Advantage Austria Näytä navigointi
Oletamme että olette maasta Tälle maasivustolleVaihda maata

Lukuja ja faktaa

Yli 120 itävaltalaista yritystä osallistuu vuosittain yli 200 kansainvälisten rahoituslaitosten tai Euroopan Unionin rahoittamiin projekteihin. Useisiin Euroopan Investointipankin (EIB) ja Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD) projekteihin itävaltalaiset yritykset osallistuvat konsortioon. Maantieteellisen läheisyyden ja historian muodostamien suhteiden ansiosta itävaltalaiset yritykset ovat suosittuja investoijia Kaakkois-Euroopassa ja mustanmeren alueella.Toimeksiannot latinalaisessa Amerikassa, Afrikassa ja Aasiassa kasvavat vakaasti ja useat yritykset ovat asettuneet sinne.

Maailmanpankki

Suuri osa itävaltalaisten yritysten kansainvälisistä projektikaupoista on Maailmanpankin rahoittamia projekteja: vuonna 2013 Kansainvälisen kehittämisjärjestö  (IDA) ja Kansainvälisen jälleenrakennus- ja kehityspankin (IBRD) rahoittamien projektien tilausten arvo oli noin 70 miljoonaa USD). 

Itävaltalaisille yrityksille myönnettiin vuosien 2007-2013 aikana projekteja yhteensä noin 505 milj. US dollarin arvosta. Projektien arvolla mitattuna Itävalta sijoittuu sijalle 10 OECD maiden vertailussa ja kaikkien maailmanpankin jäsenmaiden vertailussa sijalle 29.

Kehityspankit

Itävaltalaiset yritykset osallistuvat yhä useammin Aasian kehityspankin (ADB) , Latinalaisen Amerikan kehityspankin (IDB)Afrikan kehityspankin (AfDB) ,Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankin (EBRD)Euroopan investointipankin (EIB) sekä näiden rahoituslaitosten useiden rahastojen rahoittamiin projekteihin.

Itävaltalaisten yritysten osallistuivat viime vuonna menestyksekkäästi Aasian Kehityspankin rahoittamiin projekteihin tilausten arvon ollessa yhteensä noin 9,4 miljoonaa dollaria (2012): esimerkiksi Georgia,Bhutanissa, Pakistanissa, Bangladeshissa, Malediivit, Nepali, Samor, Sri Lanka,  Indonesiassa, Intiassa ja Kiina.

EBRD rahoitetuissa projekteissa Itävalta lukeutuu johtaviin toimijoihin: Vuonna 2012 itävaltalaisten julkisen sektorin projektien arvo oli 67,4 milj. euroa (EBRD kokonaissumma 2012: 1,28 mrd. euroa).

Tulosta
©©ADVANTAGE AUSTRIA