Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Overzicht

Gezondheid en medische technologie zijn bijzonder dynamische bedrijfstakken. In heel Europa is bijna 10% van alle werknemers in deze sector werkzaam. Oostenrijkse bedrijven zijn op de internationale markt vertegenwoordigd door medische technologie, farmaceutica, materialen die worden gebruikt in het productieproces, maar ook knowhow, engineering en dienstverlening. In een branche die door specialisatie en innovatie wordt gekenmerkt, profiteren klanten uit de hele wereld van de knowhow en de onderzoekstructuren van hun Oostenrijkse partners. Maar ook voor dienstverlening op het gebied van gezondheid wordt steeds vaker een beroep op Oostenrijk gedaan; niet alleen voor operaties en revalidatie, maar ook op het gebied van gezondheidspreventie en wellness.

Inhoud:

Geneeskunde met historie en toekomst

Wat betreft geneeskunde en medische technologie kijkt Oostenrijk terug op eeuwen vol van vindingrijkheid. In de 18e eeuw werd in Wenen de geneeskundige opleiding totaal verandert en de beroemde "Wiener Medizinische Schule" (Vienna Medical School) ontwikkelde de hoogste geneeskundige standaard van die tijd.

Deze traditie verplicht. Vandaag de dag is de Oostenrijkse gezondheidszorg één van de besten ter wereld. Of het nu gaat om technologie voor laboratoria, Life Sciences, dienstverlening rond om het ziekenhuis of binnen het geneeskundige wellness-segment: Oostenrijkse bedrijven leveren innovatie op het hoogste niveau voor de markten van de wereld.

Technologie voor laboratoria en geneeskunde

Onder de Oostenrijkse bedrijven die zich bezighouden met technologie voor laboratoria en geneeskunde en die op de export zijn georienteerd, vindt u o.a.:

  • producenten van systemen en verbruiksmaterialen in de sector van de klinische diagnostiek,
  • vooraanstaande bedrijven wat betreft diagnostic imaging en echoscopie,
  • producten voor high-tech protheses en specialisten voor computerondersteunde psychologische diagnostiek

Alle bedrijven leveren goederen en diensten die aan de nieuwste technische standaard voldoen en zijn gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve, efficiënte producten voor een optimale verzorging van de patienten. In vele landen van de wereld vertrouwen artsen op de kwaliteit van de laboratoriumtechnologie en de geneeskundige technologie uit Oostenrijk.

Geneeskundige advies-dienstverlening voor de hele wereld

Oostenrijkse bedrijven zijn betrokken bij de planning, de bouw en de exploitatie van ziekenhuizen buiten Oostenrijk. Zijn zijn ontwerper, bouwer, en exploitant van sleutelklare geneeskundige inrichtingen, maar bieden ook de knowhow voor diagnostiek, therapie en verpleging en realiseren ingewikkelde technologieprojecten in de gezondheidszorg.

Geneeskundige behandelingen en wellness

Oostenrijkse artsen en ziekenhuizen zijn door een jarenlange traditie verbonden met patienten over de hele wereld. Veel patienten uit het Nabije Oosten, maar ook uit Oost- en Zuidoost-Europa maken gebruik van de voortreffelijke medische faciliteiten en de uitstekend opgeleide artsten en nemen het goede imago van de Oostenrijkse gezondheidszorg mee naar hun vaderland.

Wellness = gezondheid

Faciliteiten voor preventie en wellness behoren tot de geneeskunde van de toekomst. Met zijn thermen en gezondheids-spa's behoort Oostenrijk internationaal tot één van de belangrijkste bestemmingen op het gebied van gezondheid. Van de planning, de realisatie en bedrijfsvoering van wellness- en spa-inrichtingen tot de nieuwbouw van thermen - met succes exporteren Oostenrijkse bedrijven hun knowhow op dit gebied.

Steeds meer buitenlandse gasten maken gebruik van het exclusieve en veelvoudige aanbod aan revalidatiecentra, thermale baden, spa's en wellness-faciliteiten. Lees meer over wellness in Oostenrijk .

Geconcentreerde deskundigheid

Life Sciences behoren tot de meeste innovatieve sectoren van het wetenschappelijk onderzoek. In het middelpunt staat het gebruik van wetenschappelijke verworvenheden van de bio- en gentechnologie en van de medische techniek, waarbij rekening wordt gehouden met eisen die betrekking hebben op de markteconomie. In Oostenrijk is men gestart met een belangrijk initiatief ter bevordering van de Life Sciences: de "K_ind/K_net Kompetenzzentren".

Het bundelen van de competenties op meerdere vestigingsplaatsen in heel Oostenrijk en het financieren door overheden en particuliere geldschieters garanderen een hoog prestatievermogen binnen het wetenschappelijk onderzoek, de ontwikkeling en de transfer van technologische kennis die op de praktijk is afgestemd. 

Biotechnologie

In Oostenrijk zijn meer dan 100 gespecialiseerde bedrijven die onderzoek doen in de sector biotechnologie. Talrijke biotechnologische, in het bijzonder geneeskundige octrooien uit Oostenrijk, bewijzen de dynamiek van deze sector en zijn economisch belang.

Oostenrijk onderscheidt zich door concentratie en netwerkvorming van wetenschappelijk onderzoek en ontwikkeling, zeer gekwalificeerde medewerkers in de bedrijven die onderzoek doen en uitstekende voorwaarden voor de commercialisering van de producten. Ook de internationale klanten van Oostenrijkse biotechnologische bedrijven profiteren daarvan.

Farma-economie

Farmaceutische bedrijven die wereldwijd opereren, waarderen Oostenrijk als vestigingsplaats voor wetenschappelijk onderzoek, productie en bedrijfscentrales. De goede voorwaarden en de goed opgeleide specialisten in Oostenrijk zijn twee belangrijke factoren voor het succes van de branche.

Voor het laatst geactualiseerd op:
2017.08.24
Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA