Advantage Austria Näytä navigointi
Oletamme että olette maasta Tälle maasivustolleVaihda maata

Yleiskatsaus

Lääketieteellisen teknologian ala on erittäin dynaaminen taloussektori. Euroopassa lähes 10 % kaikista työssäkäyvistä työskentelee alan yrityksissä. Itävaltalaiset yritykset ovat edustettuina kansainvälisillä markkinoilla tietotaidon, tekniikan ja palveluiden ohella myös lääketieteellisen teknologian, lääkkeiden ja perustarvikkeiden saralla. Toimialalla, jota kuvaa erikoistuminen ja innovaatio, hyötyvät asiakkaat maailmanlaajuisesti itävaltalaisten yhteistyökumppaneiden osaamisesta ja tutkimuksesta. Itävallasta on myös kehittynyt haluttu terveyspalveluiden tarjoaja oli sitten kyse leikkauksista, kuntoutuspalveluista, ennaltaehkäisevästä terveydenhoidosta ja hyvinvointipalveluista.

Sisältö

Lääketiede - historia ja tulevaisuus

Itävallalla on vuosisatoja vanhat perinteet lääketieteellisen teknologian innovaatioissa ja keksinnöissä. 1800-luvulla lääketieteen koulutuksen vallankumouksena oli Wienin lääketieteellisen koulun perustaminen, joka asetti sen ajan korkeimmat lääketieteelliset standardit.

Perinteet jatkuvat ja Itävallan terveydenhoito on nykyisin yksi parhaita maailmassa. Onko se sitten laboratorioteknologia, lääketiede, sairaalapalvelut tai terveydenalan hyvinvointi segmentti – itävaltalaiset yritykset tuottavat korkeatasoista innovaatiota maailman markkinoille.

Laboratoriolääketiede ja lääketieteellinen teknologia

Vientiin suuntautuneet itävaltalaiset yritykset laboratiotutkimuksen ja lääketieteellisen teknologian alalla ovat keskittyneet seuraaviin:

  • järjestelmämateriaalien valmistaminen kliinisen diagnosoinnin alalla
  • johtavat diagnostiikan ja ultraääniteknologian tuottajat
  • high-tech proteesien valmistaminen
  • asiantuntijuus tietokoneavusteisessa psykologisessa diagnosoinnissa

Kaikki nämä innovatiivisisten, tehokkaiden tuotteiden kehittämiseen erikoistuneet yritykset tarjoavat palveluita yhdistäen viimeisimmän teknologian taatakseen potilaiden parhaan mahdollinen hoidon. Maailmanlaajuisesti lääkärit useissa maissa luottavat itävaltalaisen laboratorio ja lääketiede teknologian laatuun.

Lääketieteelliset konsultaatiopalvelut maailmanlaajuisesti

Itävaltalaiset yritykset myös suunnittelevat, rakentavat ja operoivat sairaaloita Itävallan ulkopuolella. Siihen sisältyy lääketieteellisten laitosten avaimet käteen suunnittelu, rakentaminen ja operointi, jonka lisäksi toiset yritykset tarjoavat myös terveydenhoitoalan osaamista diagnosoinnissa, hoidossa ja erittäin vaativien teknologiaprojektien toteuttamisessa.

Terveyspalvelut ja hyvinvointi

Pitkät perinteet ovat tuoneet itävaltalaisille lääkäreille potilaita kaikkialta maailmasta. Useat potilaat Lähi-idästä kuten myös Itä-Euroopasta ja Kaakkois-Euroopasta ovat hyödyntäneet korkealaatuisia lääketieteellisiä laitoksia ja ensiluokkalaisia lääkäreitä ja vieneet Itävallan terveydenhoitojärjestelmän hyvää mainetta omiin kotimaihinsa.

Hyvinvointi = Terveys

Tulevaisuuden lääketiede sisältää mahdollisuuksia ennaltaehkäisevään hoitoon ja hyvinvointiin. Itävalta on yksi maailman tärkeimmistä terveyskohteista omine kuumine lähteineen ja terveyskylpylöineen. Itävaltalaiset yritykset ovat menestyksellisesti vieneet ulkomailla osaamista tällä alalla kuten hyvinvointipalveluiden ja kylpyläpalveluiden suunnittelussa, toteuttamisessa ja operoinnissa samoin kuin kuumalähteiden rakentamisessa.

Korkealaatuiset kuntoutuslaitokset, kuumat lähteet, kylpylät ja hyvinvointikeskukset ovat tulleet yhä tutummiksi ulkomaalaisille vierailijoille. Tästä löydätte lisätietoa Hyvinvointi Itävallassa .

Keskitetty asiantuntemus

Lääketiede on yksi tutkimuksen innovatiivisimmista aloista. Sen ytimessä on bioteknologian, geeniteknologian ja lääketieteellisen teknologian tieteellisen tietotaidon käyttäminen vastaamaan markkinatalouden vaatimuksia. Lääketieteellisen tutkimuksen tukemiseksi Itävallassa on perustettu K_ind/K_net osaamiskeskukset.

Asiantuntemuksen sijoitaminen usempaan keskukseen kaikkialle Itävaltaan sekä julkinen ja yksityinen rahoitus takavat tutkimuksen ja kehityksen korkean tason sekä käyttäjäorientoituneen teknologisen tiedon vaihdon.

Bioteknologia

Itävallassa on yli 100 yritystä, jotka suorittavat tutkimusta . Lukuisat bioteknologian ja erityisesti ihmisten lääketieteeseen liittyvän bioteknologian patentit Itävallasta on tämän alan dynaamikan ja taloudellisen tärkeyden todisteina.

Itävallassa alaa kuvastaa tutkimus- ja kehityslaitosten tiivis yhteistyö, tutkimusyritysten hyvin koulutettu henkilökunta ja erittäin suotuisa ympäristö tuotemarkkinoinnille ja jakelulle, mistä myös itävaltalaisten bioteknologia-alan yritysten kansainväliset asiakkaat hyötyvät.

Lääkeyhtiöt

Maailmanlaajuisesti toimivat lääkeyhtiöt arvostavat Itävaltaa tutkimuksen sekä tuotannon sijaintimaana ja yritysten pääkonttorit työllistävät Itävallassa noin 10000 henkilöä. Hyvät toimintaedelleytykset ja hyvin koulutetut asiantuntijat ovat kaksi tärkeätä osatekijää tämän alan menestykseen.

Päivitetty viimeksi
2017.08.24
Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA