Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Overzicht

De Oostenrijkse markt heeft veel te bieden in de sector woninginrichting en interieurbouw. Succesvolle bedrijven uit de branche leveren producten zoals textiel, verlichting, accesoires en nog veel meer voor klanten uit de particuliere en zakelijke sector in de hele wereld. Bedrijven uit de sectoren dienstverlening en technologie zetten de Oostenrijkse traditie van kwalitatief hoge planning en exclusieve ontwerpen voort en verbinden deze met de voordelen van de nieuwste techniek, zoals bijvoorbeeld bij de energie-efficiëntie.

Inhoud:

Geplande kwaliteit

In de Oostenrijkse ingenieurs-, architectuur- en planningsbureaus werken zeer gekwalificeerde specialisten die de projecten van hun binnen- en buitenlandse klanten vanaf het eerste adviesgesprek tot aan de succesvolle voltooiing begeleiden. Het uitstekende Oostenrijkse systeem van opleidingen en toelatingseisen garandeert dat alle aspecten van de planning en het ontwerp in de sector woninginrichting en interieurbouw in handen is van gemotiveerde en concurrentiebewuste experts is.

Technische bureaus en werkzaamheden van ingenieurs

De Oostenrijkse ingenieursbureaus hebben op het gebied van woninginrichting en interieurbouw een veelomvattend pakket aan dienstverleningen te bieden. Zij zorgen voor:

 • Advies
 • Planning
 • Aanbesteding
 • Toezicht
 • Controle bij overdracht
 • Kartering, berekening, opmeten
 • Opstellen van een rapport
 • Analyses
 • Controlling

Ingenieursbureaus begleiden de optimale omzetting van de projecten op een onafhankelijke manier en in nauwe samenspraak met hun opdrachtgever. Voor alle werkterreinen die voor het realiseren van interieurbouwprojecten nodig zijn, is in Oostenrijk het juiste ingenieursbureau te vinden dat u deskundig adviseert en uw project geheel naar uw smaak plant, berekend en controleert.

Architectuur met verantwoordelijkheid

Oostenrijkse architectuur kent een lange traditie. Oostenrijkse architecten combineren het succesvolle en beproefde met plezier aan innovatie en verantwoordelijkheidsgevoel. Van de voorstudie tot aan de aflevering van het project staan betrouwbaarheid en kwaliteit op de voorgrond. Als klant van Oostenrijkse architecten kunt u creatieve, individuele en concurrerende oplossingen op het hoogste niveau verwachten.

Ontwerpen met traditie en toekomst

De Oostenrijkse ontwerpwereld is interdisciplinair en veelsoortig. Ook bij de binnenhuisarchitectuur zijn Oostenrijkse bedrijven deskundige partners. Zij maken de eerste visuele afbeeldingen van het concept, nemen de ontwerpplanning op zich en adviseren bij de materiaalkeuze. Klanten kunnen ook bij het ontwerp vertrouwen op de prestaties van Oostenrijkse bedrijven. Bijvoorbeeld bij de planning en inrichting voor de horeca en het hotelwezen, zoals de hotelinrichter Koll Ges.m.b.H. & Co KG uit Opperoostenrijk laat zien.

Van de individuel ontworpen hotelkamer tot aan de perfecte café-atmosfeer - een goed ontwerp is de basis voor bedrijfseconomisch succes.

Huishoudtechniek en installaties

U kunt op de Oostenrijkse markt talrijke aanbieders vinden van installatiewerkzaamheden voor binnenshuis. De vakkundige uitvoering van

 • Gas- en waterinstallaties
 • Elektrische installaties
 • Sanitaire installaties en
 • installatiewerkzaamheden in de sector verwarming en klimaa

wordt door deze bedrijven gegarandeerd.

Trends voor de toekomst vormgeven

In de afgelopen jaren werd het aspect van energie-efficiëntie in de huishoudelijke techniek en bij electrische apparatuur voor het huishouden steeds belangrijker. Oostenrijkse bedrijven behoren vanwege hun rol als ontwikkelaar en aanbieder van milieuvriendelijke en spaarsame technologieën tot de wereldtop. Dat komt ook in de optimalisering van interieurinrichtingen voor de particuliere en zakelijke sector tot uitdrukking.

Het gebruik van energiebesparende technieken is niet alleen een bijdrage aan de verbetering van de wereldwijde climaatbalans, maar verhoogt ook, in vergelijking tot andere technologieën, het comfort van het interieur. De Oostenrijkse bedrijven van deze branche, die een goed netwerk vormen, bieden hun expertise bijvoorbeeld in de sector zonne-energie en energieverzorging van woningen en zakelijke ruimtes d.m.v. aardwarmte aan.

Intelligente regeltechniek

Een project van de toekomst dat ook door Oostenrijkse firma's wordt bespoedigd en goede kansen op de internationale markten heeft, is het "intelligente huis". De interactieve besturing van alle in het huis aanwezige technische installaties verhoogd het comfort voor de gebruiker, helpt om energie te besparen en maakt een nieuwe estethica van de binnenhuisarchitectuur mogelijk.

Woning- en zakelijke inrichtingen

In de sector woninginrichting en inrichting van zakelijke ruimtes zijn Oostenrijkse bedrijven als producenten en adviseurs internationaal werkzaam. Het productpalet omvat:

 • Meubels
 • Verlichting
 • Vloerbedekking en wandbekleding
 • Textiel en
 • Accesoires

Verscheidenheid in textiel

In het bijzonder bij de sector textiel kijkt Oostenrijk terug op een lange traditie. De samenwerking van beproefde ontwerpkwaliteit en klantgerichtheid maakt stoffen uit Oostenrijk geliefd over de hele wereld. De in 1849 opgerichte Weense firma Backhausen verkoopt haar producten vandaag de dag aan klanten in 40 landen. Backhausen volgt daarbij het principe van de vormgeving, dat ontwerpstijlen individueel op de functie van de desbetreffende ruimte afstemt.

Oostenrijke kantoren over de hele wereld

Het beursgenoteerde bedrijf Bene is een voorbeeld voor een succesvolle producent van kantoormeubelen uit Oostenrijk die internationaal werkzaam is. Bij alle concepten, producten en dienstverlenigen gaat men bij Bene uit van een nauwe samenwerking tussen de kantoorwereld respectievelijk de wereld van het werken, de bedrijfscultuur en het succes van een onderneming.

Nog een voorbeeld uit deze sector is het bedrijf Neudoerfler (in German) , waarvan de prestaties internationaal voor de typisch Oostenrijkse verbinding tussen allerhoogste kwaliteit, ervaring en plezier aan innovaties gewaardeerd worden en die met meerdere internationale kwaliteitsstempels zijn onderscheiden.

Winkelinrichtingen en nog veel meer

Verdere werkzaamheden van Oostenrijkse bedrijven in de sector zakelijke interieurinrichting zijn:

 • Winkelinrichtingen
 • Horeca-inrichtingen
 • Hotelinrichtingen
 • Bedrijfskeukens

Veel bedrijven van deze branche zijn internationaal georiënteerd en ervaren zakenpartners voor hun buitenlandse klanten. Twee voorbeelden: het in winkelinrichtingen gespecialiseerde bedrijf Umdasch is op zijn vestigingsplaatsen volgens de desbetreffende geldige internationale criteria gecertificeerd. Voglauer , een aanbieder van inrichtingen voor appartenmenten, hotel- en gastenkamers in de 2 tot 5 sterren-categorie toont een exportaandeel van 75%.

Ambiance

Lampen, vloer- en wandbekleding en inrichtingsaccesoires spelen een belangrijke rol bij de perfecte effecten van binnenshuisconcepten. Ook in deze sector kunt u als partner voor uw project, op de Oostenrijkse markt bedrijven vinden die internationaal werkzaam zijn.

Met OSRAM en de Zumtobel groep (hoofdkantoor in Dornbirn, Vorarlberg) zijn twee wereldwijd operende bedrijven in het segment van de industriële lichtsystemen uit Oostenrijk vertegenwoordigd. In de sector van de verlichting voor hotel en representatieruimtes heeft Oostenrijk bedrijven te bieden die de handwerkstraditie behouden en waarvan de exclusieve producten in gebouwen in vele werelddelen te vinden zijn: bijvoorbeeld de firma's Lobmeyer , opgericht in 1823, en Bakalowits , opgericht in 1845.

Meubels uit Oostenrijk: een duidelijk herkenbaar ontwerp

De "Österreichische Möbelindustrie" , de belangenbehartiger van 47 meubelfabrikanten, bewees in 2009 een sterke aanwezigheid op de Vienna Design Week en benadrukte daarmee de betekenis van ontwerp voor de internationale concurrentie van de firma's die lid zijn. Meubels "made in Austria" werden in de afgelopen jaren steeds meer tot uitstekende, onmiskenbare ontwerpen die in de hele wereld in trek zijn.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA