Advantage Austria Pokazati navigaciju

Brojke i činjenice

Više od 120 austrijskih poduzeća godišnje sudjeluje na preko 200 projekata koje financiraju međunarodne financijske institucije i Europska unija. Na brojnim projektima Europske investicijske banke (EIB) i Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) austrijske tvrtke sudjeluju u konzorciju. Zbog geografske blizine i kroz povijest razvijenih odnosa austrijska su poduzeća preferirani investitori u Jugoistočnoj Europi i cijeloj regiji Crnog mora. Volumen poslova u Latinskoj Americi, Africi i Aziji neprestano raste, a mnoga poduzeća su tamo već osnovala podružnice.

Svjetska banka

Veliki dio međunarodnih projekata na kojima sudjeluju austrijska poduzeća odnosi se na projekte koje financira Grupa Svjetske banke : 2013. volumen projekata, koje su financirali International Development Association (IDA) i Međunarodna banka za obnovu i razvoj (IBRD) iznosio je oko 70 milijuna USD. 

U razdoblju od 2007. do 2013. godine austrijskim tvrtkama su dodijeljeni projekti u vrijednosti od oko USD 505 milijuna. Time Austrija zauzima 10. mjesto u usporedbi s OECD zemljama i 29. mjesto među svim zemljama članicama Svjetske banke.

Razvojne banke

Svake godine sve više austrijskih poduzeća sudjeluje u projektima koje financiraju Azijska razvojna banka (ADB) , Interamerička razvojna banka (IDB) , Afrička razvojna banka (AfDB) , Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) , Europska investicijska banka (EIB) kao i različiti fondovi ovih međunarodnih financijskih institucija.

U godini 2012. austrijska poduzeća su bila kad je riječ o Azijskoj razvojnoj banci bila uspješno djelatna na međunarodnim projektima s iznosom posla od ukupno 9,4 milijuna USD na primjer u Gruzija, Butanu, Pakistanu, Bangladešu, Maldivi, Nepal, Samoa, Šri Lanka, Indoneziji, Indiji i Kina.

Austrijska poduzeća se ubrajaju kad je riječ o projektima financiranim od strane EBRD-a u vodeće igrače: Godine 2012. Austrija je bila zastupljena u javnom sektoru s projektnim volumenom od EUR 67,4 milijuna. (EBRD ukupno 2012: EUR 1,28 mlrd.).

Ispis
©©ADVANTAGE AUSTRIA