Advantage Austria Indicare navigare

Privire de ansamblu

Asigurarea unei alimentări continue cu energie reprezintă o importanță majoră pentru capacitatea de funcționare a economiei și pentru bunăstarea populației unei țări. Economia energetică are o importanță în continuă creștere și este pregătită să facă față cererii de inovație în tehnologie.

Conţinut structurat:

Construcția de centrale electrice în Austria

Competența în construcția de centrale electrice are tradiție în Austria. Viktor Keplan a descoperit în 1913 turbina de apă de joasă presiune, care având la bază rotorul cu paleți poate fi utlilizată la căderile de apă cu pantă redusă. Rezultatul acestei descoperiri austriece este utilizat la nivel mondial.

Motoare și metale nobile

Ca unul dintre cei mai buni producători de motoare și generatoare, ELIN Motoren are o experiență de peste 100 ani în domeniul motoarelor cu propulsie, ce funcționează cu randament ridicat. Acest întreprinzător austriac este un partener complet pentru toate societățile implicate în procesul de producție și distribuție ale energiei electrice.

voestalpine Edelstahl GmbH livrează componente din oțel pentru centrale electrice. El este lider mondial pe piața furnizorilor de turbine cu paleți de mare precizie, care produc energie.

Cuplajul putere-căldură

Instalațiile de cuplare energie-căldură asigură cea mai bună utilizare la purtătorii de energie, în cazul producerii de energie termică. Austria are și pe acest segment mulți producători inovativi, competitivi la export.

Puterea apei

Producția curată și fără emisii de energie electrică în hidrocentrale are în Austria o tradiție îndelungată. Furnizorii de energie austrieci dispun de tehnologii eficiente și durabile, atunci când este vorba despre proiecte ce vizează centralele electrice și exportă cu succes acest know-how. Astfel în Turcia, circa o treime dintre hidrocentralele aflate în construcție au participare austriacă.

Lideri de piață din Austria

Andritz Hydro este de departe cel mai mare ofertant și producător de energie prin procedee hidraulice. El livrează printre altele și echipamente electromecanice precum blindatoare și conducte sub presiune pentru o hidrocentrală din Costa Rica. Derulează proiecte de succes și în Coreea de Sud, Pakistan, Peru și Nigeria.

Verbund AG este cel mai mare concern austriac orientat pe exploatarea puterii apelor. Cu o cotă de piață de 90% el este la nivel european, liderul necontestat în producția de energie din surse alterantive. În afară de piața austriacă producătorul de energie are angajamente în Germania.

Echipamente pentru exploatarea minieră și a petrolului

În Austria se găsesc cei mari ofertanți la nivel mondial de echipamente de pentru exploatarea minieră, cât și lideri de piață specializați în industria de petrol și gaze. În afară de calitatea excepțională a produselor și fiabilitatea lor, firmele din acest domeniu exportă cu succes și know how tehnologic.

Specialiștii high-tech din industria petrolieră

Schoeller-Bleckmann Oilfield Technology GmbH (SBOT) produce componente de mare precizie din oțel nemagnetizat pentru tehnologia forajului orientat. Întreprinzătorul este parte a Schoeller-Bleckmannn Oilfield Equipment AG (SBO) , care are sediu în Ternitz și care are de asemenea la nivel mondial, multe firme surori și centre de vânzare. Fondată în 1862 de Alexander Ritter von Schoeller firma s-a dezvoltat ca unul dintre cei mai importanți specialiști în industria de oțeluri, ca lider mondial cotat la bursă pentru industria de service petrolier.

Conducte din oțel, fără îmbinare. Produse de calitate din Austria

Schoeller Bleckmann Edelstahlrohr GmbH este un partener important pentru industria de petrol și gaze. Cu o cotă la export de 96%, firma exportă conducte fără îmbinare din metal nobil în mai mult de 40 țări.

Apropierera de clienții globali reprezintă pentru voestalpine Tubulars GmbH & Co KG un factor important de succes.
Din paleta de produse a firmei fac parte conductele fără îmbinare cu diametrul exterior de 26,7 bis 177,8 mm, care sunt componente esențiale pentru exploatarea și transportul în industria de pertol și gaze. Rețeaua de reprezentanțe la nivel mondial ai întreprinzătorului se extinde până în Huston, Dubai și Moscova.

Echipamente pentru exploatarea minieră

În Austria există firme în domeniul exploatării miniera, care activează la nivel mondial.
BBG Baugeräte GmbH produce utilaje pentru industria și exploatarea minieră, cât și pentru exploatări subterane.

SBM Mineral Processing GmbH este specialist în prelucrarea mineralelor, ce își desfășoară activitatea pe plan mondial. Acest întreprinzător austriac oferă echipamente la cheie pentru prelucrarea mineralelor, respectiv a pietrei naturale, a nisipului, a pietrișului, etc.

Tehnologia mașinilor și a pompelor prin injecție a MAI International GmbH a fost introdusă în toată lumea pentru lucrări ce se desfășoară în tuneluri, în cadrul exploatărilor miniere terane și subterane.

Firma Binder+Co produce mașini de cernut folosite lîn industria de oțel, cărbune și minereuri.

Purtători de energie fosili, minereuri și minerale

După o activitate de sute de ani în exploatarea minieră, din anul 2006 nu mai există producție de cărbune în Austria. În cazul forărilor de gaz și petrol, firmele austriece sunt lideri de piață. Și în extracția de mineruri și minerale, firmele austriece joacă un rol foarte important pe plan mondial. În cele ce urmeaza găsiți câteva exemple de parteneri austrieci din economia energetică, competitivi la export și specialiști în resurse naturale.

Căutare, descoperire, extragere, depozitare

OMV Aktiengesellschaft activează printre altele, în domenii precum rafinare, exploatare și producție.
Prelucrarea petrolului brut și obținerea combustibililor lichizi, transportul produselor și distribuția lor în benzinării sunt unele dintre activitățile de baza ale societății, care s-a orientat către piețele dinamice din Europa.
Pentru căutare, descoperirea surselor și forare, OMV este angajată în 17 țări. În afară de aceasta societatea se numără printre lideri de piață în logistică și distribuție a gazului natural din Europa Centrală.

Din 1935 Rohöl-Aufsuchungs AG RAG se ocupă cu căutarea și exploatarea petrolului și a gazelor naturale. Depozitarea gazelor naturale este o altă activitate derulată de societate, care se numără printre cei mai importanți deținători de depozite din Europa. În afară de aceasta firma derulează proiecte în domeniul energiilor regenerabile, ce vizează energia geotermală și biogazul.

Minereuri și minerale

VA Erzberg GmbH (in German) a extras până în prezent 260 mil. tone minereu, iar zăcămintele nu sunt încă total exploatate. Zilnic se extrag ca. 6.000 to de minereu, care iau drumul uzinelor metalurgice din Linz și din Donawitz.

În fabrica din Waldenstein a Kärntner Montanindustrie GmbH se exploatează lepidomelan (hematită) de 100 ani, care este transformată în pigmenți ecologici pentru vopsele ce protejează împotriva coroziunii. În ultimii ani lepidomelanul a fost introdus ca aditiv pentru îmbunătățirea caracteristicilor materialelor plastice. Cu o cotă la export de 90%, firma ocupă una dintre primele poziții la nivel mondial. Produsul se exportă în peste 80 țări.

Din 1996 STYROMAG Styromagnesit Steirische Magnesitindustrie GmbH administrează societățile de exploatare minieră din Oberdorf. Magnesiul obținut acolo este folosit la producția de pardoseli industriale, la pietrele de polizor, etc.

MAGNIFIN Magnesiaprodukte GmbH & Co KG din Breitenau, Graz produce și distribuie o serie de pulberi de înaltă calitate din oxid și hidroxid de magneziu, precum și silicați de natriu.

Austria se numără printre exploatatorii cei mai importanți la nivel miondial de minereu de wolfram. Acest minereu este nelipsit din industria modernă de high tech. El este folosit în cazul unor temperaturi ridicate, cu care se lucreză în energie și la iluminatoare. In Mittersill, Salzburg se găsește cel ai mai mare minereu din Europa.
Wolfram Bergbau und Hütten AG se dedică exploatării și prelucrării acestui minereu.

Distribuția de energie, măsurări și verificări

Întreprinzătorii austrieci în domeniul construcțiilor de mașini exportă cu succes în toată lumea. Ei produc mașini și utilaje pentru economia energetică și livrează module, scule și automatizări, care garantează clienților lor o calitate și productivitate ridicată. Personalul cu înaltă calificare, înalta conștiință în ceea ce privește asigurarea calității și colaborarea cu producătorii din alte țări reprezintă factori de succes ai acestei branșe. Atât în domeniul distribuției de energie electrică cât și în cel al tehnicii de măsurare și verificare, ofertanții austrieci sunt solicitați în întraga lume.

Mașini și utilaje pentru distribuția de energie

BERTSCH Holding este încă de la înființarea sa, în anul 1925, o afacere de familie și ofertant internațional de tehnică pentru energie și turbine.

Și firma tiroleză Ortner GesmbH (in German) este un întreprinzîtor tradițional în această branșă și un partener competent pentru tehnica utilizată în construcția clădirilor, respectiv pentru instalațiile sanitare și termice, pentru echipamente industriale și pentru mediul înconjurător. Oferta de servicii include consultanță pentru planificarea lucrărilor, de la exploatare până la întreținere și se adresează activităților de inginerie și montaj.

URBAS Maschinenfabrik Gesellschaft m.b.H pune la dispoziție tehnica inovativă și cunoștințele practice în domeniul tehnicii energetice și este unul dintre cei mai importanți ofertanți de centrale pe bază de biomasă utilizate la producerea apei calde, a aburilor și a energiei.

Bilfinger MCE GmbH din Linz livrează componente de înaltă calitate daptate nevoilor clientului, pentru centrale electrice.

Bilfinger Maschinenbau GmbH & Co. KG este specialistul pentru echipamente unicat și serie mică utilizate la turbinele cu gaz, apă și aburi.

Tehnica verificarii si a masurarii

Firma vieneză Grabner Instruments Messtechnik GmbH este un producător mondial de top de aparatură de măsură și control, pentru determinarea sigură a calității produselor din petrol. Aparatele de măsurat inovative, complet automatizate și durabile pot fi folosite atât în laborator, cât și pentru măsurători rapide pe teren.

Propunandu-și să crească siguranța și să scadă costurile în colaborarea cu clienții,
Phenomatics Virtual Reality Software GmbH produce soft pentru activitatea din rafinării și pentru simularea de erori și catastrofe.

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA