Advantage Austria Indicare navigare

Privire de ansamblu

Tehnologia austriacă a informației și a comunicării este un domeniu ce aparține specialiștilor. Ei oferă soluții individualizate tuturor clienților din lumea întreagă. Începând de la consultanța în domeniul IT, trecând mai departe la soluțiile specializate de hardware, respectiv de la punerea la dispoziție a echipamentelor, până la utilizarea GIS și a tehnologiei specifice din teledomunicații: în domeniul IKT găsiți nenumărate firme care exportă un know-how competitiv.

Conţinut structurat:

Consultanță, Software, Hardware

Sistemul bun de instruire și cadrul prietenos pentru desfășurarea activităților de cercetare reprezintă cele mai bune premize pentru piața ofertanților de sisteme de software și hardware pretențioase. Aceasta are tradiție în Austria, deoarece aici a fost construit în anul 1955 primul computer din Europa dotat cu tranzistori și denumit „Mailüfterl“, realizat de Heinz Zemanek de la Universitatea Tehnică din Viena. 

Tehnologia Informației și a Comunicării made in Austria

Viena aparține celor mai mari centre europene de tehnologie a informației și a comunicării și este capitala tehnologiei IT pentru țările din Europa Centrala și de Sudest. Multe firme austriece și internaționale au ales Viena ca centrală  pentru dezvoltarea afacerilor lor în Europa Centrală și de Sudest. 

Vienna IT Enterprises (VITE) a fost creată în 2004 ca rețea pentru unitățile de cercetare, dezvoltare și instruire în domeniul IT. Întreaga regiune din jurul Vienei se numără printre cele mai atractive centre din acest domeniu. Pentru activități de promovare, cooperare și crearea de rețele VIENNA REGION Marketing GmbH este consultantul care stă alături de Dvs. 

ICT – Burgenland este localizată în centrul industrial din Eisenstadt și reprezintă o asociație pentru industria informaticii și a comunicării din Burgenland.

Centre tehnologice precum parcurile tehnologice pentru domeniile informaticii și ale comunicării există și în alte bundeslanduri din Austria. Servicii cuprinzătoare pentru firmele din domeniul IT se regăsesc în toată Austria.

Camera de Comerț din Austria pune la dispoziție E-Day , o platformă anuală pentru crearea unei rețele de comunicare și schimb de know how inovativ în domeniul tehnologiei și al comunicației.

Competență în consultanță

În Austria găsiți nenumărate firme care oferă servicii de consulting. Serviciile lor se regăsesc în activități de consulting, optimizare, până la consultanță pentru infrastructură.

Ofertanți precum S&T Austria sunt consultanți specializați în IT care oferă servicii punctuale pe fiecare domeniu de activitate. Competențele lor extraordinare și cunoștințelel lor despre piață fac din specialiștii austrieci din IT adevărați parteneri pentru firmele din Austria și din afara țării.

Detalii despre competențele austriece în domeniul IT găsiți pe Consultanţă şi engineering .

Software de la specialiști

Software - ul din Austia este folosit pe plan internațional. Paleta de aplicații se întinde de la spitale până la coordonarea echipamentelor de deversare a apei, din industrie.

celum GmbH dezvoltă DMS (Document Management System) -Software pentru eficiența administrării datelor, precum fotografii, fișiere PDF, proiecții video sau prezentări Power - Point. Cota la export a firmei este de 80%. Clienții provin, printre altele din țări precum America de Nord, Africa de Sud și Europa de Est.

RF-iT Solutions GmbH activează în domeniul RFID (Radio Frequency Identification) -Software și servicii. În domeniile din industrie percum piața modei și a automobilelor firma este lider de piață.

BEKO Holding AG se concentrează pe Product Lifecycle Management (PLM) și este angajată în domeniul energiei verzi, prin intermediul Smart-Metering și a soluțiilor Smart-Grid.

Software AG întemeiată în 1985 oferă la nivel mondial bănci de date, instrumente de dezvoltare a aplicațiilor și tehnologii integrate pentru fime din domeniul bancar, al asigurărilor, al comerțului și al industriei.

Firma  Greentube I.E.S. GmbH , care aparține grupului Novomatic se situează pe primul loc între firmele ofertante de soluții pentru jocurile pe internet, terminale mobile și iTV. Unul dintre cele mai îndrăgite jocuri 3D din Greentube este „Ski Challenge“, un joc care a adunat în fața calculatorului mai mult de 6 milioane de fani din lumea întreagă.

update software AG produce din 1990 soluții software Customer Relationship Management (CRM), adaptate cerințelor clienților săi. Firma colaborează cu mai mult de 1.500 firme din întreaga lume, are reprezentanțe în Europa și SUA și adoptă standarde internaționale pentru sistemele CRM. Soluțiile software sunt adaptate tuturor cerințelor din industrie, respectiv pentru domeniile Life Science, Servicii Financiare, Industria prelucrătoare și cea de construcții.

eworx Network & Internet GmbH se numără printre pionierii în E-Mail-Marketing și are clienți în întreaga Europă. Împreună cu partenerii săi adoptă strategii în E-Mail-Marketing, de la faza de concept până la cea de implementare tehnică cu mailworx.

Hardware

Pe piața austriacă se găsesc producători care sunt lideri de piață în oferirea de soluții Hardware pentru:

 • Sisteme de comunicații, de siguranță și de raportare
 • Sisteme de comunicații în domeniul transporturilor
 • Stații de măsurare pentru agricultură

precm și soluții de un înalt nivel calitativ pentru medicină și industria de automobile ce se produc în Austria.

Toți producătorii de hardware au activitatea orientată spre export și sunt competitivi pe piețele internaționale.  Ca exemplu, Schrack Seconet AG , o firmă austriacă în domeniul sistemelor de comunicații, siguranță și raportare se numără printre cei mai buni ofertanți din domeniu.

Sisteme Digital Factory, Telematică și Geo-Informatică

Sinergii între modelele digitale și managementul de date eficient ajută la optimizarea proceselor. Telematica îmbină telecomunicațiile cu informatica în procesele integrate și inovative din toate domeniile din cadrul circulației rutiere și a transporturilor. Iar domeniul geoinformaticii din Austria crește continuu. 

Digital Factory

Sinergiile între modelele digitale și managementul de date eficient ajută la optimizarea proceselor complexe. Software-ul austriac pentru planificare și simulare pentru Digital Factory poate fi introdus în domenii precum:

 • Industria de automobile
 • Industria de avioane
 • Industria electronică
 • Construcții de mașini și utilaje

Dintre toate domeniile enumerate mai sus, digital factory ocupă primul loc în industria auto. În acest domeniu conceptul a reușit șă treacă de faza de pilot și să fie întrodus în activitatea de producție. În Austria există o serie de firme de software care oferă soluții de planificare și pentru simulare în vederea transpunerii conceptului de digital factor. Firme precum CSB Systems Austria , Data Systems Austria șiHC Solutions oferă soluții soft inovative și adaptate fiecărui domeniu, pentru întraga conducere strategică și operativă a firmei.

În ultimii ani s-au dezvoltat centre importante de competență având la bază conceptul Digital Factory. Printre acestea se numără:  

Telematica

Din telematică fac parte rețele precum internetul, telefonia fixă și cea mobilă. Firmele austriece au înregistrat succese în următoarele domenii:

 • Transport (ITS- Sisteme inteligente de tranport)
 • Automatizarea clădirilor (Facility Management)
 • Telematica pentru servicii (E-business, E-commerce, E-logistics, E-government)
 • Telematica pentru sănătate/Telemedicină (E-health)
 • Telematica pentru procesul de instruire (E-learning)
 • Telematica pentru sisteme de siguranță

Firma Kapsch este lider pe piața integratorilor de sistem din Austria și oferă soluții  „state of the art” pentru rețele din telecomunicații. Este și un recunoscut ofertant de sisteme IT. Prin intermediul platformei telematice 
Kapsch TrafficCom , firma pune la dispoziție diverse soluții printre care datele necesare asigurării unui sistem optim de circulație în trafic. Cu acest sistem transparent cei angajați în trafic își pot reduce costurile și îmbunătății serviciile.

Frequentis oferă sisteme de comunicații și informatice la nivel  mondial, precum și produse și servicii variate sub forma de Control Center. Firma este unul dintre lideri printre ofertanții de sisteme vorbite de comunicații și ocupă primul loc ca ofertant de sisteme de management pentru siguranța traficului aerian civil.

Asociația Austrian Traffic Telematics Cluster (ATTC) a fost înființată în 2003 în scopul de a promova telematica. Parteneri austrieci din cercetare, economie și industrie lucrează împreună pentru dezvoltarea și transpunerea noilor tehnologii pe tărâmul sistemelor telematice pentru trafic. 

Sisteme Geo - Informatice (GIS)

Austria s-a dezvoltat ca unul dintre primii ofertanți pe piața relativ tânără a Geo - Informaticii. GIS face posibil:

 • Implementarea digitală
 • Înregistrarea și reorganizarea
 • Modelarea și analiza,
 • precum și ieșiri telematice și alfanumerice

a datelor. Sistemele geografice de informatică oferă servicii excepționale în mai multe domenii ale admisitrării de date, precum și pentru luarea unor decizii. 

Asociația GIS-Cluster Salzburg promovează datorită colaborării între KMUs - uri, universități și unități de cercatare nonuniversitare, tranferul de știință între cercetare și economie. Firmele care cooperează în cadrul clusterului GIS oferă o paletă completă de servicii ți competențe în: 

 • Prelucrarea de date georgafice 
 • Organizarea băncilor de date
 • Analiza informațiilor
 • Vuzualizare
 • Comunicare

GIS-Cluster din Salzburg este una dintre cele mai importante clustere pe plan internațional. Prin intermediul ei, KMUs-urile primesc sprijin științific din partea:

Imprimare
©©ADVANTAGE AUSTRIA