebben az ágazatban a jól képzett munkaerő, a magasfokú minőségtudatosság és a más országbeli gyártókhoz fűződő hálózatjellegű kapcsolatok biztosítják a sikereket. Mind az energiaelosztás, mind a vizsgálati- és méréstechnikában világszerte keresettek az osztrák cégek.

Energiaelosztó gépek és berendezések

A BERTSCH Holding 1925. évi alapítása óta családi vállalat és világviszonylatban piacvezető a kazán- és energiatechnika területén.

A tiroli Ortner GesmbH (német nyelven) is az ágazat nagy hagyományú vállalatai közé tartozik és kompetens partner épületgépészet és berendezésgyártás területén szerelvényrendszerekben, ipari berendezésekben és környezettechnikában. A kínálat a tanácsadástól, a tervezésen és kivitelezésen át a karbantartásig felöleli a mérnöki- és szerelőmunkát, valamint a különböző szolgáltatásokat.

Az URBAS Maschinenfabrik Gesellschaft m.b.H innovatív technológiát és kézműves szaktudást bocsát rendelkezésre az energiatechnikák területén, és vezető vállalat a melegvíz, gőz- és áram előállítására szolgáló biomasszával fűtött erőművek területén.

A linzi Bilfinger MCE GmbH ügyfélspecifikus és csúcsminőségű erőműelemeket szállít. Az Bilfinger Maschinenbau GmbH & Co. KG gáz-, víz- és gőzturbinák egyedi és kisszériás előállításának szakértője.

Vizsgálati- és méréstechnika

A bécsi Grabner Instruments Messtechnik GmbH a világ egyik vezető gyártója a kőolajtermékek minőségbiztosítását szolgáló automatikus mérőberendezések területén. Az innovatív, teljesen automatizált és hordozható üzem- és kenőanyagmérő készülékek mind laboratóriumokban, mind gyors helyszíni mérésekre használhatók.

A linzi Phenomatics Virtual Reality Software GmbH a biztonság fokozásának és az ügyfelek költségeinek csökkentése céljából fejleszt szoftvereket finomítók virtuális megtekintéséhez, valamint hibák és balesetek szimulálásához.

Nyomtatás
©©ADVANTAGE AUSTRIA