Advantage Austria Prikaži navigacijo

Pregled

V mednarodnih projektnih poslih so avstrijska podjetja močno prisotna. Razpolagajo z razpredeno svetovno mrežo kontaktov s finančnimi institucijami in so zanesljivi partnerji.

Mednarodni projektni posli

Zanesljivo sodelovanje z mednarodnimi partnerji je avstrijska podjetja v mednarodnih poslih katapultiralo daleč v ospredje.

Že po tradiciji šteje Avstrija med dežele, ki"dobavljajo" največ znanja na področju industrijskih naprav, industrijske montaže, obnovljivih virov energije in strojegradnje. Izkušeni strokovnjaki delujejo predvsem na področju oskrbe s pitno vodo in drugih velikih okoljevarstvenih in infrastrukturnih projektov: bolnišnice, kanalizacijski sistemi, cestna gradnja, železniški sistemi ter elektrarne so področja, ki največkrat nosijo avstrijski podpis ter zagotavljajo varnost in zanesljivost.

Avstrijske raziskave in strokovna mnenja so iskana predvsem na področju energetskih virov in obnovljivih virov energije po vsem svetu.

Avstrijska podjetja so najmočneje zastopana predvsem v sledečih mednarodnih sektorjih:

  • gradbeništvo
  • infrastruktura
  • okoljevarstvena tehnika / voda
  • zdravstvo / oprema bolnišnic
  • energija / obnovljivi viri energije
  • transport
  • consulting & engineering

Avstrijska kakovost, ki izvira iz tradicije

V imenovanih panogah delujejo izkušeni strokovnjaki na področju svetovanja, proizvodnje, dobave in montaže, ki skupaj z mednarodnimi partnerji uspešno uresničujejo mednarodne projekte.

V projektivnih in arhitekturnih birojih Avstrije delajo visokokvalificirani strokovnjaki, ki spremljajo tudi največje mednarodne projekte vse od načrta do končne izvedbe in zagona ter spremljave kakovosti.

Avstrijska podjetja so si ustvarila odlično ime v svetovnem merilu. Znani so po kakovosti storitev, visoki tehnologiji in visokokakovostnih proizvodih ter razvoju inovativnih trendov.

Primeri avstrijske projektne kompetence

Avstrijska podjetja, kot so Andritz, Vamed, Porr, AME International, Kapsch, A-TEC, Plasser & Theurer, STRABAG, S.O.L.I.D., VA Tech, Siemens, Doppelmayr, Voith, VAE AG und Voestalpine, če omenimo samo nekatere, že desetletja dolgo ponujajo svetovno priznane ekspertize pri načrtovanju, izvedbi in spremljavi velikih projektov.

Pri uspešni izvedbi olimpijskih iger 2014 v kraju Soči bo udeleženo precejšnje število avstrijskih podjetij. Tako bo npr.

Proizvajalec žičnic Doppelmayr Seilbahnen GmbH , podjetje, ki je izredno močno usmerjeno v izvoz in trenutno gradi žičnice za Doha Airport v Katarju ter Durban Stadion v Južni Afriki, bo v Sočiju zgradilo 20 naprav.

Podjetje Andritz Hydro , vodilni svetovni dobavitelj naprav, sistemov in storitev za vodne elektrarne , bo v kraju Dagachhu v Butanu in kraju Ilisu v Turčiji zgradilo elektrarne s turbinami, električno opremo in inženirskimi storitvami.

Podjetje STRABAG SE , ki po vsem svetu zaposluje več kot 75.500 sodelavcev, bo med drugim zgradilo tudi drugi segment cestninjenja na poljski avtocesti A2 ter izvedlo cestne projekte v Romuniji in Indiji. STRABAG SE je krovna družba večih podjetij na področju gradnje, kot npr. hčerinsko podjetje Züblin, ki vodi konzorcij pri gradnji luke v mestu Khalifa v emiratu Abu Dhabi.

Skupina Porr-Gruppe gradi vodno elektrarno Ashta v Albaniji. Podjetje se tam pozicionira kot uspešen ponudnik vseh storitev na enem mestu.

Podjetje Plasser & Theurer je zastopano v izvozu najmodernejšeih strojev in naprav ter celotnih sistemov v povezavi z gradnjo železnic in njihovim vzdrževanjem in sanacijo v več kot 100 deželah.

Štajersko podjetje na področju solarne tehnologije S.O.L.I.D. Gesellschaft für Solarinstallation und Design mbH je leta 2010 zmagalo na razpisu za projekt termične solarne naprave v Singapurju in instaliralo solarno hladilnico za park divjih živali v Združenih arabskih emiratih.

Podjetje VAMED AG modernizira in upravlja bolnišnice po vsem svetu. Trenutno je v njihovi oskrbi 140 bolnišnic s 50.000 posteljami.

Natisni
©©ADVANTAGE AUSTRIA