Advantage Austria Pokaži navigaciju
Pretpostavljamo da ste iz Izaberite svoju državuPromena države

Pregled

Kada je reč o projektnim poslovima na međunarodnom planu, austrijska preduzeća veoma su zastupljena. Raspolažu dobro razrađenom poslovnom mrežom, neguju odnose sa finansijskim institucijama i pouzdan su partner.

Već tradicionalno, austrijski kadrovi ubrajaju se u vrhunske stručnjake u oblastima industrijskih postrojenja, industrijske montaže, obnovljive energije i mašinogradnje. Iskusni eksperti deluju posebno u oblasti prerade vode i navodnjavanja kao i na velikim projektima ekološke i infrastrukturne tehnike: bolnička postrojenja, kanalizacione, putne i železničke mreže kao i elektrane austrijske proizvodnje širom sveta odlikuje bezbednost i postojanost.

Austrijska ekspertiza u energetskom sektoru i na polju razvoja rešenja za obnovljive energije tražena je širom sveta.

Sve u svemu, austrijska preduzeća zastupljena su na međunarodnom tržištu na sledećim poljima:

  • gradnja
  • infrastruktura
  • ekološka tehnika / vodoprivreda
  • zdravstvo / izgradnja zdravstevnih institucija
  • energija / obnovljiva energija
  • transport
  • konsalting & inženjering

Tradicionalni austrijski kvalitet

U pomenutim oblastima počev od konsaltinga preko proizvodnje do isporuke i monataže agiraju iskusni eksperti, koji uspešno ostvaruju projekte sa internacionalnim partnerima.

U inženjerskim, arhitektonskim i projektnim biroima Austrije rade visokokvalifikovani eksperti, koji prate veleprojekte domaćih i inostranih investitora počev sa izradom studije izvodljivosti preko savetovanja do uspešne realizacije i kontrole kvaliteta.

Industrijska preduzeća Austrije postale su renomirane institucije širom sveta. Čuvene su po kvalitetu svojih usluga, tehnologije i proizvoda kao i po stalnom razvoju inovativnih trendova.

Projektni primeri austrijske kompetentnosti

Austrijska preduzeća kao što su, primera radi, Andritz, Vamed, Porr, AME International, Kapsch, A-TEC, Plasser & Theurer, STRABAG, S.O.L.I.D., VA Tech, Siemens, Doppelmayr, Voith, VAE AG i Voestalpine nude već decenijama svoje širom sveta cenjene stručne usluge za projektovanje, realizaciju i završne radove na vele-projektima:

U uspešnom ostvarenju olimpijskih zimskih igara 2010 u Sočiju sudelovaće na desetine austrijskih preduzeća. 

Preduzeće za proizvodnju žičara Doppelmayr Seilbahnen GmbH , koje se posebno angažuje na izvoznom planu, i koje postavlja žičare na aerodromu Doha u Kataru i na stadijumu Durban u Južnoj Africi, isporučiće takođe i 20 postrojenja za Soči.

Andritz Hydro , jedno od svetskih lidera u isporuci postrojenja, sistema i usluga za hidro elektrane, opremljuje elektranu Dagahu (Dagachhu) u Butanu i Ilisu u istočnoj Turskoj sa turbinama, električnom opremom i inženjerskim uslugama.

Preduzeće STRABAG SE , koje širom sveta zapošljava preko 75.500 saradnika, poverena je između ostalog gradnja i održavanje drugog segmenta autoputa sa naplatom A2 u Poljskoj kao i izvođenje izgradnje puteva u Rumuniji i Indiji. Pod nazivom STRABAG SE objedinjena su mnoga renomirana preduzeća u vezi sa gradnjom kao što je podružnica Züblin, ili predvodnica konzorcijuma za gradnju luke „Khalifa Port“ u emiratu Abu Dhabi.

Grupa Porr podiže hidroelektranu u Ašti u Albaniji i postepeno zauzima mesto uspešnog Full-Service-Provider-a u oblasti infrastrukture.

Plasser & Theurer zastupljen je kao izvoznik najmodernijih pojedinačnih mašina i visoko kvalitetnih mašinskih sistema za gradnju železnica kao i održavanja i sanaciju iste u preko 100 zemalja.

Preduzeće za solarnu tehniku iz austrijske pokrajine Štajerska, S.O.L.I.D. Gesellschaft für Solarinstallation und Design mbH , 2010. je izašlo kao pobednik za vele-projekat za termičko solarno postrojenje u Singapuru, a instalira solarno postrojenje za hlađenje za park prirode u Ujedinjenim arapskim emiratima.

Preduzeće VAMED AG modernizuje i vodi bolničke ustanove na čitavom svetu. Trenutno se ova grupa preduzeća stara o 140 bolnica sa preko 50.000 kreveta.

Štampaj
©©ADVANTAGE AUSTRIA