Advantage Austria Navigatie tonen
Wij denken, dat u uit komtNaar deze landensiteVerander het land

Overzicht

Oostenrijkse bedrijven zijn bij internationale zakelijke projecten goed vertegenwoordigd. Zij beschikken over een uitgestrekt wereldwijd netwerk, hebben goede contacten met internationale financieringsinstituten en zijn betrouwbare partners.

Internationale zakelijke projecten

De betrouwbare samenwerking met internationale partners heeft Oostenrijkse bedrijven op het gebied van internationale zakelijke projecten ver naar voren geschoten.

Traditioneel hoort Oostenrijk bij de landen die knowhow leveren in de sectoren industrie-installatie bouw, industriemontage, duurzame energie en machinebouw. Ervaren specialisten zijn vooral aan het werk bij de waterbehandeling en de irrigatie alsook bij grote milieutechniek- en infrastructuurprojecten: ziekenhuizen, rioleringen, wegen- en spoorwegnetten evenals krachtcentrales van Oostenrijkse hand getuigen wereldwijd van duurzaamheid en veiligheid.

Oostenrijkse expertise is binnen de energiesector en de ontwikkeling van oplossingen voor duurzame energie wereldwijd gevraagd.

Samengevat zijn Oostenrijkse bedrijven in onderstaande sectoren internationaal sterk vertegenwoordigd: 

  • Bouw
  • Infrastructuur
  • Milieutechniek/water
  • Gezondheid/vestiging ziekenhuizen
  • Energie/duurzame energie
  • Consulting & engineering


Oostenrijkse kwaliteit door traditie

In de genoemde branches zijn vanaf de consulting via de projecten tot aan de levering en montage ervaren specialisten aan het werk, die succesvol samen met internationale partners projecten realiseren.

In de Oostenrijkse ingenieurs-, architecten- en ontwerpbureaus werken zeer gekwalificeerde specialisten (m/v) die grote projecten van zowel binnen- als buitenlandse bedrijven vanaf het onderzoek naar de haalbaarheid via het eerste advies tot aan de succesvolle voltooing en kwaliteitscontrole begeleiden.

De Oostenrijkse industriebedrijven hebben wereldwijd furore gemaakt. Zij staan bekend om de kwaliteit van hun diensten, hun hoogwaardige technologieën en producten evenals de ontwikkeling van innovatieve trends. 

Voorbeelden van Oostenrijkse deskundigheid bij projecten

Oostenrijkse bedrijven zoals Andritz, Vamed, Porr, AME International, Kapsch, A-TEC, Plasser & Theurer, STRABAG, S.O.L.I.D., VA Tech, Siemens, Doppelmayr, Voith, VAE AG en Voestalpine bieden, om maar enkele te noemen, sinds tientallen jaren hun wereldwijd gewaardeerde expertise aan bij het ontwerpen, uitvoeren en het begeleiden achteraf.

Aan het slagen van de Olympische Winterspelen 2014 in Sotchi zullen tientallen Oostenrijkse bedrijven bijdragen.

De kabelbaanspecialist Doppelmayr Seilbahnen GmbH , een bedrijf dat zeer betrokken is bij de export en dat de kabelbanen voor de Doha Airport in Quatar en voor het Durban Stadion in Zuid-Afrika heeft gebouwd, zal 20 installaties aan Sotchi leveren.

Andritz Hydro , één van de wereldwijd toonaangevende leveranciers van op maat gemaakte installaties, systemen en diensten voor waterkrachtcentrales, voorziet in Dagachhu in Bhutan en in IIsu in het oosten van Turkijke krachtcentrales van turbines, electrische installatie en engineering-diensten.

De STRABAG SE , die wereldwijd meer dan 75.500 medewerkers in dienst heeft, kreeg o.a. de opdracht voor de bouw en het in gebruik nemen van het tweede segment van de tolsnelweg A2 in Polen evenals wegenbouwprojecten in Roemenië en Indië. De STRABAG SE is het overkoepelende bedrijf van veel merkbedrijven in de bouwsector zoals bijvoorbeeld de dochteronderneming Züblin die de syndicaatsleider bij de aanleg van de haven "Khalifa Port" in het emiraat Abu Dhabi is.

De Porr-Gruppe bouwde de waterkrachtcentrale Ashta in Albanië. Het bedrijf positioneert zich hier als succesvolle full-service-provider op het gebied van infrastructuur.

Plasser & Theurer is met de export van zeer moderne speciale machines tot aan hoogwaardige machinesystemen op het gebied van spoorwegbouw en het onderhoud en de reparatie daarvan in meer dan 100 landen vertegenwoordigd.

S.O.L.I.D. Gesellschaft für Solarinstallation und Design mbH , een bedrijf uit Stiermarken dat zich bezighoudt met techniek op het gebied van zonne-energie, kreeg in 2010 de gunning voor een groot project van een thermische zonne-energie-installatie in Singapore en installeerde een solaire koelinstallatie voor een wildlifepark in de Verenigde Arabische Emiraten.

De VAMED AG moderniseert en exploiteert ziekenhuizen over de hele wereld. Op het ogenblik draagt de onderneming zorg voor 140 ziekenhuizen met ca. 50.000 bedden.

Printen
©©ADVANTAGE AUSTRIA