Advantage Austria Pokaži navigaciju

Pregled

Austrijske tvrtke snažno su zastupljene u sudjelovanju na međunarodnim projektima. Raspolažu rasprostranjenom mrežom diljem svijeta, njeguju dobre kontakte s međunarodnim financijskim institucijama i pouzdan su partner.

Sudjelovanje na međunarodnim projektima

Pouzdana suradnja s međunarodnim partnerima katapultirala je austrijska poduzeća u međunarodnim poslovima daleko ispred ostalih.

Tradicionalno se Austrija ubraja u dobavljače know-howa na područjima građevine, industrijskih postrojenja, industrijske montaže, obnovljivih izvora energije i strojarstva. Iskusni specijalisti posebice su na djelu na području pročišćavanja voda i navodnjavanja kao i na infrastrukturnim projektima te projektima tehnike zaštite okoliša: postrojenja za bolnice, mreže kanalizacije, cesta i pruga kao i elektrane iz austrijske ruke diljem svijeta svjedoče o trajnosti i sigurnosti.

Austrijska ekspertiza tražena je u energetskom sektoru i razvoju rješenja za obnovljive izvore energije na cijelom svijetu.

Ukratko austrijska poduzeća su zastupljena na međunarodnoj razini u sljedećim sektorima:

  • Građevina
  • Infrastruktura
  • Tehnika zaštite okoliša/Voda
  • Zdravstvo/Izgradnja bolnica
  • Energija/Obnovljiva energija
  • Transport
  • Consulting & inženjering


Austrijska tradicionalna kvaliteta

U navedenim branšama su od consultinga preko proizvodnje sve do dostave i montaže djelatni iskusni specijalisti, koji uspješno realiziraju projekte sa međunarodnim partnerima.

U austrijskim inženjerskim, arhitektonskim i projektantskim uredima rade visoko kvalificirani specijalisti, koji prate velike projekte tuzemnih i inozemnih poduzeća od studije izvedivosti preko prvog savjetovanja sve do uspješne realizacije i kontrole kvalitete.

Austrijska industrija uspješno se dokazala na cijelom svijetu. Poznata je po kvaliteti svojih usluga, po visoko kvalitetnim tehnologijama i proizvodima kao i razvoju inovativnih trendova.

Primjeri austrijskih kompetencija na projektima

Austrijska poduzeća poput tvrtki Andritz, Vamed, Porr, AME International, Kapsch, A-TEC, Plasser & Theurer, STRABAG, S.O.L.I.D., VA Tech, Siemens, Doppelmayr, Voith, VAE AG i Voestalpine – da samo neke od njih navedemo - nude desetljećima svoju diljem svijeta cijenjenu stručnost pri projektiranju i izvedbi projekata kao i naknadnoj brizi o istima:

Za uspjeh Olimpijskih igara 2014. u Sočiju biti će odgovorne i brojne austrijske tvrtke.

Graditelj žičara Doppelmayr Seilbahnen GmbH , poduzeće koje je posebice angažirano u izvozu i koje je izgradilo žičaru za zračnu luku Doha u Kataru i Durban stadion u Južnoj Africi, opskrbit će Soči sa 20 postrojenja.

Andritz Hydro , jedan od vodećih svjetskih proizvođača postrojenja, sustava i usluga za hidroelektrane po mjeri, oprema u Dagachhuu u Butanu i u Ilisu u istočnoj Turskoj elektrane s turbinama, električnom opremom i inženjerskim uslugama.

Tvrtki STRABAG SE , koja diljem svijeta zapošljava preko 75.500 suradnika , povjereni su između ostaloga gradnja i uloga koncesionara drugog segmenta autoceste A2 u Poljskoj kao i projekti gradnje cesta u Rumunjskoj i Indiji. SRABAG AG je krovno poduzeće mnogih poznatih poduzeća u graditeljstvu primjerice tvrtke kćeri Züblin, koja je voditeljica konzorcija pri gradnji luke „Khalifa Port“ u emiratu Abu Dhabi.

Porr-Gruppe gradi hidroelektranu Ashta u Albaniji. Poduzeće se tu pozicionira kao uspješni Full-Service-Provider na području infrastrukture.

Plasser & Theurer je zastupljen sa izvozom od najmodernijih pojedinačnih strojeva do visoko vrijednih strojevskih sustava na području izgradnje željeznica, njihovog održavanja i sanacije u više od 100 zemalja.
Štajersko poduzeće s područja solarne tehnike S.O.L.I.D. Gesellschaft für Solarinstallation und Design mbH dobilo je 2010. posao za veliki projekt termičkog solarnog pogona u Singapuru i instalira solarno postrojenje za hlađenje za jedan „wildlife-park“ u Ujedinjenim arapskim emiratima.

VAMED AG modernizira i upravlja bolnicama na cijelom svijetu. Trenutačno se ova grupa poduzeća brine za 140 bolnica sa oko 50.000 kreveta.

štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA